Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 649
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
. А със временна регистрация не може ли?

тц

само по ЛК

Жалко. Много ти благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 601
  • 1st floor
ЗНае ли някой дали е увеличен максималния доход за получаване на детски надбавки/от 350 лв.на член от семейството/ ? Защото ми казаха, че от август е бил видгнат, но в нета няма нищо и явно е само слух... newsm78

# 602
  • Пловдив
ЗНае ли някой дали е увеличен максималния доход за получаване на детски надбавки/от 350 лв.на член от семейството/ ? Защото ми казаха, че от август е бил видгнат, но в нета няма нищо и явно е само слух... newsm78

не е вдигнат

# 603
  • 1st floor
Мерси за отговора!   bouquet Така си и помислих, след като не намерих нищо на сайта на СГ , ама все пак да питам...Защото за мин.година прехвърлих допустимия доход с тридесетина лева на месец и взеха та ме лишиха от седемдесет...Усетих го още първия месец, честно казано...Вярно , че не са много пари, но все пак ми бяха от помощ... Tired

# 604
  • Пловдив
усеща се липсата им разбира се
има мацки,които превишават прага с 0.01 лв и пак ги губят

# 605
Здравейте ! Предстой ми подаване на документите за детски, в момента съм по майчинство и ме интересува кой доход ще впишат социалните - този, който е реално изплатен, или този от който е изчислено майчинството, защото са ми изплатени 1100 лв, а в нои се виждат 1350 ?

# 606
  • Пловдив
Здравейте ! Предстой ми подаване на документите за детски, в момента съм по майчинство и ме интересува кой доход ще впишат социалните - този, който е реално изплатен, или този от който е изчислено майчинството, защото са ми изплатени 1100 лв, а в нои се виждат 1350 ?

взима ти се предвид това,което си получила реално

# 607
  • Бургас
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ , т.е. нетото така ли? Защото ако е така ние по-рано ще можем да подадем документи за детски. Аз си мислех, че взимат брутното възнаграждение, това от което е изчислено майчинството.
А за дохода на съпруга ми кое се гледа?

# 608
  • София,
Гледа се Брутното възнаграждение, това върху което са изчислени осигурителните вноски и при двамата!

# 609
  • Бургас
Да и аз така си мислех, но като прочетох поста не Елфита и реших, че може и да по-различно да е сега.

# 610
Взима се брутния доход ако работите. Когато сте в болнични се взима реално получената сума.

# 611
  • Бургас
Ясно, благодаря!  bouquet Сега вече го разбрах. Значи като си подавам документите ще впиша сумите, които реално съм получавала докато съм в майчинство.

# 612
  • Бургас
Извинявам се първо, че не е малко по темата, Embarassed но на една позната са спрели наследствената пенсия на детето и ме помоли да попитам, дали не е трябвало да занесе бележка в соц.. че детето посещава училище /както е за детските/. А след като е частен ученик може ли това да е причината /няма 18 г./?

# 613
  • София-Младост
Извинявам се първо, че не е малко по темата, Embarassed но на една позната са спрели наследствената пенсия на детето и ме помоли да попитам, дали не е трябвало да занесе бележка в соц.. че детето посещава училище /както е за детските/. А след като е частен ученик може ли това да е причината /няма 18 г./?
Не видях в КСО изискване детето да посещава у-ще, за да получава този вид пенсия. Нека ня място да проверят, да не еотпуснат друг вид пенсия или просто наистина да е необходима сл.б-ка, че учи.

# 614
Здр.  смятате ли че от новата 2012 г ще има увеличение на прага за детските???

Общи условия

Активация на акаунт