Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 66 204
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, най-редовно питат и дали си пил кафе, че не трябвало, а Начев ми е казвал, че една чаша кафе не оказва никакво влияние на резултата.  Peace

# 556
  • София
Благодаря!
Аз все пак мисля да се презастраховам и да пропусна закуската, през деня ще наваксам  Crazy
А аз ако разкажа за бисерите на моята лична лекарка... Нямало нужда да ми дава талон за гинеколог след като съм нямала цикъл само 56 дни. Нейната сестра след цяла година без цикъл забременяла  ooooh!
Klemy, благодаря, че се включи. Аз кафе и така и така не пия за радост та да не го мисля и това  Peace

# 557
Здравейте, и аз съм с тази диагноза от 2 месеца. Тези дни трябва да отида да си пусна контролно ТСН, но в момента приемам антибиотик. Някои знае ли дали оказва влияние антибиотика и дали трябва да се изчака до приключване на антибиотика.

# 558
  • София
кативики, аз бих изчакала да свърши антибиотика и тогава бих се изследвала  Peace

# 559
Ендото ми работи от 11ч и за това ходя по обяд за вземане на кръв и ми казва да закусвам и да си пия дозата, а и то щом контрола при промяна на дозата правят чак след 45дни значи не е фатално едно хапче в повече.

# 560
  • София
Момичета, здравейте!

Поздравления за Птица и за всички, които проявяват воля, постоянство и желание за взаимопомощ в борбата с Хашимото  Hug Възхищавам ви се!

Моля, ако някой е наясно, да ми отговори на две чуденки: относно тиреотоксикозата и ужасното чувство за облещени очи, готови да изскочат от орбитите.

През лятото бях с тиреотоксикоза - състояние наистина ужасно и ТСХ 0.06. Пих Пропицил в продължение на 6 месеца и нещата се обърнаха до ТСХ 8,4 Поне се чувствах мнооооого по-добре. През последните месеци стойностите на ТСХ тръгнаха отново надолу с доста бързи темпове и в момента е 2.31. Проблемът е, че започвам отново да усещам симптомите на хашитоксикозата и то доста осезаемо. Смятате ли, че е възможно да се говори за тиреотоксикоза, при положение, че 2.31 е стойност, попадаща в референтните граници? 

и вторият ми въпрос:
Познато ли ви е усещането за напрежение на очите - нещо ето такова:  Shocked , както и абсолютна непоносимост към контактни лещи. Моля за координати на  добър очен лекар. Имет ли представа какви изследвания на очите трябва да се направят.

Личи си, че не съм чела темите и съм доста невежа все още. Благодаря за търпението ви.

# 561
  • София
Тоя моя хормон направо ще ме побърка вече...
Преди стойностите ми бяха все около и над 5, при реф стойности до 4.6
После започнах да пия Лтироксин 25 мг и след  45 дни падна до 3.46 и вчера 7.77  #Crazy
Поне ФТ4 ми е в граници. Притеснявам се вчерашния резултат дали е такъв, защото не си изпих сутрешното хапче, а преди предишното изследване си ги бях изпила... но пък колко ли може да повлияе за 1-2 часа, докато стигна до лабораторията  newsm78
Добре, че утре съм при Начев да ми разясни картинката  Peace
Summer7, честно казано хич не съм наясно с това състояние, за което говориш. Когато хормона ти е с ниски стойности пак ли се води Хашимото? Аз лично не съм имала това напрежение с очите. Виждам, че си от София, ходила ли си при доктор Начев, от когото всички сме останали доволни?
Извинявай, но съм пропуснала ако вече си писала. Успех!  Peace

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:18 от White_tulip

# 562
  • София
Лаленце,хахав е ТСХ и тва е   Mr. Green
Кажи после какво е казал Начев и с колко ти вдига дозата newsm78

# 563
Самър, тук повечето сме с хипофункция на жлезата, така че не можем много да ти бъдем от полза. Но от това, което съм чувала, за очите не ти трябва очен лекар (поне така си мисля), а отново ендокринолог. Както и това, че стойностите на ТСХ засега са в норма, не трябва да те успокоява. Особено щом имаш познатите оплаквания отново. Вероятно пак ще трябва да започнеш с Пробицила.Отивай на лекар и му обясни хубаво, подробно и настоятелно това, че те често не слушат много-много, а механично гледат изследванията. Промените в хормона вървят след промените в жлезата.
И не се притеснявай. Тиреотоксикозата е по-плашеща като симптоми сякаш, но май се лекува. Поне аз имам няколко познати, които започнаха лечение навреме и сега са добре. А ние с хипото и с тироксин, и без тироксин, все сме си зле.

Лальо, отразява се пиенето/непиенето на хапа. И 1-2 часа са си точно от значение, според мен, нали точно тогава ударно навлиза хормонът в кръвта ти, и после постепенно спада до 24-тия час. Ако жлезата си го произвежда, тя си го произвежда по малко и постоянно през цялото денонощие, докато с хапчето му мятаме наведнъж всичко. Затова е добре винаги да се изследва при еднакви условия.
Но разбира се, може и нещо инцидентно да е. Ако имаш възможност, повтори изследването отново. За собствено успокоение.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 14:52 от птица

# 564
 wavey
Момичета , излезнаха ми резултатите на хормоните след раждането . Изследвах ФТ3 , ФТ4 , ТСХ , ТАТ и МАТ . Да не изпадам в подробности и да цитирам стойности , но съм пушка - всичко в референтни граници и то далеч от долна или горна такава  Grinning Много съм хепи  Grinning, чувствам се супер , имам много кърма за малката.... А и последният път като ми гледа Тодорова жлезата каза , че е много добре , не показва никаво възпаление , каквото съм имала в началото . Та сега се чудя да я търся ли по тел да й съобщя резултатите (тя преди раждането още ми беше казала да й се обадя) , или да не я безпокоя излишно жената . Пък и лекарства не пия , така че няма какво да ми корегира .

# 565
Браво, Tonivil, чудесна си!  Hug Целувки на девойката.

# 566
  • Пловдив
Здравейте, момичета!  Hug
Извинете , че нахлувам така и без много да съм се върнала да чета назад направо ще питам.
Разбрах, че имам Хашимото през лятото на 2008г., като ТСХ ми беше 78!! Crazy От тогава пия Л-тироксин , като переодично коригирам дозите, но обикновено е 125-150. Имах добря късмет да попадна на доц.Орбецова - супер човек и специалист и още по-големия късмет да забременя и да родя хубаво момиченце!  Praynig Но по време на бремеността се наложи да мина на Л-тироксин 225 , за да поддържам хормона в граници. Когато преди две седмици родих, намалих дозата на 150,но ТСХ скочи на 8.5.
Казаха ми да продължавам засега с кърмата, но да имам предвид , че като излязат по-специалните изследвани, които се правят на новородените може да се наложи да спра и че Л-тироксина преминава чрез кърмата в детето и може да се получи нещо като 'мързелива щитовидна жлеза', т.е. жлезата на детето да не работи , защото получава хормона наготово чрез кърмата ми.
Моля, ако някоя от вас има сходен проблем или знае нещо по въпросът - помагайте!  Praynig

Извинете за дългия пост и ви флагодаря, че го изчетохте !   bouquet

# 567
tonivil поздравления, само така,сега си се радвайте и си се кърмете чудесно е да си гушкаш бебчето,пожелавам го на всички и чакам нови радости в темата  Hug Hug Hug

# 568
Lady Guga ако така стои положението аз бих минала на АМ, но нека момичетата, които вече имат бебета да кажат.
tonivil   bouquet дано се запазят резултатите.

# 569
  • София и там където не се пуши
Lady Guga, аз доколкото знам, по-добре детето да се кърми, за да получава този хормон чрез кърмата, но си питай лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт