Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 66 266
  • 787
  •   1
Отговори
# 45
  • с трима мъже :)
Здравейте,

аз предполагам, имам същата болест ...
Тука едни изследвания ми правят от сума време.
Хормоните ми се увеличават, въпреки че пия Еутирокс.
Сега пия по две хапчета, но...

На 25 имам преглед при Катя Тодорова. Надявам се поне тази докторка да ме прегледа, да ми сложи диагноза и да знам какво ми има.
Засега никаква диагноза не са ми сложили.

Хормоните ми са 13,7 или нещо друго беше след десетичната точка.  Thinking

Както и да е, да не говоря по спомени, не искам да мисля за това...

Явно е, че нещо ми има. Още преди два месеца се записах при Катя Тодорова и с нетърпение чакам да се явя на преглед, където се надявам да ми се обърне внимание. Тогава ще говоря с точни детайли...

Искам да ви питам следното:
Като правите коремни преси, ако правите, усещате ли болка в гушата? Ама точно в гушата - там,  където е гръкляна. Не във врата, не в раменете, не в главата или кръста. Именно в гушата. Аз, като правя, още на 15-та секунда имам чувството, че огромна топка се е насъбрала в гушата ми. И боли. Много ме боли и никой досега не ме разбра, като го обяснявам това.

Сладко, ако хапна, после не мога да си преглътна слюнката - тя постоянно ми стои точно там, на гърлото.

Вечер, като легна, щом преглътна, ми "прещраква" нещо на гръкляна и дразни малко. Не, че бони, а дразни. Като кокал е.

Вие имате ли такива симптоми?

# 46
  • София
Здрасти,аз нямам нищо от описаното Rolling Eyes кой хормон ти е 13 и нещо? Хашимото се диагностицира с изследване на антителата и ехо..

# 47
И при мен не са така нещата  newsm78 иследвай си ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ, МАТ преди да отидеш при Тодорова , ако искаш разбира се, но ако си с иследванията мисля, че прегледа би бил по ползотворен за теб. Иначе според мен тя ще ти каже, какви иследвания да направиш и евентуално, както казва Магнитчето, ехо на жлезата.И още нещо като съвет, препоръчвам ти др Начев за Хашимотото, при него не се налага да чакаш по 2 месеца за час ,иначе и двамата са добри имах възможност да контактувам и с двамата те имат голяма заслуга за живота на моя син, за което сърдечно им благодаря . Simple Smile Еми дано съм ти била полезна.
 Лека нощ  сладурки от мен ( и утре пак на разходка Simple Smile )  smile3535

# 48
Спа ли юнак Гого на разходката Grinning

m-i, и повече ще стане Peace Занапред никакви ядове, страхове и натоварване! Знаеш си вече урока, нали?

Писанке, как е при теб? Позагубила се беше, добре ли си вече?

galaUSA, случвало ми се е и на мен. Когато хормонът скочи нагоре. Говорим за ТСХ, нали? Подута ли ти е жлезата?
Ако ТСХ ти е 13, висок е. Кога е правено това изследване?
И какво значи "пия по 2 хапчета"? От колко мкрг ти е хапът? Откога ги пиеш? При тези стойности си трябва висока доза тироксин.
Най-добре непосредствено преди прегледа си направи изследванията сама - поне ТСХ, антитела, ехография. Иначе само ще си говорите общи приказки с лекарката.
Успех и по-спокойно! Поправими са нещата!

# 49
Спа той спа , че и след разходката спа, обаче после вечерта горе долу спа ,а сутринта от 5 часа като е забудувал та до одеве ,всичката му наред, обаче седи човека и се кокори и хич не го интересува че на мама и на тати им се спинка  Laughing Laughing Laughing. А днес от сутринта е слънце и съм много щастлива ,пак ще се разхождаме , а и аз съм малко на козметични процедури днес ,общо взето се очертава готин ден, дано и на всички вас да е такъв. Hug smile3535

# 50

Писанке, как е при теб? Позагубила се беше, добре ли си вече?

Птица, благодаря за вниманието!  bouquet
При мен нещата са горе-долу. След като обиколих 6 доктора и изпих една шепа антибиотици и обезболяващи и се наслушах на какви ли не предположения, все още нямам точна диагноза. След 20-тина дена, ако ми отпусне касата направление ще ми правят ЯМР, заради съмнение за дискова херния, та ще видим.

Холестеролът ми е висок, но доки каза, че от по-високата доза Л-тироксин, ще влезе в норма.

Гушата ме е стягала и ме е боляла в един стресов период, когато бях кълбо от нерви. Като премина този период и гушата ме отпусна.

# 51
  • София
galaUSA, аз съм имала последния описан от теб симптом - при преглъщане да ми "прещраква" нещо и да ми дразни. Ако имаш възможност, отговори на въпросите на Птица. И дано д-р Тодорова постави диагноза!

m-i, радвам се за хубавите новини и ти пожелавам занапред да са все такива!  Heart Eyes

Мими, чудесно е, че днес пак ще сте навън, а и идеята да се разкрасиш е много хубава  Blush

Дион, аз веднъж да забременея, после няма да смея да пия каквото и да е, без да съм питала доктора

Лаленце, още не знам кога ще стартирам. Силно се надявам да е скоро и да не се налага да оставам за след Нова година.

Писанко, стискам палци да се изяснят нещата при теб и най-важното - ти да се чувстваш добре  Hug Интересно ми стана това за високата доза Л-тироксин и холестеролът, за такава връзка до сега не бях чувала

Усмихнат ден на всички. И не забравяйте - днес е петък  Sunglasses

# 52
  • ВАРНА
Писана , този "лекар", който твърди , че "Холестеролът ми е висок, но доки каза, че от по-високата доза Л-тироксин, ще влезе в норма" да си хвърли дипломата в коша  Naughty
Що за глупости???
Ти се успокой  Hug Спри с обиколката по лекари. Почивай си, обгради се с положителни хора, разхождай се. Релакс отвсякъде  Simple Smile

Zazzy , мхм, петък е  Simple Smile И смятаме вечерта по стара предиЕватрадиция да поизлезем малко с приятели. И ние сме хора все пак  Wink

# 53
Писана,и аз съм с висок холестерол,но за първи път чувам за връзка между него и Л-тироксин.

# 54
много свежест в темичката! само така.

дано не спамвам: писанка, високия холестерол може да бъде такъв както заради храната, която приемаш, така и наследствен фактор. във втория случай (ако си пробвала специална диета безуспешно) се налага да се пият хапчета. Иначе водих мама на лекар точно за това и доки и каза да елиминира или поне да намали БЕЛИТЕ вредители (мас, масло, сол, захар). и тя понеже мас не яде се заяде с него, но той спокойно и напомни, че саламчетата, каймата, месото с мазнинка са си в тази категория от всякъде. стискам палци ямр да мине добре.

аз се чувствам много добре и не съм изследвала тсх. но и начев ми каза, че няма смисъл да го излседвам когато ме стимулират (може два месеца след стимулацията), така че незнам дори колко е. дано там всичко да е наред.

слънчев ден на всички.  Hug

# 55
zazaza,късмет с процедурата fingerscrossed

При мен холестеролът изобщо не се повлия от храната.
С нормално ТСХ холестеролът ми беше висок,а когато ТСХ скочи-той беше паднал.

# 56
Ще поживеем и ще видим дали ще падне. Странно е, защото аз колбаси не ям от много години, месо също ям рядко. Единственото, което ме съмнява е кашкавала и киселото мляко, защото какво ли има в тях.

Докторът каза ниско-маслена диета, повече сурови плодове и зеленчуци, сутрин трици на гладно и т.н., както и вдигане на дозата на Л-тироксина - това е ключът към успеха! Peace

Мисля, че има връзка между високо ниво на ТСХ и хелестерола и захарта. Все пак хормоните влияят на абсолютно всичко в организна, включително и на всички органи!

Прасунчо, малко по-спокойно, вредиш си на здравето с тези силни емоции!
И по-полека с квалификациите, поне първо потърси с чичко Гугъл - пиши висок холестерол и Хашимото, пък почети малко, пък после обявявай доктора за некадърен! Hug

Благодаря на всички за пожеланията, за съжаление не мога да спра с "обиколката по лекари" и да се успокоя, защото имам болки, които са ту поносими, ту непоносими. Това не е свързано с успокояване!

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 11:29 от Писана

# 57
Ето, тук всичко си пише! Влияе и още как!

http://zdravenchas.org/?page=diseases&id=49

Щитовидната жлеза представлява структура, разположена от предната страна на шията. Тя произвежда щитовидни (тиреоидни) хормони, контролиращи метаболитните процеси:

•белтъчната обмяна;
•мастната обмяна;
•въглехидратната обмяна;
•минералната обмяна на организма.

Още:
Заболяването често протича без признаци и трудно се диагностицира. Щитовидната жлеза само леко се увеличава и уплътнява, понякога е болезнена при натиск. Щом функцията на жлезата се наруши над 40%, се появяват явните признаци. Отначало те са от повишена функция и се изразяват в убързен пулс, изпотяване, сърдечни оплаквания. След време, когато жлезата е доста разрушена, признаците идват от намалената функция. Повишават се кръвното налягане и нивото на холестерола, прогресира атеросклерозата. Диагнозата се доказва чрез изследване на хормони на щитовидната жлеза в кръвта. При лечението на болния се дава левотироксин, който коригира симптомите, сваля кръвното налягане и високия холестерол. Понеже заболяването е автоимунно, болните от Хашимото трябва да се изследват и наблюдават и за прояви на други автоимунни заболявания, например алопеция ареата, ревматоиден артрит.

Явно все пак, докторът е прав! Peace

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 11:15 от Писана

# 58
Благодаря ви за пожеланията.
Ами не спирай с лекарите, но няма смисъл да ходиш при 6-ма, защото всеки ще има различно виждане как ще се оправят нещата и ти не можеш да им изпълниш на всички указаниязбери си един и още един за второ мниние. Сигурно ще има ефект диетата върху холестерола, за триците съм чувала хубави неща, но на мен лично са ми гадни и не можах да ги ям

# 59
m-i, няма как да не се обикаля, защото болката е в таза и трябва да се изясни какво точно я предизвиква. Може да е за ортопед, невролог, гастроентеролог или гинеколог. Пък и предвид колко незаинтересовани са някои доктори и некомпетентни, нищо чудно няма, че като си болен , следва ходене по мъките, докато се изясни, каква точно е диагнозата и откъде идва болката.

Съжалявам за спама!

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 12:03 от Писана

Общи условия

Активация на акаунт