Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз много се чудя, но тъй като другата седмица съм болнични, обмислям дали да не се възползвам и да ходя до училището.... Но кого да търся и какво да питам (освен кога е записването) идея си нямам.
Днес май всички училища имат сайтове. Отваряш го, има примем за първи клас и тел. за връзка. Може да бъде на учителя, на секретариата или директно на директора. В зависимост от реда в съответното училище. Уговаряш се кога ще е удобно да отидеш.

Ето сайта на 41-во: http://www.zaednoschools.org/41ou/
Не намерих нищо за прием за първи клас (което не значи, че няма), но има телефони и ще взема да се обадя другата седмица.
Няма ли някой, който знае нещо за училището?

# 286
  • sofia
Аз постоянно 4увам доста противоре4иви отзиви за намислените от мен у4илища.
93
31
138

Януари ще обикалям ,но мисля,4е 31во отпада .Постоянните коментари за "стара слава" и висенето на полицаи за решаване на ве4ни проблеми там ме плашат.

За останалите са двете крайности Close

# 287
Януари ще обикалям ,но мисля,4е 31во отпада .Постоянните коментари за "стара слава" и висенето на полицаи за решаване на ве4ни проблеми там ме плашат.

И мен. Споменах преди няколко страници. Sad

# 288
Здравейте, мамчета!

И аз като Еластина не знам докъде са стигнали с ученето децата. Честно казано, не се и инетересувам много. За мен е по-важно да е жив, здрав и щастлив, отколкото да може да чете, да пише и да смята преди да е тръгнал на училище.
Голям успех за мен е, че почти се правихме със заекването и дано с тръгването на училище да не се прояви рецидив.

Домашни от детската градина не им дават, само стихчетата за Коледното тържество дадоха да ги учим вкъщи. А самото тържество беше невероятно. С много народни приказки, народни песни, разкази за старите традиции. Самите деца бяха в носии. Беше наистина много добре подготвено, а децата се справиха блестящо.

Сега сме на вълна да се учи да чете. Голямо желание има, ама не вървят добре нещата. Седмици минаха, докато се научи да свързва буквите в срички. А сега докато прочете последната сричка в една дума, вече е забравил първата. Иначе знае всички букви, но най-трудни са му а, е, и - все ги бърка.

И те така .... Дядо Коледа е приготвил конструктор Лего - той това си иска за всеки празник. Иска да събере достатъчно части за цял град.

Хубав ден на всички!

# 289
Рени,пожелавам ти детенцето да е преодоляло заекването,
но дори и да се появи отново, не се притеснявай излишно,двама мои познати като малки заекваха,много,стряскащо много,
преодоляха го,дори без логопед,може би към 13-14 си година....

Васко и мъжът ми се върнаха от Банско,
Васко се похвали,че чете почти гладко,и това, защото два пъти са ходили на Мак Доналдс и се е наложило да си прочете игрите от кутията на детското  меню, а после взело,че му станало забавно да чете ,въобще всичко при него е въпрос на интерес,мисля,че другата година ще е голям зор с писането....освен ,ако не се амбицира....
преди малко му пуснах задачките от сайтовете на първолашката тема и ги реши,
когато обаче го попитах иска ли да пише буквите,отговори "НЕ"-хитрец,
Буквенката,обаче му е интересна,играе я,тази част,в която ти дават картинка ,а ти трябва да хващаш, падащите буквите и да напишеш думата,
всичко обаче се прави на компютъра,накарам ли го да пише на тетрадка,започват мъките и препотяванията....
На 22-ри им е коледното тържество,цяла седмица не беше на училище и утре ще се наложи бързо да разучава сценария....
Лека вечер,момичета  

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 23:08 от Еластина

# 290
  • В светлината на слънцето

И мен. Споменах преди няколко страници. Sad

И аз започнах все повече да се разколебавам.  Confused А като добавим и обичайната им практика за рекет под формата на допълнителни уроци от определен клас нагоре. ooooh!

# 291
Днес беше нашето тържество.
Много хубаво беше.
Децата ни представиха стихчета, приказки, песни, разказаха за Коледа.
След това имаха игри с аниматор.
После дойде Дядо Коледа и повечето деца го питаха: "Мен спомняш ли си ме от миналата година?".  Simple Smile
Имаше и кулинарен конкурс със страхотни неща и награди.
Въобще, изкарахме супер.

# 292
Скоро домашна не са им давали в градината на Валя. Все като я попитаме дали имат домашна, тя казва че си е написала в градината.Дават им стихчета за учене. Да разказват за коледа, за сурвакарите, за коледните традиции. Всичко свързано с Коледа и предстоящите празници. Миналата седмица трябваше да разказват за сурвачките. Тържеството ще им е на 22.

# 293
И при нас тържеството им ще е на 22-ри. НО родителите няма да присъстват, ще гледат някакъв театър и след това дядо Коледа ще им раздаде подаръци. Това ще е, нищо специално.

# 294
  • София
И при нас този път нямаше родители. Беше на 17 и ходиха на Витоша. Добре са си изкарали... доколкото разбрах поне, че Руми хич не е от разговорливите когато се отнася за градината или изобщо за това какво е правила някой ден. Иначе не спира да мели  Laughing

# 295
Моля ви споделете по-подробно за 31-во. Моята щерка е 6 клас там и за първи път чувам за часни уроци, полиция и т.н.
lulumba какви са ти притесненията за 138-о, че то на мен ми е първа резерва в списъка, ако не го приемат дребчо в Бастилията.
93-то го отписх след като случайно попаднах на изпращането на абитурентите тази година - 2 цигански оркестъра, чалга, ама долнопробно , ама простотия.... думи нямам.

# 296
И при нас тържеството им ще е на 22-ри. НО родителите няма да присъстват, ще гледат някакъв театър и след това дядо Коледа ще им раздаде подаръци. Това ще е, нищо специално.

При нас тържеството беше точно по същия начин, но мина на 17-ти.

# 297
  • В светлината на слънцето
Моля ви споделете по-подробно за 31-во. Моята щерка е 6 клас там и за първи път чувам за часни уроци, полиция и т.н.
lulumba какви са ти притесненията за 138-о, че то на мен ми е първа резерва в списъка, ако не го приемат дребчо в Бастилията.
93-то го отписх след като случайно попаднах на изпращането на абитурентите тази година - 2 цигански оркестъра, чалга, ама долнопробно , ама простотия.... думи нямам.

Според мен ще го приемат в 31-о при всички положения. Когато ходих преди време в канцеларията им и питах за условията казаха, че още не са ги уточнили, но при всички случаи остават тези за районирането и друго дете в училището. Така че по втора точка си влиза при всички положения. За допълнителните уроци го чух от доста хора с деца в тийн възраст. Казаха, че от шести клас нагоре започвали да намекват или направо да си казват в прав текст, че ако родителите искат детето да продължи гимназия в училището, трябва да взема частни уроци. А ако откаже да ходи на уроци при съответните учители, му свалят оценките и не му пишат повече от 4,50, което пък не стига за класирането. Което е някакъв странен затворен кръг. В интерес на истината частни уроци е най-малкият проблем. В крайна сметка, където и да кандидатства ще се наложи да взема частни уроци. Аз поне с това съм се примирила вече. За полицията питай lavender, тя писа за тия неща.
За 138 училище от всички посоки чувам лоши неща. Там важи правилото за старата слава. Базата им в момента е доста лоша, нямат например физкултурен салон и вместо физическо  спасяват положението с подръчни средства. Освен това още от първи клас товарят децата с непосилно количество домашни. До обяд децата са плътно над домашните, след което отиват на училище зомбирани. Имат и още един много лош подход, който е останал от едно време. Обичат да властват над децата и ако някое не успее да се справи с дадена задача добре и навреме, автоматическо го обявяват за бавно развиващо се. Това го чувам от много места вече, включително и от учители.
За 93-о честно казано имам най-малко информация. Единственото, което знам е, че учителката, която ще взема първи клас наесен е супер свястна - и като човек, и като преподавател. Базата им е горе-долу добра. Проблемите там започват май след четвърти клас. Ако останем на този вариант, със сигурност ще местим Теди след четвърти клас. Thinking Този момент с циганския оркестър и чалгата просто няма да го преживея. #2gunfire
Абе общо-взето и в трите училища все има по нещо, с което трябва да се направи компромис. Но като че ли 138 събра най-много негативи, поне в моите очи. Мисля си да прибавя в нашия списък и хореографското, но то пък не е от първи клас. Thinking

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 10:59 от lulumba

# 298
Днес театър с Дядо Коледа,
утре тържество с Дядо Коледа,
налага се да купувам два допълнителни подаръка,
не предполагах,че Дядо Коледа ще идва и в училище,София също ще присъства на тържеството,Дядо Коледа няма как да я пренебрегне в училищната обстановка,независимо,че ще е гост,подготвям се за сцени от всякакъв род,тя е с големи мераци да ходи на училище,всеки път,когато вземам Васко и тя ме придружава,заема място на първия чин,
 съответно на тръгване цялото училище разбира желанието и да е ученичка-рев,сълзи и сополи да остава с батко си ....

# 299
  • София / Пловдив
Джуджетата ще фалират от толкова партита  Crazy

На тържествата за Коледа в градината ни никога не присъстват родители. Правят театър /тематичен обикновено/, после по групите Дядо Коледа раздава подаръците и се снимат с него.
Тази година, като най - големи, щели последни да го посрещнат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт