Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 624
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Да, това за събота и неделя и аз го бях гледала да не би да е така; Ок, момичета, благодаря за разяснението!  Simple Smile

# 631
... Странно, защото бях звъняла по-рано тази седмица и една друга служителка се беше съгласила с мен, че срокът изтича на 26-ти  newsm78. Но ще си питам и в офиса кога са я подали тази декларация - те всъщност сега ще трябва да я подадат, може би... Благодаря![/b][/color]
На 26.03. изтича срока за частта от февруари. Няма как да се платят пари ако не са подадени данни за съответния месец дали сте била в болнични или на работа. Ако болничния обхваща няколко месеца се изплаща месец за месец след подаване на декларация обр. 1.

# 632
Здравейте момичета Hug ,ако имам задължения към банка,може ли да ми одържат или запорират  болничен или майчинство, като картата по която ми превеждат сумите не е към тяхната банка?Предварително благодаря!

# 633
Здравейте момичета Hug ,ако имам задължения към банка,може ли да ми одържат или запорират  болничен или майчинство, като картата по която ми превеждат сумите не е към тяхната банка?Предварително благодаря!
Не, върху обезщетения  не се налага запор.

# 634
благодаря Вива за отговора!!!  bouquet

# 635
Момичета, здравейте! Понеже и мен ме интересува точно казусът като на момичето, което е питало и преди мен, да ми обясните. На 13.03 ми е внесен болничният в НОИ. Валидността му е от 24.02 до 24.03 и до днес на страницата ми изписва, че в момента се обработва. Правилно ли изчислявам, че при мен фактически на 2-3 април изтича срокът за изплащане на дните от февруари, които са 27,28 и 29-и(болничният е продължение, не ми е първичен),а за март(от 1 до 24) ще ми ги преведат след като се занесат документите за март от счетоводството(т.е.най-късно 10 април)?

# 636
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Понеже и мен ме интересува точно казусът като на момичето, което е питало и преди мен, да ми обясните. На 13.03 ми е внесен болничният в НОИ. Валидността му е от 24.02 до 24.03 и до днес на страницата ми изписва, че в момента се обработва. Правилно ли изчислявам, че при мен фактически на 2-3 април изтича срокът за изплащане на дните от февруари, които са 27,28 и 29-и(болничният е продължение, не ми е първичен),а за март(от 1 до 24) ще ми ги преведат след като се занесат документите за март от счетоводството(т.е.най-късно 10 април)?

да,за февруари са превишили допустимите дни.пиши мейл да питаш
с моя болничен се случва същото-от февруари е и е представен в НОИ на 13 ти март.до момента ни вопъл,ни стон  Laughing

# 637
Последният ми болничен зараждане изтече на 31.03.Вчера попълних документите за майчинство.Кога трябва да го очаквам?

# 638
Последният ми болничен зараждане изтече на 31.03.Вчера попълних документите за майчинство.Кога трябва да го очаквам?

Ако декларацията е с начална дата 01.04.2012г. ще я занесат в НОИ през май като подадат декларация обр. 1 за април. Пари до 15 раб. дена след това. После до към 5то число на месеца ще получавате пари за предходния и така до изтичане на 410 дни.

# 639
последния ми болничен изтече на 06.02.от тогава трябва да съм по майчинство.но до сега никакви пари не са ми првели.декларацията я попълних още през януари и все мислех че до сега поне за един месец трябва да получа пари.в нои звъня постоянно ,но все дава заето и  имеил им писах-не отговарят.какъв ли може да е проблема newsm78 аз с пик кода последното което виждам на сайта им е последния ми болничен.как да постъпя? благодаря ви предварително  bouquet

# 640
последния ми болничен изтече на 06.02.от тогава трябва да съм по майчинство.но до сега никакви пари не са ми првели.декларацията я попълних още през януари и все мислех че до сега поне за един месец трябва да получа пари.в нои звъня постоянно ,но все дава заето и  имеил им писах-не отговарят.какъв ли може да е проблема newsm78 аз с пик кода последното което виждам на сайта им е последния ми болничен.как да постъпя? благодаря ви предварително  bouquet
Щом виждаш само болнични, значи декларацията не е представена. Говори със счетоводителя дали я е представил и да ти каже вх. №.

# 641
Щом виждаш само болнични, значи декларацията не е представена. Говори със счетоводителя дали я е представил и да ти каже вх. №.
казаха ми че декларацията е представена на .01.04,защото трябвало да е на нова бланка.сега кога да очаквам превод?

# 642
desislava_iv, до 15 раб. дни.

# 643
С вх. № от 20/03 един болничен ми е със статус - обработва се, вчера се излъгаха да ми вдигнат на един тел.номер, не от официалните, които са в сайта, и от там ми казаха, че трябвало с вчерашната ведомост да бъде изплатен, така и не го разбрах това с ведомостите, но както и да е, но до момента няма промяна в статуса.
По мои сметки ще надвишат 15-те работни дни, къде и как да се оплача.

# 644
Моят 45 дневен болничен все още не е изплатен.Започва от 22.02 до 06.04.Работодателят ми го е внесъл в нои на 21.03.Минали са 15 работни дни,но все още нямам превод на пари,в сайта излиза,че документа се обработва.Не знам какво толкова обработват,но тези хора не мислят че на нас точно сега са ни най-нужни тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт