Неплатен и платен отпуск след майчинство? - 1

• 93 792
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро!  Grinning

В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете, който изтича в средата на февруари, след това съм решила да напусна работа. Кога да отида да подам молба за напускане, мисля да е тези дни, защото, ако работодателят не се съгласи да прекратим договора по взаимно съгласие веднага, ще трябва да съм с 1-месечно предизвестие... Ако отида и подам молба сега, това предизвестие може да тече, докато съм все още в неплатен, нали така?  Rolling Eyes

Благодаря предварително!  Hug

# 661
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Добро утро!  Grinning

В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете, който изтича в средата на февруари, след това съм решила да напусна работа. Кога да отида да подам молба за напускане, мисля да е тези дни, защото, ако работодателят не се съгласи да прекратим договора по взаимно съгласие веднага, ще трябва да съм с 1-месечно предизвестие... Ако отида и подам молба сега, това предизвестие може да тече, докато съм все още в неплатен, нали така?  Rolling Eyes

Благодаря предварително!  Hug

Да, подай си предизвестието сега за по-сигурно  Peace

# 662
Здравейте! Имам няколко въпроса, надявам се да можете да ми отговорите. Работя в една фирма, в момента ползвам отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2 годишна възраст, който изтича на 28.02.20013г. Имам 2 деца и последователно от 2009г. съм ползвала полагащите ми се по закон отпуски първо за едното дете и после за второто дете, като първият отпуск за отглеждане на дете до 2 години е прекъснат с болнични 45 дена преди раждането на второто ми дете. От ноември 2008г. до сега не съм била на работа, след като се върна на работа на 01.03.2013г имам ли право да ползвам платен годишен отпуск веднага и ще ми бъде ли разрешен ползването на такъв - той е в размер на 86 дена. Притеснявам се затова, защото длъжността ми от 2012г. е съкратена и трудовият ми договор ще бъде прекратен в първия работен ден, в който се върна на работа или по-късно в зависимост от това дали има разрешение от Инспекцията по труда . Мога ли да ползвам неплатен отпуск  6 месеца за отглеждане на дете  при тази ситуация и може ли работодателят да откаже ползването на този вид отпуск? Благодаря.

# 663
Здравейте!
Прочетох за няколко казуса, подобни на моя въпрос, но за най-сигурно искам и аз да питам:
В момента съм в майчинство, което изтича другата седмица на 31.01.2013г. Смятам да пусна платения си отпуск, който е в размер на 42 дена за предишните години сега другата седмица. Дилемата ми е следната (малко се получава като Нероден Петко, но искам да знам ако стане работата): в сряда другата седмица съм на интервю за друга работа, доста по-добре платена от сегашната. Надявам се да станат работите. Въпроса ми е-няма как, аз трябва до четвъртък най-късно да подам заявлението си за платен отпуск, който трябва да започне да тече от 01.02. След сряда и интервюто на хората ще е нужно време да ме одобрят-евентуално Grinning Ако ме одобрят следва за мен неизвестната, която ме обърква-аз вече ще съм в платен отпуск, да пускам ли веднага предизвестие за напускане? Зависи разбира се как се разберем с новите работодатели-ако се съгласят да ме изчакат един месец, тече ли това предизвестие, докато съм в платен отпуск? А ако не са съгласни да ме чакат цял месец, какво мога да направя?
Благодаря предварително!

# 664
Здравейте,в края на март  ми свьршва майчинствово за 2 година, няма кой да ми гледа детето,а и на децка нестава,вьпросьт ми е ,ако реша да напусна работа какво трябва да направя?

# 665
  • Пловдив
Здравейте,в края на март  ми свьршва майчинствово за 2 година, няма кой да ми гледа детето,а и на децка нестава,вьпросьт ми е ,ако реша да напусна работа какво трябва да направя?

подаваш молба за напускане.говори с човешки ресурси/личен състав/счетоводството

мишка върху книжка ,след като пуснеш платения отпуск може да си пуснеш и предизвестието.По споразумение със сегашния работодател може да ти прекратят договора веднага като ще ти изплатят натрупаната отпуска до момента

# 666
  • Бургас
Здравейте, извинявам се, ако вече е задаван такъв въпрос.
В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете, но от фирмата в която работя искат да ми го прекъснат, за да ползвам полагаемия ми 20 дневен платен отпуск (фирмена политика е да изчистват платените отпуски преди месец май). Въпросът ми е този платен отпуск на минимална работна заплата ли ще бъде или на заплатата по трудов договор? Трябва ли да се водя на работа поне няколко дни преди да пусна платения отпуск, за да ми се води по трудовата заплата?
Благодаря.

# 667
  • Пловдив
В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете, но от фирмата в която работя искат да ми го прекъснат, за да ползвам полагаемия ми 20 дневен платен отпуск (фирмена политика е да изчистват платените отпуски преди месец май). Въпросът ми е този платен отпуск на минимална работна заплата ли ще бъде или на заплатата по трудов договор? Трябва ли да се водя на работа поне няколко дни преди да пусна платения отпуск, за да ми се води по трудовата заплата?
Благодаря.

Пл отпуск ще ти се изплати според последния месец,в който имаш най-малко 10 отработени дни

# 668
  • Бургас
Благодаря.

Пл отпуск ще ти се изплати според последния месец,в който имаш най-малко 10 отработени дни

Elfita, сърдечно ви благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 669
  • Бургас
Пак съм аз с въпрос  Hug
Има ли някаква установена форма за Заявление за прекратяване на неплатен отпуск за отглеждане на дете или да си го измисля сама?

# 670
  • Пловдив
Пак съм аз с въпрос  Hug
Има ли някаква установена форма за Заявление за прекратяване на неплатен отпуск за отглеждане на дете или да си го измисля сама?

Няма образец

# 671
Здравейте,сега на 30.03.13 г ми изтича майчинството,искам  да попитам  ,ако си пусна молбата за платен отпуск(колко дни е той за 2 години майчинство) и шефа ми го откаже,какво да правя тогава,да си пусна ли за неплатен отпуск и колко дни преди платения да изте4е се пуска неплатения?Благодаря за отговори  Hugте

# 672
  • Пловдив
В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете, но от фирмата в която работя искат да ми го прекъснат, за да ползвам полагаемия ми 20 дневен платен отпуск (фирмена политика е да изчистват платените отпуски преди месец май). Въпросът ми е този платен отпуск на минимална работна заплата ли ще бъде или на заплатата по трудов договор?ще ти се изплати въз основа на заплатата от последния месец,в който имаш най-малко 10 отработени дни Трябва ли да се водя на работа поне няколко дни преди да пусна платения отпуск, за да ми се води по трудовата заплата? не
Благодаря.

# 673
Здравейте,сега на 30.03.13 г ми изтича майчинството,искам  да попитам  ,ако си пусна молбата за платен отпуск(колко дни е той за 2 години майчинство) и шефа ми го откаже,какво да правя тогава,да си пусна ли за неплатен отпуск и колко дни преди платения да изте4е се пуска неплатения?Благодаря за отговори  .
Hugте

# 674
Искам пьрво да се извиня,4е пуснах толкова цитата,второ сьщо така да питам,по време на неплатения отпуск работодателя внася ли ни осигуровки?

Общи условия

Активация на акаунт