Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 721
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
По принцип знам , че чак в пубертета се изследват , но и аз се питам същото , като ме хване шубето  Confused
Аталанта , д-р Катя Тодорова ходи веднъж месечно в клиниката по репродуктивна медицина . Прегледът преди година беше 30 или 40 лв с ехографията . Напливът там е много голям  и ако решиш да ходиш при нея трябва да си запишеш час доста по-рано .

# 631
  • София
Да се отчета с последно ТСХ преди раждането- 0.59.

Странно, никога не съм имала нередовна менструация. Обаче съм чувала, че жлезата и хормоните имат връзка с половите хормони и затова често се среща двата проблема да вървят заедно. Включително ми бяха казали лекари да проверя за поликстоза, която при мен няма  Praynig.

# 632
  • У дома
tonivil , благодаря!!! А кръвен тест мога ли да пусна на частно?

Дами, аз изследвах и двете си деца миналата год. Всичко беше в нормата и дори ми ме мръщи моята лекарка, че поисках. Преди пубертета наистина няма смисъл.
Освен това нормата при децата е друга - ТСХ им по принцип е по-висок, като числото намалява с увеличение на възрастта.

# 633
  • София

Дами, аз изследвах и двете си деца миналата год. Всичко беше в нормата и дори ми ме мръщи моята лекарка, че поисках. Преди пубертета наистина няма смисъл.
Освен това нормата при децата е друга - ТСХ им по принцип е по-висок, като числото намалява с увеличение на възрастта.

А има ли някаква норма колко висок трябва да е. Защото последният ендо, при който бях, ми каза изрично, че иска изследванията на детето след като се роди  newsm78

# 634

А има ли някаква норма колко висок трябва да е. Защото последният ендо, при който бях, ми каза изрично, че иска изследванията на детето след като се роди  newsm78

Аталанта , можеш , разбира се . По-добре е , дори задължително е , да идеш с готови изследвания . Един хормон е около 15-16 лева .
Little Evil , кои хормони ще му изследваш ? Нали на всички новородени им взимат кръв заизследване на ТСХ ?

# 635
  • У дома
За съжаление не мога да помогна с подробна информация. Помня, че питах лекарката, а после се разтърсих из нета и горе долу се ориентирах, че без малко и за това да се панирам.

Благодаря на всички за отговорите.   bouquet

# 636
  • София

Аталанта , можеш , разбира се . По-добре е , дори задължително е , да идеш с готови изследвания . Един хормон е около 15-16 лева .
Little Evil , кои хормони ще му изследваш ? Нали на всички новородени им взимат кръв заизследване на ТСХ ?

ТСХ ще изследвам, но не знам какви са референтните граници за бебета. Докторът много държи да ги види.

# 637
  bouquet
добра вечер, аз само да си кажа - на мама резултатите излезнаха днес и ТСХ е 0,082 (за тат и мат не споменавам - те са си извън обхвата на измерване - съответно - над 4000 и 600 )
утре ще ходи да ги покаже на ендо-докито, а аз сега ще поровя назад какво сте писали за такива резултати Simple Smile ако някой му се пише може да ми даде насока  Flutter

лекинка от мен  Embarassed

# 638
Здравейте и честит празник на празнуващите!
На мен ми изследваха ТСХ и ФТ4 отново и двата са в норма те винаги са и били де. Не ми повишиха дозата на Еутирокса.
 Много ме интригувате с това ТАТ и МАТ на мен никога не са ми правили само АнтиТПО и след като няколко пъти го констатират извън нормата спряха и него да пускат.

# 639
  • ВАРНА
Много ме интригувате с това ТАТ и МАТ на мен никога не са ми правили само АнтиТПО и след като няколко пъти го констатират извън нормата спряха и него да пускат.

същото се случва и при мен. Не го изследвам вече, само пари и нерви троша.

Хора, писна ми от лекари вече  Confused изследвания и т.н.! Пис-на ми! Лошо ми е, вие ми се свят, тсх в норма, МЦ - отвратителен. Причина - почти неизвестна. 10 дена от месеца съм като парцал, идва ми да се хвърля от някъде, честна дума.
Поне ви се оплаках  Simple Smile

# 640
Прасунчо, да не е следродилна депресия?
Пийвай си чай от маточина, капки глог, мента и валериан. Опитвай се да излизате повече по разходки с бебето, а и си давай почивка и от него - метмаш го на татко, баба, приятелка и половин-един час поне само за тебе да е Peace

# 641
  • София
Прасунчо  Hug Дано си намериш някой д-р Хаус да ти хване проблема  Wink С хемоглобина и кръвното как си, нещо натам ми бие.

Антитела и аз не изследвам, според лекарите няма смисъл.

# 642
  • София
Според мен й играят хормоните още, за това е нередовен цикъла, плюс това нали кърмиш прасунчо ? Аз на твое място за цикъла не бих се тревожила на този етап. По-скоро гледай да си намираш време да излизаш сама без ремаркетата.
И знам, че е клише, но след 2-3 години ще си спомняш с умиление за тези моменти, когато сте били плътно с бебето двечките. Аз бях издивяла с малките, понеже и никой не помагаше.  ooooh! Направо на моменти истерясвах, съвсем буквално - крещах, удрях предмети по пода, абе не е за разправяне чак. Обаче сега толкова съм се затъжила за това време, когато бяха мънички, че само финансовият фактор ме спира от още едно бебе.

# 643
  • Sofia
Момичета,

Попрочетох оттук оттам какво сте писали по проблема, но за себе си отговор на намерих... Някоя от вас имала ли е обриви? От два месеца се боря с жестока уртикария, лежах в алергологията, направих една камара изследвания и прегледи и от три дни съм с диагноза Хашимото. Наред с това за месец ми се е сринала имунната система и съм с анемия. Имате ли идея някаква за тези обриви Thinking 

# 644
  • ВАРНА
изобщо не съм по темата  Blush

Момичета,  Hug
Аз май не обясних както трябва. Проблемът не е Ева, изобщо. Ние живеем с моята баба и имам помощник нон стоп. Време за себе си имам колкото пожелая. Започнах и малко по малко да се връщам на работа - засега един следобяд в седмицата, но все пак е нещо по-различно  от бебешки истории Simple Smile Излизаме на разходка всеки ден. Нито вятър, нито дъжд, нито сняг ни плашат.
МЦ ми е супер редовен, но е ужасен  Confused 3 дена преди цикъл ми е лошо, вие ми се свят, подувам се, следват 4-5 дни ужасно кръвотечение, после още 3 дена виене на свят от кръвозагубата. Кръвното ми по принцип е ниско. Общо взето тръгнах да търся причината и съжалих 100 пъти.

Клеми, и мен финансовият фактор ме спира за още бебоци . Като бях бременна бях най-здрава - и физически, и психически  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт