Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 797
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.Имам едно въпросче и се надявам някой да ми помогне.На 12.01.си пуснах за пъви път болничен,който е за период от 14 дни,след това си го удължих с ЛКК комисия от 26.01 до 21.02(0т 22.02 ще си взема 45 дневният).В сайта на НОИ излиза,че болничните са ми предадени,но ми пише,че липсва банкова сметка.Та въпроса ми е аз ли трябва да ида в НОИ да я предоставя или работодателят трябва да ми я занесе.И също така дали ще ми забавят много превода на болничният? Rolling Eyes

Работодателят. Затова в банките се издава специално уведомление за сметката, по която ще се превеждат заплати, болнични и т.н.

# 571
Здравейте.Имам едно въпросче и се надявам някой да ми помогне.На 12.01.си пуснах за пъви път болничен,който е за период от 14 дни,след това си го удължих с ЛКК комисия от 26.01 до 21.02(0т 22.02 ще си взема 45 дневният).В сайта на НОИ излиза,че болничните са ми предадени,но ми пише,че липсва банкова сметка.Та въпроса ми е аз ли трябва да ида в НОИ да я предоставя или работодателят трябва да ми я занесе.И също така дали ще ми забавят много превода на болничният? Rolling Eyes
С болничните носите на работодателя декларация за банковата сметка /приложение 7 - http://www.nssi.bg/content/laws/07/Pril.7.doc/, а той я представя в НОИ.

# 572
  • Пловдив

ДА,липсата на сметка ще ти забави превода
Ти попълнила ли си декларация за банковата сметка
Принципа е,че ти я попълваш и я даваш на работодателя.Той пък я предава в НОИ

# 573
Не съм попълвала нищо тъй като работодателят не ми е казал,добре че са форумите да чета и да се информирам.Благодаря ви за отговорите още днес ще занеса попълнена декларация и банковата сметка.

# 574
  • Пловдив
Не съм попълвала нищо тъй като работодателят не ми е казал,добре че са форумите да чета и да се информирам.Благодаря ви за отговорите още днес ще занеса попълнена декларация и банковата сметка.

а това първи болничен в живота ли ти е?
защото ако от 2007 г насам си ползвала,НОИ ти имат сметката

но все пак щом пише липса на сметка,трябва да се представи

# 575
Да за първи път използвам болничен

# 576
  • Пловдив
Да за първи път използвам болничен

Значи декларация за сметката е била просто задължителна.Вива ти я е пуснала-попълвай и носи

# 577
Благодаря ви,след малко тръгвам Simple Smile

# 578
И аз да задам моето въпрсче.  Grinning Изтече ми третия болничен, декларацията е подадена на 20/02/2012 Обаче не я виждам в сайта на НОИ (имам ПИК) Пише само последно представяне на банковата сметка на 20/2/2012. Как да я видя ? newsm78

# 579
  • Пловдив

Не как,а по-скоро кога-скоро ще е.Щом е подадена на 20 ти

# 580

Не как,а по-скоро кога-скоро ще е.Щом е подадена на 20 ти

Явно не съм се изразила Embarassed правилно, къде се появява тази декларация. При болничните или някъде другаде ?

# 581
  • Пловдив

Явно не съм се изразила Embarassed правилно, къде се появява тази декларация. При болничните или някъде другаде ?

да,при болничните-в отделна таблица под тях
ти нали сега там гледаш?

# 582

да,при болничните-в отделна таблица под тях
ти нали сега там гледаш?

Да, там гледам Благодаря Елфита!  bouquet Както винаги ясна и изчерпателна! Wink

# 583
Работя при двама работодатели - от 01,04,ще излизам в обикновен болничен. Всъщност кое му по-различното от 45 дни преди раждане след като все среднодневното НЕТНО възнаграждение взимат. Само базата 18 месеца и 24 месеца се различават. Но това както и да е, Въпросът ми е друг - Единият работодател подава Д1 до 15-то число на следващия месец, а вторият работодател до 30-то число. И това как ще бъде изплащано?? Ще чакат да съберат и двата болнични или ще плащат за всеки потделно?

# 584
Работя при двама работодатели - от 01,04,ще излизам в обикновен болничен. Всъщност кое му по-различното от 45 дни преди раждане след като все среднодневното НЕТНО възнаграждение взимат. Само базата 18 месеца и 24 месеца се различават. Но това както и да е, Въпросът ми е друг - Единият работодател подава Д1 до 15-то число на следващия месец, а вторият работодател до 30-то число. И това как ще бъде изплащано?? Ще чакат да съберат и двата болнични или ще плащат за всеки потделно?
По принцип се плаща пропорционално при всеки работодател. Във Вашия случай може да се изплати на 100% при този, който носи първи болничните, но при продължението /ако има такова/ нещата се нормализират.

Общи условия

Активация на акаунт