Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 762
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
  • София
boni.m  аз имам възел,един засега който е заспал в момента, живот и здраве като родя ще решиме какво да го правим.

# 601
  • ВАРНА
Lady Guga , стискам палци всичко да е наред  Hug Ти си най-добрата майка за твоето дете  Simple Smile
Малко неуместен въпрос, за което се извинявам. Как ще й изследват тсх на бебка? Венозна кръв ли ще й вземат?

# 602
Момичета нахлувам в темата зада питам нещо.Преди няколко години ми го откриха заболяването.Пих хапчета елтероксин050мг.наскоро ги спрях защото ще си правя иследвания и джипито така ми каза на чисто да са.Но имам проблем т.с винаги съм го имала даже и като малка немога да си поема хубаво въздух т.с да си въздишна добре дали ме разбирате newsm78получава ми се най често зимният период.Ходих даже преди 2 зими на психолог и той ми каза че тези симптоми се срещат често при състояние на тревожност.И така пих хапчетата които ми изписа но не ми помогнаха много.Та въпроса ми е на някоя от вас случвало ли се е .Стах ме е да не е нещо по лошо надявам се да е от жлезата.На последните иследвания които бяха многоооо отдавна докторката ми каза че била 0-1 степен т.с имах подобрение дали може много да са  ми под нормата хормоните.Момичета извинявам се за хаотичното писане дано сте ме разбрали baby_neutral

# 603
галина74 не е нормално да спираш хапчетата като ще изследваш хормона, просто ще трябва да съобразят досегашната доза с новата, може би е трябвало по-често да правиш изследвания и да се консултираш с ендокринолог, а не с личния.
Белисима, при нас бебето стана точно когато не го очаквахме, аз през цялото време от както знам за заболяването съм се опитвала да не се вкарвам във филми и даже не съм споделяла с половинката за евентуален проблем. Няколко месеца след като хормона ми влезе в долната половина на нормата просто стана. Така, че както Птица ти е казала не го мисли, гледай си живота и бъди щастлива.

# 604
Lady Guga , какво общо има многото акания с твоето Хашимото  newsm78 А най-доброто за твоето бебче е това , че си го създала и че го обичаш  Hug . Иначе кърмените бебнца наистина се гледат много лесно , но щом не препоръчително не виждам никаква драма в това , в крайна сметка което е най-добро за теб и за детенце . Дано да няма проблем с хормоните  fingerscrossed
Белисима , наистина спокойствие ми е майката .Първият път забременях от раз , тогава нямах проблем със щитовидната жлеза . И много исках да имам породени дечица , обаче нещата не се получаваха дълго време , явно проблемът при мен се е отключил малко след раждането. После се случиха разни неприятни събития , скоро разбрах за Хашимотото и хептем се отчаях . Освен това според половите ми хормони излизаше , че съм в менопауза . В един момент се отказах от идеята за второ дете и се съсредоточих върху работата си . Ама не работих много , само година и сега пак съм по майчинство  Wink Така че , спокойно , когато трябва , ще стане  Hug

# 605
  • Пловдив
Много успокоително ми действате момичета  Hug Не знам защо ми стана толкова мъчно, предивд че никога не съм била сред най-вманиечените с желание за кърмене.
Както и да е no more drama,  с адаптето ще ми е по-лесно. Само дето, като й дадох за първи път адаптирано мляко Габриела изобщо не се впечатли, а смятах че някак си няма да й хареса и ще си иска на мама кърмата!  baby_neutral

прасунчо , ТСХ с венозана кръв ще й изследват. Ние сме в Пловдив, тук Хронолаб е най-препоръчваната лаборатория. Имат услуга 'взимане на кръв по домовете', само искат осигурен транспорт за техния човек. Когато звънях преди няколко дни и им казах, че е за новородено, казаха, че ще дойдат и ще се постараят, но не гарантират 100%, че ще намерят на бебето хубава веничка. Явно се застраховат. Ще го правим днес преди храненето в 9ч. Дано да стане и да не я мъчат  Praynig

tonivil, доколкото схванах от думите на детския ендокринолог - много честите рядкокашави до течни акита (извинявам се за подробностите!) + ускорения сърдечен ритъм при бебето говорят за тиреотоксикоза (хипертироидизъм).

Хубав ден на всички ! 
smile3558

# 606
  • ВАРНА
Lady Guga , споко, човече  Simple Smile
Аз не се справих с кърменето и въпреки, че и аз като теб не бях от вманиачените кърмещи на всяка цена майки, трудно понесох "провала".
Стискам палци днес  Simple Smile

# 607
  • София
Lady, каквото е казал доФтУра, това ще правиш, разбира се и хич да не му се стряскаш на адаптето - големият ми син е кърмен около 20тина дена, не успях повече и да ти кажа, чук-чук на дърво, е едно от най-здравите деца около мен. А и щом Габка го е приела спокойно - супер! Аз на моята ламичка на няколко пъти пробвах да дам малко адапте, понеже ми се струваше, че нямам достатъчно кърма, обаче 2 вида мляко и 4 вида биберони сменихме и не ще и не ще, пищи от глад, ама бута бибероните и плюе млякото. Та аз съм се стреснала сега ако ми намалее или спре кърмата, какво ще го правя диването.
И каква страхотна идея ми даде с взимането на кръв по домовете! Веднага започвам да търся софийска лаборатория, която го прави, че съм се видяла в чудо как да се занесем рано сутрин аз и големия ми син на изследвания, като мъжа ми е на работа от рано. Супер  Hug
Явно не ми е много в норма хормона, защото от няколко дни постоянно ми се реве и ме боли корема от нерви много често, чисто физически си усещам нервата. А не мога да кажа, че е от стрес покрай Майчето, понеже тя, душицата, е много спокойна и кротка, спи си вечер ор 9-10 докъм 6-6:30, когато яде и продължава да спи, ето и сега и нанка, аз съм вдигнала и направила закуска на батко й, кафенце и закуска на мен и си релаксирам пред компа. Явно хормоните ме пердашат яко, ама не можех да се организирам да изследвам, сега ще го направя.

# 608
  • София
Бодимет имат услуга - по домовете но таксата е сериозна - около 30 лв на посещение

# 609
  • София
Сана намерих, искат 20. Ама аз с това бебе у дома и повече ще дам, само да не се разкарваме Simple Smile
Диони, как е хормона?

# 610
  • ВАРНА
Бърди, човеко, и мен така ме тресе нервата  Confused Противопоказно ми е да стоя вкъщи. Не мога! От другата седмица се връщам на работа - всеки понеделник след обяд ще замествам един учител от училището. Трябва да внеса малко разнообразие в ежедневиято си, защото иначе ще пукна  Crazy
Хормонът хич не го знам накъде е. Омръзнало ми е вече от изследвания, лекари...  Пфу, оплаках се  Simple Smile

# 611
  • София
прасунчо, мани, мани! Щом съм стигнала дотам да ме е яд, че кърмя, прави си сметка! И после ме е яд, че ме е яд иии.....
Ще мисля и аз за някакво занимание.

# 612
Не пиша често, но ви чета непрекъснато. Хормонът ми е в норма, даже леко нисичък - 0.4. В понеделнок съм при репродуктивен ендокринолог, койтп ще ме следи по време на инвитро опитът, който живот и здраве ще започнем пролетта или лятото. Прегръдки на всички.

# 613
  • София
zazaza    Hug успех   Hug

# 614
  • София
Сана намерих, искат 20. Ама аз с това бебе у дома и повече ще дам, само да не се разкарваме Simple Smile
Диони, как е хормона?
Бърди изследвах си ТСХ на 32 ден от началото на лечението / знам че трябваше да минат 45 дни но ми дадоха талонче по здравна каса и затова не изчаках 45 дни/ и е паднал на 2,66. Ще изчакам още 1 - 2 месеца и ще си пусна ТСХ, ФТ4, ТАТ и МАТ за да ги видя как вървят. Аз честно да си призная не вярвах че за 30 дни ще има такъв резултат, но и не смея да се радвам все още  Hug

Заза УСПЕХХ

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 21:30 от dioni

Общи условия

Активация на акаунт