ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 190
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
При нас на входа са залепили мостри от картички, календари и т.н. Ламинирано календарче със снимка на детето е 1.5 лв. - най-евтиното.

# 121
Добро утро !
Докато бяхме на карнавална вълна сте изписали толкова много страници.
Четейки ви , излиза ,че ние сме най-назад .
Днес трябва да вземем 6 , а вчера взехме голямо И .

# 122
  • в здрача
Аз обичам да имам календари във всяка стая /без тоалетната и банята/,затова и винаги поръчваме един календар от градината / училището, който обикновено стои в кухнята,  в спалнята календара от худ гимнастика /от него вземам 4, че да има за всички баби, да се радват на гимнастичките/, а за в хола си правя сама, на който слагам обща наша снимка. Все пак имам 2 деца и предпочитам да ги виждам и двете на календара, ако може и моя милост и съпружието, явно си падам нарцис  Mr. Green. Същия подарявам и на бабите за Коледа. Затова и всяка година обикалям да търся календари, желателно с по 3 месеца и с местеща се маркировка за дните /такъв предпочитам, за да не се чудя кой ден сме/, който да няма картинка. Разпечатвам снимката на А4 върху лепящите се листи и го лепвам отгоре. Така всички са доволни.    

# 123
  • София
Ваче успех с календарите. Никак не ти е лека задачата, и то за целия клас.

Как така Успех! Ами идеи... никой да не се измъква без идеи...  Mr. Green
Бяха ги снимали с буквара на фона на буквите. В интерес на истината снимката индивидуалната е чудесна. За разлика от общата. Аз, обаче искам нещо по-така. Но и аз не знам какво.. като реквизит имам предвид. Смятам да си замъкна осветлението. Ама ми е празна главата откъм идеи. Мислех да е нещо коледно, шапки, еленски рога,  такива идиотийки, ама после на календара цяла година няма да ги гледат с еленските рога. А букварите пък много сериозни и си имат вече такива снимки. Нещо по-веселяшко го виждам аз. Имам още месец време да измисля. Освен това и самите календари какви да бъдат. Може да са от тия дето лепиш снимка. Може да направя 2-3 вида и да се отпечатват. Само снимките да слагам. Не е малко работа, ама аз обичам. Но трябва да видя и колко ще стува отпечатването.
Естествено родиртелите ще си платят само материалите, вадене на снимки е такива неща. Без моя труд  Wink Това с 1,50 на малко ламинирано календарче винаги ме е вбесявало.

# 124
  • На края на вселената!
За календарите при нас съм бясна. Малко ламинирано - 2лв, среден -7,50лв, голям -8лв (с 3 или 4 листа). Няма да поръчвам в училището, в градината също няма хубави картинки. Ще търся вариант да ги снима някой познат с добра техника и да им лепна снимката в някой готов календар с картинка която им харесва.

# 125
Klamerche, страхотна гимнастичка си имаш, и то само за три месеца - просто се е справила чудесно... Поздравления!
Нашите са стигнали до малка буква н и до цифрата 7, днес имат само ЗИП, така че ще се упражняват върху тях най-вероятно... Все се чудя като имат ЗИП дали са им нужни всички учебници, или пишат само по специалните по ЗИП... Като я питам тя ми вдигна рамене и не знаела.... Едно е да носиш по 5-6 помагала по предмет, друго е да носиш само едно-две..... Днес съм й дала задача да пита и да запомни по кой учебник работят, ама нещо се съмнявам, че ще има резултат.... Вчера са й дали думичките за коледното тържество и тя си ги беше научиала още на занималнята.....

Ваче, и аз мисля, че коледна снимка не е подходяща.... все пак лятото да гледаш коледни мотиви.... не е много подходящо, поне според мен... Аз бих направила някакви по-разчупени снимки, лек фон с букви и цифри отзад, но някакси завоалиран ще изглежда добре, все пак са в първи клас.. И на мен ми се струва, че с лепене на снимка на готов календар ще е най-лесно за теб.... Успех!   bouquet

# 126
  • София
Мегче, мерси! И аз така мисля за коледните тематики Grinning
Обмислях някакви калпазански снимки Mr. Green. Дори да ги снимам по няколко деца. Аз после ще им дам снимки, ама общо взето да им направя кът, реквизит и да ги оставя да се повихрят. Някак по-непретенциозно. Трябва да видя дали няма да намеря някакви големи моливи, букви, цифри в хубави цветове. Нещо ей такова.

# 127
Ваче,може и да ми е тъпа идеята,ама поне се опитвам. BlushТа,защо да не снимаш дечицата с някоя любима вещ или дрешка,или костюм.Например моето диване веднага би поискал да си облече футболния екип и би се изтипосал с топка.В нашият клас например повечето деца са записани на айкидо,плуване,худ.гимнастика,балет,плуване,народни и модерни танци,т.е страхотно разнообразие от облекла би се получило.
Мегче,моето диване за каквото и да го питам относно училището все не знае или не е разбрал.Няма ли някоя майка на съученик,която да питаш,аз на другите родители разчитам за информация.

# 128
deyzi , не знам дали на Вачето ще й хареса идеята, ама на мен много ми допадна  Mr. Green

Днес на  децата от занималнята им организират излет на Текето. Ще хванат един от последните слънчеви дни.

# 129
Ваче,може и да ми е тъпа идеята,ама поне се опитвам. BlushТа,защо да не снимаш дечицата с някоя любима вещ или дрешка,или костюм.Например моето диване веднага би поискал да си облече футболния екип и би се изтипосал с топка.В нашият клас например повечето деца са записани на айкидо,плуване,худ.гимнастика,балет,плуване,народни и модерни танци,т.е страхотно разнообразие от облекла би се получило.
Мегче,моето диване за каквото и да го питам относно училището все не знае или не е разбрал.Няма ли някоя майка на съученик,която да питаш,аз на другите родители разчитам за информация.

Това, всеки да е с нещо любимо е страхотно! Дъщеря ми веднага би се снимала по балетна рокля, нищо, че е кюфтенце и плюшеното 7-годишно куче с което спи /а то е доста изтерзано/.
Лошото в тази работа е, че колкото и да се стараеш, и да мислиш, и да искаш да направиш нещо по-така все ще има недоволни. Може би хубави портретни снимки с хубав фон най-много биха удовлетворили всички. Когато свърши годината снимката отива в рамка и всичко е О.К.

# 130
Добро утро!

Партито за РД на Марина мина по - добре от очакваното. Децата много харесаха игрите, които бяхме подготвили. Хапнаха, пийнаха, побесняха за 3 часа. Марина беше много щастлива и каза, че това е най - хубавият ѝ РД до момента.  Laughing След като изпратихме гостите, двете с Вики на Хексилина продължиха да играят, после дълго си бъбреха в леглата, къде на немски, къде на български. Ето малко снимки от мястото на събитието:
http://media.snimka.bg/7525/021304620.jpg
http://media.snimka.bg/7525/021304774.jpg
http://media.snimka.bg/7525/021304885.jpg

Тук не предлагат календари по училищата и по - добре. Миналата година платих в градината за 2 еднакви снимки на децата в картонена папчица 15 евро. #Crazy

# 131
Vache то хубаво да ти дам идеи, ама като и на мен не ми идват никакви Rolling Eyes
Още снощи гледах из нета, и първото което се отвори, беше темата за коледните календари във форума, мисля пак в Нашите деца беше, малко трудно се ориентирам, след новата подредба.

Ще ти изпратя нашите коледни снимки за календари от предучилищната миналата година. Доста са детски, и за този първосласен период не са особено подходящи.

# 132
  • sofia
Здравейте и от мен!
От вчера гледам, че на таблото и в нашето училище има закачени календари, но аз нищо не харесах и евентуално бих поръчала само джобни, но все още има време за размисъл.
В нашето училище организират другата седмица екскурзия на Витоша. Вече го записахме Пепи. Той не беше много въодушевен, че ще ходи, но после явно размисли и сега е щастлив от факта. И пак започна да изнудва за моб. телефон. Вика: На Боби - едно негово приятелче- ще му дадат телефон за екскурзията, че като се загубим да могат да ни намерят. А на мен ще ми дадете ли? Wink
Шани, набора ще идва ли на екскурзия?

# 133
esme къде го видя това кюфтенце ?  newsm78 Дъщеря ти е прекрасна  Heart Eyes
И видях че и тя гордо гордо позира с албума си с лепенки. Това е мания и при нас. Голямо разменяне пада.  Mr. Green

SMG прекрасни деца.  Heart Eyes Сигурна съм, че са се забавлявали много. Толкова приятелки на едно място си е цяло приключение  Grinning

deyzi много идейно.  Hands Clap
Ваче после да покажеш снимките. Гледала съм творбите ти, очарована съм, без нито грам да преувеличавам. И аз имам хубав апарат, но никак не умея да боравя с него  Blush

Megche и моето е същото. Винаги недочуло, невидяло. През петък им се редуват четене и писане, т.е. трябва да носят или само буквара, или само тетрадките. Ние винаги слагаме в чантата всичко, защото никога не сме сигурни какво точно следва  ooooh!

Още веднъж - сърдечно благодаря за хубавите думи  Flowers Bouquet

Снощи съм помагала на Вики с домашните до 22 часа /прибрахме се много късно/. Нечовешко много ми се спеше и детето само ми повтаряше - сега домашни ли пишем или ще се прозяваме  ooooh! Уточнявам - помагам само когато има много домашно, а нямаме никакво време, с цел да стане по-бързо. Иначе предпочитам да си ги пише самостоятелно и само да проверявам резултата накрая. А така - стоя от страни и давам зор  Crazy В случая със снощи - тя на мен   Tired

mama L страхотно време за излет. Искам и аз на зелено...  Rolling Eyes

# 134
  • с/у ОколоМръсТното

Шани, набора ще идва ли на екскурзия?

мда... Всички ще ходят и ние барабар Петко с мъжете.
А много пъти сме го водили по тези места... И хич не исках, но хайде...

Общи условия

Активация на акаунт