Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 720
  • 787
  •   1
Отговори
# 645
Velka, и аз имах ужасна алергия, лежах в болница няколко дни и понеже не се установи от какво е алергията ме посъветваха да изследвам ТСХ и така и аз си открих Хашимотото. Сега пак доста често ми почервенява кожата за няколко минути и ми минава, аз си мисля, че има връзка с Хашимотото, но въпреки, че ТСХ ми е в норма, тези зачервявания не спират. Не си спомням много, но май д-р Тодорова ми беше казала, че е възможно това да се получава от силно завишените нива на ТАТ и МАТ. Иначе и на мен ми се вие свят доста често Crossing Arms

# 646
  • София
Днес и аз бях със световъртеж. Получавам такива пристъпи понякога, кога по-силни, кога по-слаби.
Не съм изледвала ТСХ скоро, май от 3 месеца  ooooh! Трябва сега да правя пълните изследвания, иначе си пия Еутирокс 50 микрограма. ooooh!

# 647
  • София
Прасунчо, какво да ти кажа, освен  Hug

# 648
  • София

Прасунчо, аз съм с много обилен цикъл и ниско кръвно, разбирам те. Не се вторачвай де! Ако изследванията са ОК и на всичко отгоре и е редовен...какво толкова? Аз съм с цикъл от 7 дни и ужасно обилен, но пък хемоглобина ми е супер, което значи, че няма анемия. Просто особеност на организма. Освен това образувам невероятна лигавица на матката, всички гинеколози много се кефят, защото това е белег за безпроблемна имплантация. Нормално е да не се чувстваме добре по време на цикъл, особено първите дни.  Peace

# 649
  • Пловдив
Момичета,

Попрочетох оттук оттам какво сте писали по проблема, но за себе си отговор на намерих... Някоя от вас имала ли е обриви? От два месеца се боря с жестока уртикария, лежах в алергологията, направих една камара изследвания и прегледи и от три дни съм с диагноза Хашимото. Наред с това за месец ми се е сринала имунната система и съм с анемия. Имате ли идея някаква за тези обриви Thinking 
Да и аз имах подобен проблем докато си открия Хашимотото. 2-3 години минах през какво ли не. Моята лекарка не знаеше какво да ме прави, искаше да ме праща на психиатър, а не се сети да изследва ТСХ. Та аз имах все хрема, кашлица, задух. Правих си снимка на бели дробове, на синусите и т.н. Някъде там ми се появи и уртикария - към надвечер започваха да ми излизат червени петна по кожата, да се подуват и да сърбят, дори лицето ми се деформираше. Ходих на алерголог, правих си изследвания с многото алергени и излезе, че съм била алергична към дом. прах-малко и към стафилококи. По-рано ми бяха казали, че имам Стафилокок в гърлото и носа, но няма нужда да се лекува, защото той е навсякъде около нас и само ще изпия един куп антибиотици без полза. Пих Ериус за алергията и бях по-добре. После тя заглъхна, само от време на време се появяваше някоя пъпка, но изчезваше неусетно. После открих Хашимотото и спрях да търся друго. Общо взето, дойде ли ТСХ на място, всичко друго се наглася.

# 650
  • ВАРНА
Little Evil , Klemy Simple Smile

Little Evil , още малко и ще гушкаш розов бебок  Simple Smile Избра ли лекар, болница?

# 651
Момичета имам въпрос .Правих си иследвания на хормоните които са по зд.каса всичко е в норма.Та въпроса ми е има ли хормони които не са по зд.каса и след като едните са в норма може ли другите да не са.Ама как го обесних дано ме разбрахте.Имала съм проблем с жлезата не голям ама съм имала може ли да съм се излекувала. На хормоните немога да ви кажа стойностите д-р ми ги каза по тел. просто ги забравих какви бяха.

# 652
  • София
Little Evil , Klemy Simple Smile

Little Evil , още малко и ще гушкаш розов бебок  Simple Smile Избра ли лекар, болница?

Уж бях избрала, но в последния момент бих отбой  и ще ходя в ОБ. Даже утре съм там, за да се запозная с лекарката. Моят синковец ми казаха, че не бил от най-едрите, въпреки че качих 20 и няколко кила, та ще видим утре дали все пак ще ми разяснят колко тежи...че то малко остана  Heart Eyes

# 653
  • Sofia
setibeti, hot pepper, благодаря!

Ще очаквам след приема на еутирокса да спра да правя тези обриви Stop Пия го от няколко дни само. Нещо страшно е, не минават от нищо, само след няколко дози урбазон... и после пак. Ходих при доц. Овчарова в ендокринологията, някой има ли отзиви за нея? 

# 654
Velka, спомням си, че преди месеци едно момче беше писало, че е е имало страшни кожни проблеми, преди да го диагностицират с хашимото. Надявам се с приема на хормона да изчезнат пролемите. По принцип отнема 45 дни на организма да отреагира на приеманата доза хормон.

# 655
  • Sofia
zazaza, доста време е 45 дни Rolling Eyes
Дадоха ми един дълъг списък със забранени храни, в тях разбира се са всичките ми любими... Поне се надявам да се вталя малко  Simple SmileМного ми хлопа сърцето от еутирокса, а пия от 25 млгр. Момичета, вие кафе пиете ли или сте го спрели изобщо? Става дума заедно кафе сутрин Confused

# 656
  • София
Velka Преди да забременея си пиех кафе,но 30 мин поне след като съм пила хормона.
Сега кафе не пия,но отново ще си пия един ден Simple Smile
За хлопането на сърцето се консултирай с ендокринолога си,хубаво е да споделяме с лекаря всякакви неразположения,особено ако и притесняват.

# 657
  • София
Аз кафе пия по едно сутрин и едно на обед. Винаги съм пила кафе сутрин на гладно, че иначе съм като парцал, с ниско кръвно съ. Но откакто пия Еутирокса започна да ми става лошо от кафето на гладно, за това сега си пия кафето и закусвам на работа като отида чак, т.е. в 7 ч. пия еутирокса, в 9-9.30 закусвам и пия кафе.

# 658
  • Пловдив
zazaza, доста време е 45 дни Rolling Eyes
Дадоха ми един дълъг списък със забранени храни, в тях разбира се са всичките ми любими... Поне се надявам да се вталя малко  Simple SmileМного ми хлопа сърцето от еутирокса, а пия от 25 млгр. Момичета, вие кафе пиете ли или сте го спрели изобщо? Става дума заедно кафе сутрин Confused
Може да не ти понася Еутирокса, но след малко време да свикне организма ти. И на мен ми се струва, че не ми понася, но по-високите дози. Аз пиех по 50 на ден и от есента съм на 50/75, но скоро имах проблем с високо кръвно. Аз веднага хукнах да си изследвам ТСХ, все това правя като ми е зле - много добре си беше - 2.4 при граници до 5. Така че, намалих Еутирокса пак на 50 и след ден два се почуствах по-добре. Може и да не е от това, но аз съм си втълпила, че трябва да пия колкото се може по-малко Еутирокс. 25 мкг, обаче е най-малката доза - как да я намали човек, освен да чупиш хапчето на 2, ама то си е нищо!

# 659
  • Sofia
Благодаря ви, момичета Hug

Надявам се да ми привикне организма с лекарството. И аз съм с ниско кръвно и поне едно кафе на ден ми трябва. Проблем при мен обаче си остават обривите Sad

Общи условия

Активация на акаунт