Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 66 260
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, на 38г. съм, поради чувство за стягане в гърлото и проблеми с цикъла стигнах до ендокринолог. Изследванията ми са TSH -3,03 и МАТ 150. Предстои ми преглед на ехограф. Още преди да съм направила изследванията ендокринолога ми каза ,че е почти сигурен, че се касае за болестта на Хашимото. От вчера се опитвам да науча повече за това заболяване. Имам няколко въпроса и се надявам да можете да ми отговорите- Прочетох за още един показател ТАТ , той задължително ли е да се изследва и каква информация допълнително носи за заболяването? Някоя от вас опитвала ли се е да контролира поне в началото болестта с хомеопатия и постигала ли е добри резултати? Лекарите помагат ли ви в определяне на количествата и видовете добавки и витамини , които да взимате ?

# 541
  • София
gala66   ето ти статия за ТАТ:
http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_38.html

Обикновено се изследват и ТАТ и МАТ.
Аз хомеопатия не съм опитвала,защото целяхме забременяване.
В момента задължително споделям с ендокринолога си какви лекарства приемам,но  той сам не ми предписва нито витамини нито добавки.

# 542
Да прочетох тази статия , но поне аз не научих нищо конкретно от нея. Може би очаквах по-конкретна информация , от рода на това , ако МАТ е завишено а ТАТ не е то ...... или обратното. При мен ТАТ не е изследван , но МАТ е завишен това означава ли ,че при мен диагнозата е ясна и изследването на ТАТ няма да донесе нова информация?
Знам , че това са въпроси , които трябва да задам на лекаря си , но опитът ме е научил ,че лекарите не винаги са достатъчно отзивчиви и не обичат да отговарят на много въпроси даже се дразнят, затова се стремя да се информирам и от други източници.

# 543
А може ли да се съди за Хашимото на фона на нормални ТАТ и МАТ, само по ехографската структура на жлезата? На мен все ми говорят за някакво хашимото, а мойте тат и мат винаги са били нормални, даже и тсх не ми е било кой знае колко високо, но жлезата ми е петниста и възлеста, което било характерно за хашимото. Има ли други като мен?

# 544
Здравейте хашимотки Hug
Попаднах на един продукт, над който умувам от няколко дни и исках да попитам дали някоя от вас го е ползвала http://www.tomilherb.com/products/product.php?cistofemin .
Малко се притеснявам да го започна на своя глава, пък час за лекар не съм си записвала скоро, а и ако го направя ще чакам доста докато ми дойде реда /ходя при д-р Тодорова/.
Вие какво мислите, на нас дали би помогнало ако се приема освен хормона newsm78
То пише, че няма странични ефекти и само би помогнало, но аз съм малко скептично настроена към продуктите, които само и единствено помагат.

# 545
Магнитче това за магнезия не го знаех, а ми изписаха Магнерич преди 2 дни май ще го пия сутрин и вечер и ще кажа на ендото преди новите изследвания.
Пепеляшка, аз пия билкови чайове, но не им се доверявам на 100% и не очаквам кой знае какво, а тия на д-р Тошков си мисля, че трябва да вярваш за да ти подействат аз пих някакви за нервите преди години и нямаше никакъв ефект.

# 546
Пепеляшка, аз пия билкови чайове, но не им се доверявам на 100% и не очаквам кой знае какво, а тия на д-р Тошков си мисля, че трябва да вярваш за да ти подействат аз пих някакви за нервите преди години и нямаше никакъв ефект.
Laughing За да съм честна, аз също още от сега не им вярвам, но реших да попитам все пак - може пък на някого да са помогнали. Прекалено хубаво и лесно ми звучи, за да е истина, но можеше и да не съм права, в което тайничко се надявах.
Благодаря все пак! Hug  bouquet

# 547
  • София
Магнитче това за магнезия не го знаех, а ми изписаха Магнерич преди 2 дни май ще го пия сутрин и вечер и ще кажа на ендото преди новите изследвания.
Задължително да пиеш магнезия 5 часа след като си пила хормона.
 И на мен ми е 2*1 и го пия/вече след като разбрах/ по обяд и вечер.Аз съм на Магнерот.

# 548
  • ВАРНА
Задължително да пиеш магнезия 5 часа след като си пила хормона.
 И на мен ми е 2*1 и го пия/вече след като разбрах/ по обяд и вечер.Аз съм на Магнерот.

И защо задължително 5 часа след еутирокса?
Аз пиех Нутримаг след еутирокса. Не виждам поражения.

# 549
Защото магнезий неитрализира хормона. Ако взимаш доза 100  и пиеш магнезий, организма може да усвои 70 може и 10, така че обърква дозата. Поне така ми беше обяснено.

# 550
  • София
Прасунчо,защото това ми го каза д-р Начев преди броени дни,даже не му хареса че не съм му се обадила по телефона да му кажа,че ще взимам магнезий, за да каже как да го пия...

И да добавя, една позната не е на доза 100, а на 25 и отново така й беше казано да приема магнезия...

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 20:18 от magnet_for_happiness

# 551
  • София
Момичета, утре сутрин ще ходя да ми вземат кръв и да пусна едно ТСХ, но приятелят ми сега ми пусна мухата дали трябвало да си пия сутрешното хапче... Вие как практикувате? Аз досега винаги съм си пила хапчето преди изследване, но не знам дали е правилно...

# 552
За това и аз бях питала някъде назад в темета.... Запомних, че за ТСХ няма значение дали си пил хапчето и дали си ял нещо. За ФТ4 май трябваше да не си го пила. Аз последните пъти като ходя и все си пия еутирокса, закусвам и така отивам Peace

# 553
  • София
setibeti, благодаря ти!   bouquet
Забравих, че имам талон и за FT4, значи няма да пия хапчето. На мен, обаче, в лабораторията винаги са ми казвали, че трябва на гладно да ходя  newsm78

# 554
Аз се поразрових, в предната тема на 40 страница съм питала и Магнитчето ми е отговорила какво й е казал Начев - това, което написах, правилно съм го запомнила. Колкото до яденето - мисля си, че допълнително се презастраховат като ни казват да ходим на гладно. И на мен лекарката в работата така ми казва да ходя на гладно, ама аз не я слушам, защото не е компетентна точно в тази област. Те и няма как хем да са джи пи-та, хем и да знаят всички тънкости за всеки хормон как се изследва. Затова съм много по-склонна да вярвам на д-р Начев, въпреки че дори не съм го виждала на живо, отколкото на общопрактикуващите лекари или пък на лаборантките. Стискам палци за добри резултати  Hug

Общи условия

Активация на акаунт