Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 47 477
  • 886
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте!

Имам следния въпрос: ако новите промени в срока на осигуряване влязат в сила от 1.1.2011 какво става с майките, които са в заварено положение? Трябва да родя до края на 2010 и се чудя новите разпоредби дали ще засегнат обещетенията, които ще получа през 2011?

Благодаря предварително!

ако 45 дневния ти започне преди 31 дек 2010,няма да те хване новото,а си по старото

# 61
Здравейте!
Ако може да ми отговорите на следния въпрос: В момента съм в отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето ми на 28.09.2011г. и тогава ще се връщам на работа.
Интересува ме има ли проблем да работя като преброител по граждански договор в кампанията по преброяване на населението през март 2011г.
Благодаря предварително!

# 62
  • Пловдив
Интересува ме има ли проблем да работя като преброител по граждански договор в кампанията по преброяване на населението през март 2011г.
Благодаря предварително!

не,няма проблем
може да си на граждански по време на отпуска за гл на дете до 2 г

# 63
Момичета, някоя ще бъде ли така добра да ми обясни за социалното майчинство, или там както се нарича. Нямам нито един ден трудов стаж, завърших унито и след два месеца видях  EFP Нямам намерение да плащам на фирма, за да трупам стаж, тъй че каквото дадат, дадат. Така или иначе няма да разчитам само на тях за да си гледам бебето. Та мисълта ми е колко време се взема и каква е сумата ?
Разбрах, че имало и някакви еднократни помощи за раждане, но като цяло изобщо не съм запозната с тия неща. Кога се подават документи - след като се роди бебето или преди това. Мерси !

# 64
  • Пловдив
в другата тема са ти отговорили подробно
допълвам че социалното майчинство-100 те лв се взимат 1 година
им асъщо детски,но пак има изискване за доход

ако запишеш редовна магистратура-2880 лв еднократно

# 65
  • Полски Тръмбеш
здр. малко подхванах нещата накрая.... и прочетох за някакви 120лв. за първото дете... бременна съм в 7 мес. а имам син на 4г. и 9 мес. -та въпроса ми е  тези 120 лв. за първо дете кога се отпускат... когато си в майчинство с първото и наближава второто или изобщо се отпускат като помощ на семейството еднократно?

# 66
  • Пловдив
когато първото ти е под 2 г и ти започва 45 дневния за второто

# 67
Здравейте и от мен!Имам един въпрос на който не мога да намеря отговор затова ви пиша-сега съм в 7 месец бременна и взех болнични до 18 декември с комисия.45 дневния болничен трябва да ми бъде издаден най-вероятно на 4 или 5 януари.Но до тогава ми се получава един период в който не ми се връща на работа.Мога ли да ползвам платен отпуск в случай че ме замества друг човек на трудов договор?Или да търся друг начин за още болнични?

# 68
Здравейте и от мен!Имам един въпрос на който не мога да намеря отговор затова ви пиша-сега съм в 7 месец бременна и взех болнични до 18 декември с комисия.45 дневния болничен трябва да ми бъде издаден най-вероятно на 4 или 5 януари.Но до тогава ми се получава един период в който не ми се връща на работа.Мога ли да ползвам платен отпуск в случай че ме замества друг човек на трудов договор?Или да търся друг начин за още болнични?
Да, може.

# 69
Здравейте и от мен!Имам един въпрос на който не мога да намеря отговор затова ви пиша-сега съм в 7 месец бременна, а 45 дневния болничен трябва да ми бъде издаден най-вероятно в началото на  януари 2011 ще ме хване ли новия закон за който трябва да имаме 18 месеца без прекъсване,защото аз ще имам само година и 2 месеца? Ако ме хваща какво може да се направи и към кого трябва да се обърна?

# 70
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Имам един въпрос на който не мога да намеря отговор затова ви пиша-сега съм в 7 месец бременна, а 45 дневния болничен трябва да ми бъде издаден най-вероятно в началото на  януари 2011 ще ме хване ли новия закон за който трябва да имаме 18 месеца без прекъсване,защото аз ще имам само година и 2 месеца? Ако ме хваща какво може да се направи и към кого трябва да се обърна?

ако те хваща,нищо не може да се направи няма към кого да се обърнеш

да,базата ти ще е 18 м /окончателно не е прието още/,но изискуемия стаж 12 м т.е нямаш проблем

# 71
  • Полски Тръмбеш
благодаря за бързия отговор  Flowers Bouquet

# 72
Ето ме и мен отново с въпрос  Embarassed
В момента тече втората година от майчинството ми. Излязох в майчинство като самоосигуряваща. Сега /в средата на втората година/ ще почвам работа по трудов договор в държавната администрация /но не като държавен служител/. Пратих запитване до НОИ и ми отговориха, че мога да не си прекратявам майчинството. Това е положението, а сега въпросите:
1. Мога ли да взимам болничен за децата?
2. Мога ли да запиша малкия на ясла?
3. Ще плащам ли здравни осигуровки и на двете места или само по трудовия договор?
4. И най-важното - какъв процент от заплатата ще взимам чисто и колко ще отиват за осигуровки, данъци и т.н.?
Предварително благодаря   bouquet 

# 73
Къде мога да направя справка, за това работодателя на каква сума ме осигурява?Благодаря предварително

# 74
  • Пловдив
Къде мога да направя справка, за това работодателя на каква сума ме осигурява?Благодаря предварително

трябва да имаш пик код-сайта на нои-справки-социално осигуряване

Queen L
,задай въпроса си в майчинството счетоводно

Общи условия

Активация на акаунт