Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София

Да, аз съм купувала варианта с вълкът - рекламен агент на паста за зъби "Колгейт"  hahaha

Боже! А аз си мислих, че съм попаднала на изопачена версия, защото вълкът не изяде бабата, а се скри в гардероба /малко а-ла любовник го раздаваше/  Mr. Green

# 256
  • София
Иначе пък е много сладка, като седне да учи малката и да и показва как да пише и смята. Все едно е квалифициран преподавател  Joy

Нашия и той преподава на брат си.   hahaha От няколко дни е голяма веселба.

"Стигнали" са до понятия за ">", "<" и "=". Не пропуска да му се скара, ако е влязъл след началото на часа.  Joy  Joy  Joy

# 257

Нашия и той преподава на брат си.   hahaha От няколко дни е голяма веселба.

"Стигнали" са до понятия за ">", "<" и "=". Не пропуска да му се скара, ако е влязъл след началото на часа.  Joy  Joy  Joy

Joy

# 258
  • В светлината на слънцето
Абе не че във "Фют" няма и читави издания, но голямата част са с купувани права на кило и май много, много не са подбирали. Между другото една от книгите им за малко по-големшки деца с най-хубавите приказки на Шарл Перо е с превод на Бойко Ламбовски - мнооого добро издание.  Peace Но тези като нея се броят буквално на пръстите на едната ръка. Повечето са зле. Тези на "Хермес" ме спечелиха в последно време заради изключително хубавите илюстрации плюс добър шрифт (тоест по-едър) като за деца, които сега започват да четат и различни варианти като дължина на приказките: от много къси до пълните версии. Но дори много късите се придържат стриктно към оригинала. Иначе аз пазя всичките си детски книги и една по една ги давам на Теди. Миналата седмица приключи с Пипи, сега е на Шарл Перо. Имам един мноого любим автор - Гурам Петриашвили, но мисля, че й е малко рано за него. Thinking

lulumba, какво реши, в кое училище мислиш да запишеш Теди? Ако е Бастилията, предупреждавам от сега, че ще ти досаждам, нали може?! Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig

Да, това засега си остава първият ни и основен вариант. Стига да имаме шанс за класиране. Ще чакам да видя какви критерии ще извадят тази година. Казаха, че през февруари вече ще са ясни и ще ги качат на сайта си. Да видим какво ще решат. Ако не стане ще е в 93-о. Там поне учителката, която поема тази година първи клас е гарантирано отличен педагог и много свястна като човек. И училището е съвсем близо. Лоши неща ми разказаха за 138-о. При това информацията се засече от няколко места: родители на деца, които вече учат там, по-големи ученици от това училище и учители. Тоест има доста плюсове, но има и няколко сериозни минуса, които честно казано са твърде голям компромис. Thinking

# 259
  • София
Опа, изтървала съм ви!

# 260
  • София
Моят син /6, 3 м/познава буквите, едвам връзва срички, чете едва едва две три думи. Цифрите и математическите упражнения по ги обича и сякаш има повече лекота там при логиката Simple Smile. Иначе обича да му чете книги баща му, рядко аз, защото приспивам малката. Върнах се сега от панаира на книгите с две три пълни чанти. За младежа взех първата книга за Писмата на Феликс, Крокодила Гена /Чичо Фьодор пожъна успех/ и разни книжки от типа Логика - тестове. Чудя се обаче - сега преди да чете му изчитаме всичко дето има, после какво ще чете сам - аз тези книжки дето ги четеме съм ги чела на 7-8-9 години - Пипита, Гени, Магьосници от ОЗ - сама, без да са ми ги чели преди newsm78
писахме писмо до германския адрес на ДК, пуснахме го в Централна поща - сам писа с разкривени но негови си букви /иска Лего, а за сестра му коте, за мама и тате спокойствие Mr. Green/
Ориентирам се засега само теоритично към 41-во или 6-то училище, иначе съм на две крачки от 19-то, но нещо там newsm78.
Кога трябва според вас да почнат огледи и записвания....

