Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 725
  • 787
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Браво, Диони  Hug
zazaza, много силно стискам палци  Peace Peace

# 616
ехоо Simple Smile)) Hug
малко да не ви чета и цяла тема изпускам. . .
да ви честитя новата година и от все сърце ви пожелавам на всички да сте здравички (а на тези от вас, които искат - и бременнички  Praynig)
не пиша често но както вече съм споменавала мама има хашимото (или япончето, както му вика тя Wink) и в последно време, чувства се много изморена пак я души, сърцето и прескача.... аз си мисля, че е от факта че дозата на еутирокса не е пипана през зимата, а доколкото си спомням пишехте, че е хубаво да се завиши карам я да ходи поне изследвания да направи, ама чакаше докторицата й да се върне от отпуск...
кажете ми правилно ли предполагам, това ли може да е причината или да насочим внимание на друго място.
и още едно питане - коя лаборатория за вас дава най-точните резултати? мама си прави изследванията в Боди мед, но там мои изследвания изкараха, че съм анемичка,,, незнам
много положителни емоции през уикенда и ще следя темичката отблизо
  bouquet

# 617
  • София
zazaza, и аз стискам палци! И ще чакаме да се похвалиш!  Hug
bebe boom, дозата наистина е различна за лятото и за зимата. Аз не съм получавала досега такива неразположение и не знам дали имат общо с Хашимотото. Като цяло според мен е задължително да пусне едно контролно ТСХ + да си измери кръвното и примерно личната лекарка да назначи кръвна картина.
Аз ходя в Кандиларов и досега няма грешка, много съм доволна!  Peace

# 618
Благодаря за стснатите палци Hug
Сега видях, че док ми е пуснал и антителата и мат от 300 през март се е качил на 1000. да му се невиди. Ама и този док каза, че нищо не може да се направи за антителата, а и аз нямам никакви оплаквания, така че здраве да е:) много прегръдки и до скоро

# 619
  • ВАРНА
zazaza, стискам палци  Hug

# 620
# 621
Здравейте! Нова съм във вашата тема, но не зная къде да си задада въпроса. Вчера си пуснах ТСН и се стреснах 0,011 при минимални 0,47. Днес пуснах и всички останали на щитовидната. Имам проблеми в цикъла, който е нередовен. Възможно ли е проблема с хормона да го предизвиква. Моля ако някой е имал подобен проблем да пише . Само на 19 съм и съм много уплашена.

# 622
Здравей, beni 64! Доколкото знам е възможно отклоненията в стойностите на ТСХ да бъдат причина за нередовен цикъл. Виж си и другите изследвания и дори и да са в норма, аз те съветвам да посетиш ендокринолог, за да ти видят жлезата на ехограф. Не се притеснявай излишно, хормонът ти не е толкова много под долната граница! Поправимо е! Пиши след като се консултираш с ендокринолог! Успех  Hug

# 623
  • ВАРНА
Сутринта си пих еутирокса, закусих. Бях на гинеколог и той ме изпрати на изследване. Така и така щяха да ме бодат пуснах и тсх-то. 5,28 е резултатът при еутирокс 25. Във вторник отивам при д-р Райков за корекция на дозата евентуално.

# 624
White_tulip - и аз това й казвам, ама чакала тя лекарката си Crossing Arms много й се ядосвам така, а не е никак добре. незнам вече ... Sad
а принципно през зимата дозата се увеличаваше малко, нали?
zazaza и от мен едни палчета  Flutter

# 625
zazaza , догодина по това време с бебче  fingerscrossed  Hug

# 626
  • У дома
Момичета, аз с малко по-различен въпрос - ще си идвам в БГ за 2 седм и се чудя дали да не си пусна едни изследвания в Плевен. Има ли добри лекари там и как са цените на частно?
Много ще съм благодарна, ако някой има инфо по въпроса.

# 627
  • София
Здравейте,

Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам една молба към вас.

Моя приятелка наскоро ми сподели, че прави опити да забременее от година, но не се получавало заради  Автоимунен тиреоидит на Хашимото. Минала е през няколко доктора, няколко лечение, но резултат няма и вече е доста отчаяна. Чула за импулсно лечение и ме помоли да проверя из нета, инфото, което намерих е обаче доста негатитивно, но все пак избора си е неин.
Докато четях разбрах,че лечението може да се подпомогне и с хомеопатия.
Ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате лекар хомеопат в София или Варна.
Също така ендокринолог или гинеколог в София, с който може да направи консултация.

# 628
  • Пловдив
bebe boom, моят ендокринолог ми е обясняваше,че в повечето случаи през зимата се завишава дозата, защото се забавя обмяната на веществата и организмът по-бавно (или трудно!) усвоява.
beni 64 , при мен нещата тръгнаха от нередовен цикъл и липса на овулация и така ми откриха Хашимото. Мисля, че това е един от симптомите. Направи консултация с еднокринолог. Желая ти успех!
zazaza ,желая ти много късмет!  Flowers Four Leaf Clover Моля се да успееш!  Praynig Относно антителата при мен ТАТ беше в норма, а МАТ над 1200 ooooh! Когато попитах един лекар как да ги намаля, той ми каза: "Ако антителата ти изчезнат, това значи да си излекуваш Хашимото и жлезата ти да си възстанови функцията. Това до сега не се е случвало!"

Аз давам бърз отчет от миналия ден -
1.Оказа се, че на никой не му се взима кръв от новородено  Close Дойдоха у дома от частната лаборатория , два пъти й дупчиха ръчичката и не улучиха вена (аз ревах повече от бебето!). Две ДКЦта ми отказаха. Отидохме в Детско отделение на ВМИ, явно са мнго печени сестрите с бебчовци и й взеха много лесно.  Praynig
2.На Габи ТСХ е ОК, ФТ4 в норма , но на ръба на горна граница - т.е. чрез кърмата у нея попада известен излишък от хормона.
3.Моето ТСХ е 1,4  Shocked Такова не е било и в най-добрите ми периоди!( А преди точно една седмица ми беше 8.5!??)
4.Започнах да редувам АМ с кърма в отношение 1:2 , за да вървим към 1:1 и постепенно до 2 седмици да минем само на АМ.

Дано не съм ви отекчила.

Хубав почивен ден на всички!  Hug

# 629
  • София
момичета, да разбирам ли, че е задължително да си изследваме децата за Хашимото? Детето ми е на почти 4 г., аз от 7 месеца съм диагностицирана, да го изследвам ли?

Общи условия

Активация на акаунт