ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 192
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Или пък може да ги снимате на тема "Какъв искам да стана като порасна".Така ще има полицаи,пожарникари,балерини и мед.сестри.Ама,много трудно ми се вижда за реализация откъм костюми.В нашият случай пак фут.екип би влязъл в употреба.

# 136
Ваче, сигурно си видяла този форум, но ето линк - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433289.30
Не го прегледах, само попаднах на него сега

# 137
Мегче, мерси! И аз така мисля за коледните тематики Grinning
Обмислях някакви калпазански снимки Mr. Green. Дори да ги снимам по няколко деца. Аз после ще им дам снимки, ама общо взето да им направя кът, реквизит и да ги оставя да се повихрят. Някак по-непретенциозно. Трябва да видя дали няма да намеря някакви големи моливи, букви, цифри в хубави цветове. Нещо ей такова.

Точно това имах предвид, да са по-различни и естествени снимките, както са си в ежедневието децата, писнало ми е от онези сериозни и еднотипни снимки, а и ако си има приятелчета да се снимат заедно..... аз определно бих й взела такъв календар само за нея.... Сигурно много ще се зарадва...Друга идея ми е да се направи колаж от няколко снимки или с няколко приятелчета, ама е много по-обемисто и голяма играчка, ако се прави за целия клас.... И ако някой родител не го одобри труда ти отива на вяъра...

# 138
  • София
Момичета, мнго ми помагате, благодаря!  Hug
Дейзи бъкаш от идеи...  Mr. Green
Мегче и аз мислех за приятелчета. Моята много би се кефила да има такъв календар.
Есме, отивам да чета...  Hug
Петя, получих снимките  Hug

Сега.. говорихме тук с една майка. Мислим едно да питаме родителите какви снимки очакват. Смятаме да питаме нашите две моми какво искат и да им направим една фотосесийка пробна.  Wink И накрая май ще разпънем там реквизитите и кой както иска да се снима така  Mr. Green

Есме е напълно права, че ще има и недоволни. Но всъщност всеки е свободен да иска или да не иска снимки. Аз пари няма да им взимам. Ако иска да си снима той детето, както реши. Аз смятам да направя и два три колажа за календари с празни места за снимки. Ако искат и такива. Работата е канска, колкото и да им изглежда лесно  Mr. Green
Ще имам и помощ от добър приятел за снмките  Heart Eyes Нооо, ме притеснява времето. 22 деца не се снимат за 22 минути образно казано... ще трябва да имаме идея какво снимаме и да стане експедитивно, а в същото време за хубави снимки си трябва време.
После ще покажа де.. няма къде да ходя, като давате идеи  Grinning

# 139
Ваче, да покажеш задължително, че доколкото си спомням бяхте в Люлин, нали.....??? Колко му е да заработиш някой лев отгоре Wink

# 140
Момичета, мнго ми помагате, благодаря!  Hug
Дейзи бъкаш от идеи...  Mr. Green
Мегче и аз мислех за приятелчета. Моята много би се кефила да има такъв календар.
Есме, отивам да чета...  Hug
Петя, получих снимките  Hug

Сега.. говорихме тук с една майка. Мислим едно да питаме родителите какви снимки очакват. Смятаме да питаме нашите две моми какво искат и да им направим една фотосесийка пробна.  Wink И накрая май ще разпънем там реквизитите и кой както иска да се снима така  Mr. Green

Есме е напълно права, че ще има и недоволни. Но всъщност всеки е свободен да иска или да не иска снимки. Аз пари няма да им взимам. Ако иска да си снима той детето, както реши. Аз смятам да направя и два три колажа за календари с празни места за снимки. Ако искат и такива. Работата е канска, колкото и да им изглежда лесно  Mr. Green
Ще имам и помощ от добър приятел за снмките  Heart Eyes Нооо, ме притеснява времето. 22 деца не се снимат за 22 минути образно казано... ще трябва да имаме идея какво снимаме и да стане експедитивно, а в същото време за хубави снимки си трябва време.
После ще покажа де.. няма къде да ходя, като давате идеи  Grinning

Е-е, ще показваш, няма начин  Laughing
Не си права да не искаш пари, ето така се подбива реномето на професията! Много хора си мислят, че е адски лесно да намелиш 2 картинки от Интернет, да "нащракаш" децата, да ги отпечатиш - знаеш, че не е така. Стига сме се борили ентусиазирано по социалистически, моля! Всеки труд трябва да се заплати, друг е въпросът, че ще им дадеш добра цена, хубава отстъпка а и ще работиш с желание, защото и твоето дете е в кюпа.
Сега се сещам за едни албумчета, които правихме за завършването в детската градина - една майка-ентусиастка /като теб/ направи хубави снимки-портрети на децата и ги сложи в хубави рамки, които тя сътвори. Самите рамки бяха достатъчни като декорация, с един календариум и хубав фон... Може да стане без много зор. Успех  Heart Eyes

# 141
  • Linz
Ние имахме инцидент днес- Рая се прибра изцапана с кръв, подута и с разбита уста. Докато тичала, някакво момче я бутнало и тя паднала по стълбите. Вчера пак някой я беше бутнал върху камъни и беше с ожулени крака. Отидох да говоря с госпожата. Имали в класа едно момче, осиновено тази година. Създава много проблеми с дисциплината в час, обижда децата, блъска ги. Много пъти е говорила с родителите, но няма ефект. Кофти работа.

# 142
Ние имахме инцидент днес- Рая се прибра изцапана с кръв, подута и с разбита уста. Докато тичала, някакво момче я бутнало и тя паднала по стълбите. Вчера пак някой я беше бутнал върху камъни и беше с ожулени крака. Отидох да говоря с госпожата. Имали в класа едно момче, осиновено тази година. Създава много проблеми с дисциплината в час, обижда децата, блъска ги. Много пъти е говорила с родителите, но няма ефект. Кофти работа.
РЕНИ,много неприятен инцидент.Горката Рая. SadИзглежда това момченце има нужда да му се обърне специално внимание.Определено най-вече от страна на родителите.

# 143
  • София
Рени, ужасен инцидент  Confused Говори с госпожата. Няма значение кой каъв е и откъде идва, щом се случва втори път. Значи трябва да се вземат мерки.

Есме, аз точно това мисля.. Календари на хубав фон училищен, ще измисля какъв. И у нас мога да си го снимам и снимки с декорация, не претрупани. Аз ползвам неща от ленаголд. Много красиви работи има там.
За заплащането... абе да ти кажа не ща да ме обвиняват че правя пари на гърба на класа. Това е. Викаш не бива така и си права, но всъщност на родителите гледната точка не е същата. Знаеш ли колко хора изобщо не им пука как снимат децата им. Моята щерка миналата година не знам кой я снима в градината, но заслужава медал за фотография, щото я беше изкарал като идиот. Който е виждал снимки и е снимал моето дете знае, че е невъзможно това. Човека явно беше гениален  Crazy Така че това със снимките минава в графата задължителен масраф, а какъвто ще да е там. Съответно не се и оценява изобщо. Та затова безплатно от моя страна като така и така няма да се оцени, а после ще се мърмори  Wink

# 144
  • София
Ваче, а какво ще кажеш за ретро? Аз имам една снимка с Мони на 2 години още, от морето, и мнооого й се радвам. На Павел м.г. в ПУ им направиха подобни и също са много сполучливи.
Дейзи /основно към теб се обръщам, но и към всички мами на футболисти/, как потичат тренировките на децата ви през зимата? Аз сега разговарях с треньора на малките деца в Славия. Имат трениромки в понеделник, сряда и петък от 16.00 или 17.00 по избор. Навън са целогодишно. Снега го риели, де.  Mr. Green Та как е зимата на минусовите температури, в тъмницата, навън?  newsm78
Рени, милинкото. Дано се оправи бързо.  Hug

# 145
  • Linz
Не познавам родителите, може и да полагат усилия. Вероятно и на тях не им е лесно.
Рая цялата е изподрана и ожулена- колена, лакти, лице. Поне оттока на устната й намаля, та вече говори нормално и може да се храни. Предупредих я да страни от това момче.

# 146
Иринче,не знам какво да ти отговоря,понеже и ние сме в неизвестност,нали ни е за първа година.Принципно ни казаха,че футболният клуб няма прилежаща закрита база,която да използват през зимните месеци/в момента строят такава за ДЮШ/,а от общината не срещали разбиране да ползват общинска собственост.Затова ни предупредиха,че през студените месеци няма да тренират.Озадачава ме късният час на тренировките ви.Нашите са в понеделник и петък от 14.30ч, а във вторник,сряда и четвъртък са от14ч.Като има и тренировки от 10ч за децата,които са втора смяна на училище.
В Славия заплатени ли са тренировките?В "Черноморец до миналата година е било безплатно,само екипите са се плащали,но от тази година таксата е 35лв за деца живеещи в централните комплекси и 25лв за такива като нас живеещи в прилежащите квартали.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 14:13 от deyzi

# 147
  • София
Права си, Дейзи. Аз затова казах "по тъмно". Дори и от 16.00 часа до 17.00 си е тъмно. И когато навън е истински студ, не знам....Предполагам, че Славия си имат вътрешни зали, но по-скоро е въпрос на принцип да се тренира навън, нали са професионалисти. Знам ли и аз. В голяма чуденка съм...

# 148
  • София
Не познавам родителите, може и да полагат усилия. Вероятно и на тях не им е лесно.
Рая цялата е изподрана и ожулена- колена, лакти, лице. Поне оттока на устната й намаля, та вече говори нормално и може да се храни. Предупредих я да страни от това момче.

Рени, сигурно полагат усилия и със сигурност ниак не им е лесно  Confused Наистина най-добре е Рая да страни от момчето, аз също такъв съвет бих дала, обаче лошото е, че може човек и случайно да попада в такива ситуации.

Ирина, аз лично не съм фен на ретро облеклата, нямам идея защо.. иначе има наистна хубави ретро снимки. Аз ги виждам повече първокласно калпазански  Mr. Green

# 149
Моята щерка миналата година не знам кой я снима в градината, но заслужава медал за фотография, щото я беше изкарал като идиот.

Явно е пълно с такива гении, защото и ние си имахме един такъв, а Александра определено не е идиот.
Все пак - не мисля, че родителите ще мърморят, поне тези, с които контактувам в училище, а и тук във форума, знаят цената на труда. Но ти си знаеш най-добре. Ти ли ще ги отпечатваш? Или ще вземеш готови? Ако искаш мога да те насоча към дигитални печатници, които и "персонализират" - могат те да сложат снимката на всяко дете върху календара и да са отпечатани, а не да ги вадиш на фотохартия.

Общи условия

Активация на акаунт