ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 163
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Сашето ходи на кунг-фу, но са с отборни тениски нагоре /  10 лв й е цената/, а надолу с долнище на анцунг по избор.  Hug

chibi, kade ima zanimanija za deca po kung fu ?
В училище "Дойче шуле", Русе има тренировки за деца 1-4-ти клас 2 пъти в седчицата срещу 15 лв месечна такса .  Hug
Тениската ще виси на закачалка в стаята му, за да я покаже на едно приятелче утре или в неделя.   Joy
Аз цял ден не мога да вляза в темата, че ми "пуши" главата от работа и организация на командировка в София.
Ще се включа сигурно чак в сряда. В понеделник и вторник съм на тържествата по юбилея на НИМХ.  bowuu
Сашо пише все по-красиво и на всички домашни има пчелички.  Peace

# 151
Да разкажеш после, Чиби Wink
Браво на Сашо Peace

Волен на снимките за календари винаги излиза с една такава глуповата усмивка. Мноооого изкуствено изглежда.

# 152
Ще разкажа.  newsm68
И Сашо излиза така на нагласени снимки.  hahaha

# 153
И при нас тече офанзивата с календарите.
Стрували 6.50. Не се знае още кога ще ги снимат, но особена креативност не очаквам - снимките били на всяко детенце, отразяно до кръста.

# 154
Ваче, поздравления за желанието и ентусиазма  Grinning Аз откак се занимавах една зима с календари и ми се драйфа само при мисълта за такова нещо. За пръв и последен път ми беше. Оттогава и на моите деца не правя календари.
А относно заплащането на снимките -според мен не се цени труда на фотографа. Никой не го интересува, че си дал няколко хилядарки за техника и колко време след това ти отнема обработката на снимките. Повечето си мислят, че ей така се снима за секунда и после прибираш пачките...  А пък съвсем друг е въпроса, че от  фотограф до фотограф разлика от небето до земята.
Преди 2 години един стар фотограф ... наистина възрастен и уж с много опит ми предложи да снимам с него. Имаше и ателие. Ами снимаше с някакъв супер стар канон, с китов  обектив без стабилизация, с една  стара и огромна светкавица Метц, нямаше и идея какво е това фотошоп...  снимките му бяха ужасни. А, и обектив с бленда 1,4 не беше виждал.  Laughing Но и до ден днешен това си работи и  печели пари от фотография.

Днес пък си имахме премеждия с малкия - преди  няколко дни нещо го ухапало над окото и леко се беше понадуло, но тази сутрин едва си отвори окото милото. И беж към педито, оттам в "любимата" ми  3-та градска. Отвисяхме си 3 часа да чакаме пред очния кабинет. Изписаха антибиотик, пак добре, че не ни взеха в болницата, че и такава вероятност имаше. И сега му правя непрекъснато компреси на окото, като за целта е с певръзка като пират.
Следобеда отидохме да вземем Мони от занималня и на Светлин му хрумна да каже на брат си, че са му извадили окото. Ама да не си помислите, че Мони се шашна ... най- спокойно попита- А кога ще ти поникне друго  hahaha После прояви малко повече загриженост като пита - ама сега безопасно ли ще е да се къпе Светлин, няма ли да му влиза вода там в дупката... и дребния продължава да си измисля, а батко му ахка и се тюхка... Препоръча му да не ходел повече на градина, за да си запазел другото око, че ако и то се възпаляло, как щел да учи като стане ученик. Малко черен хумор, ама в нашето семейство си падаме по него  Mr. Green

# 155
  • Sofia
 Joy
. най- спокойно попита- А кога ще ти поникне друго  hahaha После прояви малко повече загриженост като пита - ама сега безопасно ли ще е да се къпе Светлин, няма ли да му влиза вода там в дупката... и дребния продължава да си измисля, а батко му ахка и се тюхка... Препоръча му да не ходел повече на градина, за да си запазел другото око, че ако и то се възпаляло, как щел да учи като стане ученик.

И ние се падаме по подобни майтапи. Разни новопоявили се познати ни гледат много странно, леко притеснено, на моменти с уплах Simple Smile

# 156

И ние се падаме по подобни майтапи. Разни новопоявили се познати ни гледат много странно, леко притеснено, на моменти с уплах Simple Smile

Колко познато  hahaha 

# 157
  • гр.Плевен
Много сте изписали докато ме нямаше.   bouquet

Ще се връщам да чета. На поправителен, значи.  Mr. Green

# 158
  • София
Днес гледам всички са забегнали...  Crazy
Ние направихме 2 шкафа от общо три за училищната стая.  Grinning
Аз като проектант нямам грешки. Трима татковци сглабят. Утре остана последният.

Esme, ти контактуваш с други родители  Mr. Green Някои от нашите не искат да дават по 2 лв на месеца за вода, чаши и размножаване на материали за децата. Казват, моето дете няма да пие от диспенсера вода  Rolling Eyes Е как ще кажеш на дете да не пие водя. Ти викаш, оценявали. Нищо не оценяват. Така че аз това ще го направя заради себе си и заради няколко родители дето са свестни. Е, дано ид а останат доволни. За вида на календарите мислим да им предложим няколко варианта. Мислим го това с inat4o, тя съшо пише тук. Да поснимаме щерките ни и да направим календари мостри, което ме подсеща, че утре мога да си повлека осветлението да използвам че сме в стаята на децата. Та едните календари ще бъдат тия дето се лепи снимка (снимки). Другите мисля аз да спретна 2-3 вида и да се подлага снимката после. Няма да е кой знае колко сложно да го направя на ФШ като има готови календари. За печата, нямам идея още, но всякакви идеи ще са ми полезни. Мислех за Булгед. Тя имат добри цени. Имат си и темплейти на сайта, абе харесвам ги. Ти какво ще кажеш? Може и на лични  Wink
Предупреждавам, че моята работа е напълно аматьорска, в смисъл професионално не се занимавам нито с дизайн, нито с фотография. Всичко е напълно любителско, но с огромно желание и вероятно по тази причина ще бъде по-добро от масово предлаганото.  Wink Ето сега издирвам png с датите за 2011 г. и понеже не съм търсила такива неща и ми е малко трудно, но ще се справя. Няма да ми е излишнеш всеки професионален съвет за специфични неща  Wink

Теди
, а всъщност малко от големите фотографи са учили точно това. То е усет.  Wink А аз ще се радвам ако видя календарите ти, дето не ти се гледат вече  Hug  Grinning

# 159
Ваче, тук може да намериш пнг за цифричките на месеците - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522366.135;topicseen
Не знам точно къде беше, но все някой ги поства.
А за фотографията, и на мен ми е само хоби. Преди 2 години, когато реших пробно да се занимавам с това по- професионално, не ми хареса именно това, че го правиш по задължение и си толкова зает с хиляди снимки, с обработки и прочие, че не остава и капчица от онази наслада при снимането, която е била водеща преди време. Та така- не се получи да превърна хобито си в професия  Grinning оставих си го хоби, за да продължи да ме радва.
Днес пък дребния колко ме шашна. Сутринта не можеше дори да си отвори окото, толкова голям беше оттока. Айде беж до болницата... смениха  му капките и казаха, ако вдигне температура веднага да отиваме да ни приемат и да го слагат на венозен антибиотик. Слава Богу  започна  да се пооправя, макар че окото още е затворено. Но меря темепература през половин час. А пък Мони ми се мота със сборника и си чака печатите за решените задачи...  ooooh! Отвратително е да си майка и да гледаш как детето ти страда и да не можеш нищо да направиш... Толкова се бях ошашкала днес,  преди малко даже се чух да подвиквам- Айде, изяде ли си пижамата  hahaha Куку станах.

# 160
  • София
и аз тук да ви следя

# 161
  • София
Теди, аз точно тия свалих... И само те май си бродят из темите. Нахокаха ме във ФШ тема, а аз там влязох нарочно след като не открих в Календари никакви наготово извадени линкове. Накрая пак към този линк ме изпратиха  Wink Wink Wink Както и да е, просто трябва да поотделя време и да търся

Чакай да питам аз за окото... нещо противоалергично давате ли? Нали правилно разбирам, че нещото дето го е ухапало е насекомо?  Rolling Eyes

# 162
# 163
Ваче, сега се сетих ,че имах  един проект за календар със Шрек, който не използвах тогава. Той не е на мода много сега, но ако искаш ще ти го пратя, както и другите три. Дай един скайп на лични, че файловете са доста големи и не става за поща.
А за окото- там има възпаление, не е алергична реакция. Почесал се е явно с мръсни ръце и го е инфектирал. На силни антибиотични капки сме и на антибиотик през устата. Днес вече е по- добре, макар че окото почти не го отваря още, явно бавно ще спадне оттока.

# 164
  • Linz
Цял ден бяхме на излет на Витоша, разкошно време беше днес.
Но за гъби вече е студено Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт