Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 663
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здр.  смятате ли че от новата 2012 г ще има увеличение на прага за детските???

сега никой не може да каже
да изчакаме и да видим

# 616
  • Хасково
Здравейте имам няколко въпроса по повод майчинство, помощи и све но имам проблем сега ще ви обясня на бързо дано да ми помогнете
Аз не живея с съпруга си от 2г но не сме разведени той е в един град аз в друг на 150км растояние сме а и последно разбрах че е в чужбина сега съм бременна от мъжа с когото живеем заедно от година чакаме детенцето декември та питането ми е какво да направя за да взема тези 150лв еднократна помощ при бременност
2- след като родя детето ми ще се пише ли на "бившия" или не дали ако кажа че не съм омъжена ще ме проверяват или нещо от сорта
3-какво ще ми е нужно за да подам молба за майчинство при полужение че никога не съм работила и сама си плащам осигуровките и живея на семейни начала и на квартира
моля ви помогнете ми
благодаря ви предварително

# 617
  • Пловдив
Aumi,голяма каша сте забъркали.това че не си разведена ще ти направи големи проблеми

-за всички помощи,детски,социално майчинство ще ти трябва служебна бележка за доход от съпруга ти и неговата ЛК.единствено за помощта за ражадне може да минеш метър,но и там не е никак сигурно.но пак ще ти трябват данните му от ЛК и да фалшифицираш подписа му на молбата
-детето ще се води на съпруга ти,а не биологичния му баща

за помощта за бременност,детските и социалното майчинство ти трябват
-за теб декларация,че не работиш.на съпруга ти служ бележка за доход.ако е безработен декларация,че не работи
-двете ЛК
-молба образец-даватя я от социалните

за детските+ горните неща-бележка от педиатъра за ваксините на детето
за помощта за раждане+горните неща-удостоверение за родените от теб деца

# 618
  • Хасково
а ако сложа доходите на този с когото сме на сем начала защото на "съпруга" няма начин да взема доходите той не е работил от 5г в БГ и от толкова е в чужбина а и не комуникира с мен
с една дума нищо няма да мога да взема от социалното така ли
а дали ще ме проверят дали съм омъжена или не няма ли да стигне като кажа че не съм

# 619
  • Пловдив
а ако сложа доходите на този с когото сме на сем начала защото на "съпруга" няма начин да взема доходите той не е работил от 5г в БГ и от толкова е в чужбина а и не комуникира с мен
с една дума нищо няма да мога да взема от социалното така ли
а дали ще ме проверят дали съм омъжена или не няма ли да стигне като кажа че не съм

представят се доходите на хората с барк.с твоя прител вие нямате брак.
не знам дали проверяват-предполагам,да,защото иначе доста хора ще взимат детски,а нямат да имат право
нищо няма да вземеш,защото не може да представиш документи от съпруга ти.но все пак може да опиташ-да попълни данните му и да посочиш,че е безработен.

в акта за раждане ще пише,че съпруга ти е бащата на бебето дори в болницата ти да посочиш или да го припознае биологичния му баща

# 620
То първо на първо в общината си проверяват имаш ли нямаш ли брак, и вписват като баща човека с който имаш брак- така е по закон. От там като отидеш в социалните, те няма какво да проверяват, след като в акта за раждане на бебето има вписан баща и ти не представяш документи за него...според мен едва ли ще получиш нещо, но по-големия ти проблем е че като баща на бебето ти се вписва съпругът ти, а не биологичния баща

# 621
  • Пловдив
офффф,съвсем изключих,че те ще видят от акта бащата и съответно съпруга.няма как да го скриеш това нещо
и за мен по-големият проблем,е че съпруга ще се води бащата

# 622
  • София и там където не се пуши
Преди ставаше номера, да женена и имената на биологичния баща, но сега - май с тези компютри пък и отговаряш за декларираното, но май няма наказани за това.

Бързо се развеждай поне и да успеете да сключите брак преди да се роди детето, иначе, като няма 1 год от развода пак го пишат на името на съпругът.

# 623
  • Пловдив
Бързо се развеждай поне и да успеете да сключите брак преди да се роди детето, иначе, като няма 1 год от развода пак го пишат на името на съпругът.

няма за успеят за съжаление.тя  е в 6 я месец сега.при всяко положение ще го запишат на съпруга й

# 624
# 625
Моля да ми отговорите на следния въпрос: след навършване на годинка на детето какви документи/молби и т.н. се подават? С какви документи трябва да отида за да свърша работа, а не да се налага да ме връщат?
Ако детето е на година и няколко месеца, когато подам документите ще получа детски от момента на подаване нататък или без пропуск от няколкото месеца забавяне?

# 626
  • Пловдив
Моля да ми отговорите на следния въпрос: след навършване на годинка на детето какви документи/молби и т.н. се подават? С какви документи трябва да отида за да свърша работа, а не да се налага да ме връщат? -служ бележка за доход и за двамата,ако имате брак,бележка за ваксините от педиатъра на детето,акта за раждане-оригинал и копие
Ако детето е на година и няколко месеца, когато подам документите ще получа детски от момента на подаване нататък-да или без пропуск от няколкото месеца забавяне? -за месеците на пропуск няма да получиш детски

# 627
Благодаря! Чудя се защо трябва пак да се носи бележка за доход + акт за раждане, при положение, че веднъж вече са дадени след раждането на детето?  newsm78  Rolling Eyes

# 628
  • Пловдив
Благодаря! Чудя се защо трябва пак да се носи бележка за доход + акт за раждане, при положение, че веднъж вече са дадени след раждането на детето?  newsm78  Rolling Eyes

доходите се променят,така че е ясво защо се носи при всяко кандидатстване
копие от акта-за удобство на социалните

# 629

доходите се променят,така че е ясво защо се носи при всяко кандидатстване
копие от акта-за удобство на социалните
Вярно ли? #Crazy
Аз пък си мислих, че акта се носи за да се проверят вписаните в молбата данни, след което се връща на родителите newsm78, ама може и да е за удобство, ще си го носят социалните да си забършат бюрата после, няяяма да си хабят  тяхната хартия я.
Па що ли и молба трябва да се подава...? Нали един път сме я подали, от къде на къде през 12 месеца нова, тия социалните нещо не са наред - нали?

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 23:23 от ogan1

Общи условия

Активация на акаунт