Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 66 198
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Привет Simple Smile

Лаленце, при мен Хашимотото беше установено на база на високи антитела МАТ (3000) и е съпроводено с хиперфункция на жлезата, т.е ниско ТСХ. Това съчетание май се среща по-рядко и обикновено след време хиперфункцията  преминава в хипо. Не съм ходила при доктор Начев, защото имам доверия на моя лекар доц. Кирилов от ендокринологията, която се помещава в сградата ма майчин дом.

Птица, ще се обадя на ендото още утре.
С хипер или хипо, дано всички да успеем някак да открием как да се чувстваме по-нормално. Аз все си мисля, че ако се научим да живеем в мир със себе си и околните, антителата все ще се кротнат малко. На мен явно не ми се удава.

Тонивил, честито бебче и браво за хубавите резултати!

Лейди, за съжаление не съм наясно как стоят нещата точно в твоя случай. Аз започнах Пропицил и веднага спрях кърменето. Изчакай резултатиите и действай според мнението на лекарите. И не се травмирай ако се наложи да спреш кърменето. Колкото и много много да ми се искаше да продължа кърменето и въпреки че плаках при последното и кърмене, в крайна сметка детето порасна, захрани се и е живо и здраво. Успех!

# 571
  • София и там където не се пуши
Ооо за кърменето, моите и двете не са кърмени, просто така стана, нямах кърма иии са много здрави деца, така си пораснаха, без много боледувания, а голямото хич. Проблема при малкото ми бяха ваксините и тях отказах и съжалявам, че съм му слагала. (е малко се отклоних от темата).

Не чувствувайте вина, ако не може да кърмите.

# 572
Пиете ли някои от тези добавки изредени на първа страница? От кои препарати сте доволни?

# 573
  • София
Тони, браво за резултатите  Hug

Лейди, аз съм от кърмещите с хормон Simple Smile Спазвам каквото ми е казал Начев - след първото сутрешно кърмене си пия хапчето и после поне 2 часа не кърмя.
Мисля си обаче, понеже много често се чудим за това, да взема да пусна една тема в подфорума за съвети на ЛЛЛ, ще е полезно за всички. (ред. пуснах - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=556311.new#new)

Иначе с кърмене много лесно се гледа бебе, се убеждавам сега, но синът ми не успях да го кърмя и горе-долу от 2-я месец мина на АМ, а беше едно от най-неболедуващите деца в яслата и градината и досега (чук-чук на дърво) е все така здрав. Така че няма нищо фатално, просто е по-лесно  Peace

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 08:56 от Бърди

# 574
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите!!   bouquet
Утре сме на детски еднокринолог да видим какво ще ни консултират!
Бърди, special thanks !!  Hug
п.с. Ама там нещо не мога да поствам  Thinking

# 575
Lady Guga , пиши задължително после какво е станало . Аз стискам палци всичко да е наред  Hug Иначе аз съм с хиперфункция на жлезата , при Тодорова ходя , но тя казва , че при мен измененията са много деликатни .

# 576
  • София
tonivil , браво, много се радвам за вас:)

Lady Guga, и аз се интересувам, че наближава:)

# 577
Бърди аз също неможах да пиша за кърменето в темата която си пуснала, затова ще си напиша тук  Rolling Eyes .  Като бях в МД ,бях се побъркала там да ги питам ще мога ли да кърмя с тироксина, та там ми казаха ,че с доза под 100 мг можело да се кърми  newsm78 колко е така не знам. Аз отначало кърмих с 50мг, после с 25 мг а от месец съм без нищо. В МД Тодорова винаги вписваше в листа ми че мога да кърмя, а след прегледа при Начев на 45-тия ден от раждането при ТСХ-2,00 той каза че спираме хапчето и сега в края на януари трябва да се иследвам да видим какво става и тогава ще знам ще го пия или не. Аз мисля че щом 2-ма от най-добрите ендокринолози казват че може да се кърми с тироксина може да им се вярва Simple Smile

# 578
  • Пловдив
mimi83api,  наистина и аз съм чела, че с доза 100 може да се кърми, намерих подобна информация в един амеркански сайт за 'позволени лекасртва по време на бременност и кърмене' , звучеше ми авторитетно. Проблемът при мен е, че пия 150мг и и дори с тази доза хормонът ми е ТСХ 8,5  Tired
Нямам търпение днес да ми се изясни вече положението!

Поздрави и успех на всички, ще пиша веднага като имам информация!
 Hug

# 579
  • София
Добро утро!
Вчера бях при Начев и той ми даде да се разбра, че всичко е нормално. Било зима, тялото ми се опитвало да ме стопли и в следствие на това се вдигало нивото на хормона и ми вдигна дозата на Лтироксин 50

# 580
Здравейте ,аз вече 1 година пия л-тироксина и селен  ТСХ ми е в норма .Вчера бях на консултация с ендокринолога си относно забременяване и той каза че щом всички показатели са ми добри да съм чакала да стане бебето той нищо друго неможел да направи - точните му думи са - просто понякога антителата се съпротивляват със сперматозойдите и много трудно се забременява така ,само спокойно все някога ще стане  ooooh! Незнам какво да правя вече бихте ли ме посъветвали ? Нормално ли е ендокринолога ми да се оправдава с това все някога ще стане и нищо да не правим  newsm78

# 581
  • София
Белисима, успех в бебеправенето!
Аз не виждам какво повече може да направи ендокринолога ти, от колко месеца опитвате?
Може би е хубаво да отидеш профилактично на гинеколог за да видиш какво ще каже той  Peace

# 582
Аз не виждам какво повече може да направи ендокринолога ти, от колко месеца опитвате?
Може би е хубаво да отидеш профилактично на гинеколог за да видиш какво ще каже той  Peace
опитваме 1г.9м. естествено ,че съм ходила на гинеколог всички изследвания в тази насова са ОК и спермограма сме правили ,5 месеца ходих на фоликулометрия и три месеца правих стимулация с Клостилбегит ,та сега се чудя на къде да тръгна  newsm78

# 583
  • София
опитваме 1г.9м. естествено ,че съм ходила на гинеколог всички изследвания в тази насова са ОК и спермограма сме правили ,5 месеца ходих на фоликулометрия и три месеца правих стимулация с Клостилбегит ,та сега се чудя на къде да тръгна  newsm78
А антителата как са? Дали сте се виждали с доктор Катя Тодорова, може би ще даде някаква насока?

# 584
Little Evil ако питаш за антителата Мат и Тат са в норма  Peace а доктор Катя Тодорова в София ли е и какъв д-р е?АЗ сега прочетох за антиспермални антитела незнам точно какви са но сега проучвам въпроса къде се прави изследването за тях . Peace

Общи условия

Активация на акаунт