Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 774
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ами тя е ендокринолог, занимаващ се и с репродуктивни проблеми и проблеми по време на бременност. Помогнала е на доста момичета да забременят и да си родят дечица. В началото на темата има нейни координати, една търсачка ще те ориентира по-добре в компетенциите й.

Аз лично само веднъж съм ходила при нея, защото просто е голям наплив и нямам нерви и търпение да дочакам за час. Ако не друго, поне може да даде съвет. Много е мила.

# 586
Хм, аз съм в шах и мат: ТСХ, ТАТ И МАТ в норма и тогава какво пречи? Странна работа... Нека другите момичета си кажат мнението, защото аз още не съм правила опити за бебе и няма да се изказвам като не съм преминала през такова нещо, но просто съм озадачена. То това хашимото ще излезе доста коварно.

# 587
  • София
Хм, аз съм в шах и мат: ТСХ, ТАТ И МАТ в норма и тогава какво пречи?

А де..и аз..

Белисима а репродуктивните хормони как са? и ТСХ колко е сега?

# 588
Хм, аз съм в шах и мат: ТСХ, ТАТ И МАТ в норма и тогава какво пречи? Странна работа... Нека другите момичета си кажат мнението, защото аз още не съм правила опити за бебе и няма да се изказвам като не съм преминала през такова нещо, но просто съм озадачена. То това хашимото ще излезе доста коварно.
Честно казано и аз това поппитах ендокринолога ,щом всичко ми е в норма вече и продължавам да си пия хапчетата ,защо нестава забременяването и ,честно казано и той неможа да ми обясни точно или аз неразбрах  newsm78 каза ,просто опитвайте и се надявайте да стане  #Crazy

magnet_for_happiness  последните 3 месеца ТСХ ми е 0,94   ,  1,05   ,  1,00 ,а другите хормони са ОК

# 589
  • София
Редовно ли следиш другите хормони, те се менят всеки месец..би ли споделила колко е било последно ЛХ:ФСХ например
Спермограмата разширена по Крюгер ли направихте в клиника по стерилитет?

# 590
Редовно ли следиш другите хормони, те се менят всеки месец..би ли споделила колко е било последно ЛХ:ФСХ например
Спермограмата разширена по Крюгер ли направихте в клиника по стерилитет?
чесно казано не ги следя всеки месец другите хормони ,даже за това време гинеколога ми ги пуска само два пъти  newsm78 не съм знаела че се менят ,сега ще си изровя последните и ще ти кажа колко са
ЗА спермограмата - правих ме я в две различни лаборатории,но незнам дали е била разширена или не,първата в обикновенна лаборатория е правена другата в клиника по стерилитет

# 591
  • София
А цветна снимка правила ли си?
Иначе и на мен ми се струва странно да няма резултат след толкова време, още повече, че вече имаш едно детенце...
Според мен трябва да се насочите към клиника по стерилитет, по простата причина, че там се намират добрите специалисти според мен и работят в екип гинеколог, ендокринолог и т.н.

# 592
  • София
Белисима, според мен е прав ендокринологът ти, той наистина няма какво да направи, явно проблемът със забременяването не е в Хашимотото.
Трябва ви според мен клиника (или лекар) по стерилитет, не ендокринолог  Peace Успех  Peace

# 593
Белисима, искам само да попитам кога вкарахте хормона в норма? И да добавя че перфектните стойности на ТСХ за забременяване доколкото знам са межди 1 и 2 , гинеколога ми от Пловдив ми го беше казал.  Hug Успех  и от мен и скоро да ни зарадваш  Hug

# 594
Белисима, успокой се и спри да мислиш само за забременяване, изследвания и тичане по доктори. Няма по-натоварващо, потискащо  и блокиращо естествените процеси от това вторачване в уж "проблема", което си налагаш. На себе си и на любимия. Нека забременяването престане да ти бъде фикс идея! Ендокринологът ти е напълно прав - щом всичко е наред, спри да мислиш само за него и се огледай наоколо - животът е хубав, предлага толкова радости и забавления, изживейте ги, обичайте се и мечтаното наистина ще стане Peace

# 595
  • ВАРНА
Белисима, успокой се и спри да мислиш само за забременяване, изследвания и тичане по доктори. Няма по-натоварващо, потискащо  и блокиращо естествените процеси от това вторачване в уж "проблема", което си налагаш. На себе си и на любимия. Нека забременяването престане да ти бъде фикс идея! Ендокринологът ти е напълно прав - щом всичко е наред, спри да мислиш само за него и се огледай наоколо - животът е хубав, предлага толкова радости и забавления, изживейте ги, обичайте се и мечтаното наистина ще стане Peace

Перфектният пост  Simple Smile
Птица,   bouquet

# 596
птица   Hug Hug Hug
Много емоционално зареден пост ,това ми трбваше днес малко  да ми подобри настроението  Hug

# 597
Привет момичета,  bouquet
Редовно ви следя, но рядко пиша ,моята бебка стана на 4 месеца, и е все по -голяма хитруша Heart Eyes.
Не се плашете момичета, когато дойде момента, бебето ще дойде Peace знам че има периоди ,в които настъпва отчаяние и страх, и аз минах през това ,че като забременях ,чак не повярвах ,даже точно на днешната дата разбрах ,че съм бременна. Wink  
Месец след раждането направих вс. изсл. на хормони ,тела и пълна кр. картина, вс. беше ок и в норма, дори антителата ,пак пуснах тсх този месец и е 1.13 ,но пък на ехографията ми откриха 2 нови възела, а старият беше пораснал от 4мм на 10мм Sad ,засега само ще ги следим на 6м) , да попитам някой от вас има ли възли и какво са му казали отностно тях?

# 598
  • Пловдив
Белисима, и аз бях в това положение около 2 години - ТСХ вкарано в  норма с Л-тироксин, всякакви други хормони в прилични граници - и въпреки това не става бебе и не става. Мъжът ми направи спермограма - беше ОК. Бяхме много нещастни. И точно щях да започна фоликометрия и клостилбрегит, един готин АГ доктор , който практикува в Гърция ме посъветва да пия 3 месеца противозачатъчни Ясмин. Каза ми, че това е най-лесното което мога да направя преди да започнем серизоните лекасртва и процедури. Като през тези 3 месеца бях спокойна и щастлива без мерене , тестове , следене и секс по график ...Спрях хапчетата и след 5 овулации (следени с тестчета!) забременях.  Сега имам хубаво момиченце! Още не мога да повярвам и да й се нарадвам!

Иначе днес бяхме на детския ендокринолог - на Габи сърчицето пие много учестено (горна граница за бебенца  Cry )и в комбинация с 10 и повече акания в денонощие и дозата Лтироксин , която аз приемам + високото ми ТСХ в момента = най-вероятно на спиране на кърмата още от утре. Сутринта ще й пускаме ТСХ и ФТ4 за всеки случай.
Оказва се, че кърмата не винаги е най-доброто за бебето и още съм със смесени чувства по въпроса.  Confused
Успех на всички! Peace

# 599
  • София
Момичета, само да ви кажа, че ви мисля, но няма време да пиша, много съм ангажирана в работата, оставам и след работно време, просто е лудница  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт