Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 650
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
аз пак да си задам въпроса ,че наистина  не разбирам нищо  Cry
трябва да подавам молба за тази година, но през предишната не съм работила и не съм записана в бюрото по труда, в този случай какви документи ще ми трябват няма от къде да взема бележка с доходите защото съм нямала такива   Rolling Eyes

моля ви да помагате    bouquet
Без бележка за дохода. Носите трудова книжка за справка.

# 436
трябва да подавам молба за тази година, но през предишната не съм работила и не съм записана в бюрото по труда, в този случай какви документи ще ми трябват няма от къде да взема бележка с доходите защото съм нямала такива   Rolling Eyes

благодаря много    bouquet  ! а дали ще имам проблем че не съм се записала в бюрото  newsm78

# 437
  • София-Младост

благодаря много    bouquet  ! а дали ще имам проблем че не съм се записала в бюрото  newsm78
Няма да имате проблем, но аз бих написала една декларация, че за посоченият период не съм получавала доходи. Може и да е излишна разбира се.

# 438
Здравейте,някой може ли да ми каже след като ми отказаха детските заради 19 лева,кога мога да подам декларация пак?Мерси.

# 439
всеки месец можеш, докато влезеш
аз подавах 4 месеца, предпоследния заради 13 стотинки не минахме

# 440
Благодаря.

# 441
По лесния вариант е не да подава всеки месец, а просто да си пресмята дохода и когато е 350лв или под тях тогава да подаде.

# 442
Здравейте момичета.Скоро една колежка ми каза, че била чула, че от 07м.детските ставали по 45лв.Но нещо не ми се вярва, ама никак.Някоя от вас чувала ли е подобно нещо?

# 443
  • София-Младост
Здравейте момичета.Скоро една колежка ми каза, че била чула, че от 07м.детските ставали по 45лв.Но нещо не ми се вярва, ама никак.Някоя от вас чувала ли е подобно нещо?
Важно е да се напише, а не да се чуе...няма увеличение на детските.

# 444
Здравейте!
Искам да попитам един въпрос:
Искаме с моята съпруга да подадем документи за детските. Имаме син на 2 месеца.Аз като татко си извадих бележка за доходите , бележка извадиха и от фирмата на моята съпруга, но за последните 3 месеца в които тя е била в болнични няма нищо на числено , а те все пак са и превеждали болничните.Та въпроса е дали трябва да вписвам в молбата доходите от болничните като доход(вече друг е въпроса че не ги знаем:))Дано някои ми помогне че месеца свършва и дали си трябва да ходим някъде да вадим бележки за болничните.А ако надвишаваме 350лв. по-добре ли ще е да изчакаме няколко месеца за да влезем с тази граница 350лв, че имах премии септември октомври и ноември за 2010 та може да преминем 350-те левчета. Благодаря предварително и се извинявам ако някъде е споменат такъв проблем , но от един час въртя страниците с коментарите и не видях подобен проблем да се дискутира.

# 445
  • София-Младост
Здравейте!
Искаме с моята съпруга да подадем документи за детските. Имаме син на 2 месеца.Аз като татко си извадих бележка за доходите , бележка извадиха и от фирмата на моята съпруга, но за последните 3 месеца в които тя е била в болнични няма нищо на числено , а те все пак са и превеждали болничните.Та въпроса е дали трябва да вписвам в молбата доходите от болничните като доход(вече друг е въпроса че не ги знаем:))Дано някои ми помогне че месеца свършва и дали си трябва да ходим някъде да вадим бележки за болничните.А ако надвишаваме 350лв. по-добре ли ще е да изчакаме няколко месеца за да влезем с тази граница 350лв, че имах премии септември октомври и ноември за 2010 та може да преминем 350-те левчета. Благодаря предварително и се извинявам ако някъде е споменат такъв проблем , но от един час въртя страниците с коментарите и не видях подобен проблем да се дискутира.
Принципно трябва-това ви е доход, отивате в банката и си правите разпечатка на получените суми от болничните. Или си  вадите персонален код и си проверяваате сумите в сайта на НОИ. Ако превишавате 350лв на член от семейството и сте подали молба за детски просто ще получите заповед с отказ за изплащане. Съвета ми е вместо всеки месец да събирате удостоверения и да търгите до Социалните сметнете си нещата и тогава подавайте. Ако не  сте сигурни, че правилно смятате подавате без да се пиртеснявате, те ще изчислят сумите.

# 446
Здравейте!
Отидете в дирекцията и помолете да Ви направят разпечатка на болничните, ако кажете и че се притеснявате, че е възможно да превишите 350лв. -със сигурност ще ви помогнат.

# 447
Аз като подавах декларацията,последните месеци още не ми бяха изплатени и писах болнични или отпуска за гледане на дете до 1г.Така ми каза жената от социалните,при тях системата си ги смята,те така или иначе проверяват къде и колко са те осигурявали Peace
Говоря за първата декларация,сина ми беше на 1месец.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 22:17 от ar4ita

# 448
  • София-Младост
Аз като подавах декларацията,последните месеци още не ми бяха изплатени и писах болнични или отпуска за гледане на дете до 1г.Така ми каза жената от социалните,при тях системата си ги смята,те така или иначе проверяват къде и колко са те осегурявали Peace
Така хубаво...обаче се гледа дохода, който си получила, а не този който е отговарял на месеците, влезли в декларацията... Не декларираш нещо, което е за м.05 примерно, а ти реално го получаваш юни или юли. Разбра ли ме, че странно го обясних май?

# 449
Аз като подавах декларацията,последните месеци още не ми бяха изплатени и писах болнични или отпуска за гледане на дете до 1г.Така ми каза жената от социалните,при тях системата си ги смята,те така или иначе проверяват къде и колко са те осегурявали Peace
Така хубаво...обаче се гледа дохода, който си получила, а не този който е отговарял на месеците, влезли в декларацията... Не декларираш нещо, което е за м.05 примерно, а ти реално го получаваш юни или юли. Разбра ли ме, че странно го обясних май?
Аз подавам декларацията октомври,като синът ми е роден на 18.09.В декларацията трябва да са доходите ми от октомври предходната година,до септември в тази година,която ги подавам.Аз по това време още не съм взела болничния за септември,така че не знам каква е сумата и съответно месеците,в които съм болничен преди и след раждането съм писала вместо сума-болничен или отпуска по майчинсво/не помня какво ми казаха социалните/ и така...
Да не говорим,че първия ми болничен беше изплатен декември,така че аз въобще не съм знаела какво ще получа,а първия ми болничен беше от 31юли Wink

Общи условия

Активация на акаунт