# 261
  • Sofia
И аз се замислям напоследък за 41во, познавам няколко мили деца, които учат/ще учат там и ми харесва средата на дъщеря ми да е такава.

# 262
  • София
Моят син - живот и здраве, ще бъде първокласник в 55 СОУ. Мисля след празниците да се заема с "официалната част" по записването.  Simple Smile

# 263
  • Sofia
Аз се колебая межу 73-то, 120-то и 20-то и ще съм благодарна за всяко мнение  Sunglasses

# 264
Аз се колебая межу 73-то, 120-то и 20-то и ще съм благодарна за всяко мнение  Sunglasses

Кое е 120? За 73-то има тема, но в момента не мога да я копирам, потърси с търсачката. Аз съм се насочила към 73-то тъй катотми е до блока и синът ми е свикнал да играе там. Но ще видим...

# 265
  • София / Пловдив
С наближаването на Коледа забелязвам, че с много по - голямо желание рисува коледни картички и прави украси разни, отколкото да се занимава с четене и писане  Laughing

Дават ли домашни на вашите деца?
При нас през почивните дни ги карят да пишат вкъщи ченгели и цифри, в тетрадки с тесни и широки редове и квадратчета.
Та се чудя не е ли рано за ръкописните елементи?

..... Иначе аз пазя всичките си детски книги и една по една ги давам на Теди. Миналата седмица приключи с Пипи, сега е на Шарл Перо. ......

Цялата "Пипи" я прочете сама?

# 266
  • Sofia
Веднъж й дадоха домашно, уж да наваксвала, после не са й го искали даже.  newsm78 Там си пишат ченгелите и буквите, а тя вкъщи понякога сама си дава домашни.  ooooh! Laughing

# 267
При нас също няма домашни  Peace

Тази седмица бяха много ухажвани. Канеха ги на гости от училищата. Правеха им концерти, подаръци, почерпки.
Направо прилича на мини война за първокласници  Mr. Green

# 268
  • В светлината на слънцето
bim bam, да, съвсем сама я прочете. Но Теди чете отдавна и то като възрастен, така че не й е проблем. Е, не стана съвсем бързо изчитането, но си се справи сама.  Peace По принцип без проблем чете субтитри на филми, докато гледа. Аз точно за това се и притеснявам, че ще й бъде скучно в първи клас. Ще видим де. Grinning Иначе със смятането едва напоследък напредна. Вчера ме изненада със събиране - без грешка беше направила всичко. За други деца сигурно е отдавна усвоено действие, но тя доскоро не проявяваше никакъв интерес към цифрите (а и аз не съм я насилвала) и затова го отчитам като огромен напредък в нейния случай. Grinning

# 269
  • София
Моята племенничка е на 6 годинки,точно колкото дъщеря ми,и чете сама като възрастен човек,бързо и гладко.Като нищо ще прочете сама Пипи,приказки си чете без проблем.Дъщеря ми е доооста далече от такъв тип четене-докато стигне до края на изречението е забравила първата дума Mr. Green.Но желанието и да чете е огромно и го прави непрекъснато-разни табелки по магазините и прочие.
На Мими им дават домашни.Но на последната среща учителката обясни,че тези домашни не са "истински"-тоест са съвсем кратки и лесни и са не толкова да се тренират децата в писане и подобни,а да се научат що е то домашно и да придобият навика и отговорността към домашните задачки.
За писането-всички букви ги пишат ръкописно и печатно.Елементи не пишат,това го правим у дома.Странна ми е тази система,но учителката ни разясни,че по това време другата година,тоест ноември-декември в първи клас,децата вече правят диктовки.Тоест ще им е доста трудно,ако в първи клас тепърва учат ръкописните букви.Разбира се,те точно това ще правят,но ще ги минават доста бързичко,а няма да им отделят толкова време,колкото сега. Peace

Общи условия

Активация на акаунт