Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 678
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
  • София,
Семирамида,02/868-32-23 тел. на АСП обади се да попиташ. Принципно вече е започнало плащането на помощите за м.07.
Много благодаря, още утре ще се обадя дори ще отида на място, където съм подала документите! Peace
Не се наложи да се обаждам,  днес са ми превели всичките парички накуп!  Peace  Благодаря!

# 556
  • София и там където не се пуши
Ох, знаех си, че няма да задам правилно въпроса, значи от 8месеца  доходите ни са под 350лв на човек, кога трябва да подам документи, след 4 месеца ли?

Събират се всички за 12 месеца и когато се разделят на 12 и се паднат под 350 на човек тогава.

# 557
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ох, и аз в момента съм на тая тема.Връщат ме два пъти за простотии.

# 558
  • Пловдив
Ох, и аз в момента съм на тая тема.Връщат ме два пъти за простотии.

за какво те връщат

# 559
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Малката нали е още във болнично заведение за килограми и от Социалното искат бележка за ваксини.Обаче от 2005 или 2006г. има наредба,която гласи,че деца с недоносено тегло(под 2,5кг.)не подлежат на ваксини и съответно ми написаха служ. бележка от отделението.Обаче ония сладури не са съгласни и ме викат след 1 седмица да подпиша уведомително писмо със което ме уведомяват,че в 14 дневен срок трябва да им занеса бележка от ЛЛ на детето,че поради недоносеност ваксини не са му слагани.Това го реши шефката на Социалното.Случая ми бил много специфичен.Попитах ги аз ли съм единственната от 2005г. насам,че те да не знаят за тази наредба?Гледат ме,като изумени.

# 560
Този месец нещо ми бавят детските ,за София става въпрос.Някой има ли подобен проблем?

# 561
iv.elina, случаят изобщо не е изключение. Която и да е шефка не може да реши еднолично какво да прави. Има си Закони!
По твоя случай- бележка за това, че на детето не са поставяни задължителните ваксини не се издава от ЛЛ, а от Районната Здравна Инспекция/бившите РИОКОЗ/. В мед. бележка компетентни лица описват, че по медицински индикации не са поставяни ваксините. Представяш тази бележка и си получаваш семейните помощи без проблем.

Бележки за имунизации не се изискват от 2005г., а от 09.април 2010г.- изм. ДВ. бр.27 от 9 Април 2010г. Кажи им на сладурите от соц. подпомагане на прочетат изменението от ДВ, който съм ти посочила.

# 562
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ.
Касае се за мой близък, който сам си гледа детето, малката е на 7 години и сега ще е първи клас.
За съжаление от няколко месеца таткото е безработен и вече не взима и пари от борсата.
Таткото има нотариално заверено пълномощно от майката на детето, в което изрично е упоменато да поддава и получава документи и помощи полагащи се на детето им.Днес от социално подпомагане са го върнали и са му казали, че трябва майката лчино да дойде.Не доумявам как може да не признават нотариално заверено пълномощно,той е упълномощен за всичко свързано с децата, училища, детски градини, здравни служби и всякакви други общински и други администрации, както и пътуванв  в чужбина.Н а пълномощното пише, че е безсрочно.Защо не го признават в социалното?Ще напишем и жалба до София де, ама ако може някой да обясни как е възможно това и дали сте се сблъсквали със същото, един баща нотариално упълномощен да не може да подаде и получи помощ за първолак и месечните детски надбавки.
Благодаря предварителн на отзовалите се Hug

# 563
Здравейте момичета, имам нужда от вашата помощ.
Касае се за мой близък, който сам си гледа детето, малката е на 7 години и сега ще е първи клас.
За съжаление от няколко месеца таткото е безработен и вече не взима и пари от борсата.
Таткото има нотариално заверено пълномощно от майката на детето, в което изрично е упоменато да поддава и получава документи и помощи полагащи се на детето им.Днес от социално подпомагане са го върнали и са му казали, че трябва майката лчино да дойде.Не доумявам как може да не признават нотариално заверено пълномощно,той е упълномощен за всичко свързано с децата, училища, детски градини, здравни служби и всякакви други общински и други администрации, както и пътуванв  в чужбина.Н а пълномощното пише, че е безсрочно.Защо не го признават в социалното?Ще напишем и жалба до София де, ама ако може някой да обясни как е възможно това и дали сте се сблъсквали със същото, един баща нотариално упълномощен да не може да подаде и получи помощ за първолак и месечните детски надбавки.
Благодаря предварителн на отзовалите се Hug
Не пишеш нищо за майката, къде е тя, работи ли, че не може да подаде молбата, ако пък  е в чужбина, няма как да стане...

# 564
Майката не се знае къде е, може и да е в чужбина вече.Доколкото е известно не работи.Не проявява никакъв интерес към детето и поради тази причина, моят познат я е помолил да му направи пълномощно, за да може да движи нещата на децата, ако тя спре изобщо да се интересува,както и стана.Чудно ми е защо да не може бащата да подаде документи с пълномощното,как така?Такова пълномощно важи в банката, съда и в други институции, само при социалните не,така ли?

# 565
    Чудно ми е защо да не може бащата да подаде документи с пълномощното,как така?Такова пълномощно важи в банката, съда и в други институции, само при социалните не,така ли?

Защото предполагам, че нямат брак  newsm78 и в такъв случай към съда трябва да се обърне ....... доколкото знам . Ама все пак някъде имаше по форума консултация с юрист.

# 566
  • Пловдив
а то и да имат брак пак е кофти-доходи на майката,подпис на декларацията.а като я няма от къде???

# 567
Благодаря момичета за бързите отоговори Hug.
Нямат брак, децата са си припознати, бащата фигурира в актовете им за раждане.
Нали уж нямало значение дали имат брак, имали равни права.
Днес влязохме и при юриста на социалните в пазарджик, който обаче отказа.
А миналата година когато се написа пълномощното от майката пак ходихме до юриста на социалните
/тогава беше друг/, за да се увери таткото, че пълномощното написано в този си вид ще бъде прието
- и тогава той каза, че няма никакъв проблем.А сега този откзва...Ходи ги разбери
Къде мога да си направя консултация с юрист във форума?

# 568
Сещам се да се направи запитване и социалното министерство по мейл.  newsm78

Бракът си е брак. Когато нямат на първо място са на майката децата. За друго, доколкото знам, трябва да се мине през съда, че правата се дават на бащата.

Май в подфорум Родители, отглеждащи сами децата си имаше, ама не съм сигурна  newsm78

# 569
Дороти, благодаря ти за отоговора.Аз днес се обадих на горещия телефон на Агенцията за социално подпомагане в София, обясних ситуацията и ме посъветваха да напиша жалба до тях, в която да опиша подробно случая и да приложа пълномощното, акта за раждане на детето и ксерокопия от личните карти на родителите, както и да се подаде молба за помощта в Пазарджик, за да не се изпусне срока и да взема входящият й номер, който също да приложа.Аз жалбата в общи линии съм я написала,приготвила съм и приложенията към нея, но просто се сетих да пиша тук, защото може някой да е чувал нещо за подобен случай или просто да е изпадал в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт