Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 120
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
А в училищата имат право само на три дни по семейни причин Tired,малко ми се струва.
И на мен ми се струва прекалено малко.

"По семейни причини" имат право на 30 дни, носили сме, винаги са ги одобрявали, не питат защо си е била вкъщи, само извиняват отсъствията  Simple Smile

Носиш си бележка, в която пишеш от тази до тази дата отсъства по сем. причини. Или им казваш, че ще  отсъства? Аз съм ползвала така, но по 1 ден (петък) обикновено и сме издухали поне 10 семейни. Въпросът е, че нали при над 3 дни отсъствие трябва бележка, че не е контактно детето. А ако отсъства по сем. пр. пак ли ще трябва такава бележка?

# 616
Наистина сигурно разни родители ще вдигнат врява. От друга страна детето вкъщи какво да го правиш - пак ще го заведеш на площадка или при приятел...

Днес на площадката имаше 3 деца.  Mr. Green В този студ никой не ще да излиза - само ние в снега.  Crazy
А и тетрадката с домашните е в нас и ще решаваме до където стигнем.

# 617
Носиш си бележка, в която пишеш от тази до тази дата отсъства по сем. причини. Или им казваш, че ще  отсъства? Аз съм ползвала така, но по 1 ден (петък) обикновено и сме издухали поне 10 семейни. Въпросът е, че нали при над 3 дни отсъствие трябва бележка, че не е контактно детето. А ако отсъства по сем. пр. пак ли ще трябва такава бележка?

Да, на един лист - както молба се пише.
Контактна бележка не са ни искали досега, но не знам как е законово, може би трябва, тези бележки обаче са толкова безсмислени, че явно не се престарават - имали ли сте контакт, не, ок, ето бележка   Laughing

# 618
  • София
Аз моите ще си ги извеждам всеки ден на разходка.Идеята е да се ограничи събирането на много хора в затворени помещения,а не въобще да не излизат от вкъщи.Едно е да стоят четири часа 20 деца в една стая,друго-да излезе да се пързаля на снега.
Пък и честно казано и на мен малко почивка ще ми дойде добре Blush,не ми стигна зимната ваканция/но не стачкувах с учениците,де Mr. Green/.
Аз попитах веднъж госпожата не може ли да не им пише отсъствия,ако и се обадим,че примерно само хрема има детето,или пътуваме.Сега за една хрема няма да тръгна да я водя на лекар.Обясни ми,че не може.Права е всъщност,защото ако не дай Боже нещо се случи на детето,то ще се води ,че е на училище,на нейна отговорност.
Реших си проблема,като сестрата на доктора ни ми даде празни извинителни бележки.Знам,че не е редно,но наистина не мога за една хрема да я водя на лекар.Или като пътувахме.

# 619
  • 1st floor
Аз мисля моя да не го пускам тази седмица...В петък са останали само той и още три дечица от неговата група. Всички са болни. И при положение , че и каката си е у нас , ще си се занимават двамата през деня / има и баба в съседната стая, де... Grinning/...Надявам се грипа да ни подмине...

# 620
  • Sofia
Ами не, нямам намерение да я извеждам  Blush

Това за бележките не го разбрах, какво съдържат като диагноза за здраво дете? Ние открито си казваме, че ще пътуваме например, поне така ни обясниха, че имаме право по закон, но не съм се интересувала за подробности  Blush

Имах предвид контактна бележка. Simple Smile

# 621
  • София / Пловдив
Аз ще я пускам на градина. Работят със сборни групи, заради малкото деца. Но не мога да си позволя лукса да остана вкъщи. Ако, пази Боже, се разболее - тогава вече ще пускам болнични.

В градината ни искат бележка за здравословното състояние на детето след всяко 10-дневно отсъствие, без значение по какви причини го е нямало.

...В петък са останали само той и още три дечица от неговата група. Всички са болни....

Според мен много от децата са ги оставили превантивно вкъщи, без да са болни.

# 622
Винаги така се получава през януари - болните на детска, здравите у дома, за да не се заразят.  Grinning
Ние сме ваканция, нали сме ученици.  Laughing

# 623
Аз също реших да не го пускам на детска. За бележката аз всеки път питам дали да нося и всеки път съм получавала различен отговор...

# 624
В този студ никой не ще да излиза - само ние в снега.  Crazy
Ааааа, не сте единствените.  Wink  Днес заведох детето в парка зад хотел Хилтън, където има една импровизирана пързалка. Голямо пързаляне падна с тобогана. Laughing После го заведох на плуване. Там имаше още десетина ентусиасти, като нас. Направо му подсигурих един спортен полуден. Като гледам, добре му се отразява.

# 625
Голямо пързаляне падна с тобогана. Laughing 
Какво е пък това чудо?  Blush

Ох, и на мен ми се ходи на плуване.

# 626
Голямо пързаляне падна с тобогана. Laughing 
Какво е пък това чудо?  Blush

Ох, и на мен ми се ходи на плуване.
Едно пластмасово нещо, върху което сядаш и се пързаляш по дупе.... Joy Няма начин да не си ги виждала. Едно време ние го правехме този номер с найлон....пак ме подгони носталгията. Crazy

# 627
О, това ли било ooooh! Не само съм ги виждала, ами си имаме два.  Laughing

# 628
  • В светлината на слънцето
Ааа, и ние бяхме днес на снега. Лудите в кварталната градинка се оказахме аз с моите двамца и една приятелка с двете си деца, едното от които прохождащо бебе.  Crazy Но на градина ще се ходи. Безсмислено е да стоят у дома, ако нямат основателна причина. При нас бележките по семейни причини си се признават без проблем. Медицинска бележка, че детето не е било контактно искат само при по-продължително отсъствие, което е и нормално.

# 629
  • София
И моите няма да ходят на градина, само не знам дали не трябва сутринта да се разходя до градината и да пусна бележка "по домашни причини", че нали ги искат предварително вече, не може после, когато пак тръгнат...Мишо прокашля леко, ама ако само с това си остане - няма да тичам на лекар, ако се задълбочи - тогава...

при нас, на всичкото отгоре, сменят и дограмата  Whistling та съвсем е анархия в градината - сборни групи, всеки ден в различна стая, облепят шкафчета с найлони, мъкнат раници насам-натам...
миналата седмица не водих малката на ясла (и без това щяха да приемат само такива, които наистина нямало кой да ги гледа - заради въпросната дограма. Питах за отсъствията - щели да ги извиняват служебно. Обаче до сега по време на грипните ваканции сме пускали "домашни причини"  Thinking
Иначе нашата педиатърка казва "най-обичам да пиша бележки на здрави деца" - имало кой да го гледа - не ходило на градина - пише там някаква диагноза  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт