Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 49 863
  • 886
  •   1
Отговори
# 660
До сега не бях обръщала внимание, че превежданата сума за майчинство, всеки месец е различна, може би заради разлика от два до десет лева, но последния превод  за май, ми е с 40 лв. по-малко.Това как да си го обясня  newsm78.Нормално ли е?

# 661
До сега не бях обръщала внимание, че превежданата сума за майчинство, всеки месец е различна, може би заради разлика от два до десет лева, но последния превод  за май, ми е с 40 лв. по-малко.Това как да си го обясня  newsm78.Нормално ли е?
Зависи от броя на раб. дни в месеца.

# 662
Зависи от броя на раб. дни в месеца.
Благодаря ти, аз за всеки случай си взех извлечение от банката с постъпилите суми, от януари насам, и  вмесеци с еднакъв брой раб. дни, пак имаше разлика в сумите  newsm78

# 663
ketti, в такъв случай можеш да пишеш до НОИ.  Да провелят. До 410 ден размера на среднодневното обезщетение е един и същ .

# 664
Здравейте,
Незнам дали тук трябва да си задам въпроса Embarassed
Излязох в болничен по майчинство на 10.12.2010г., а термина ми беше на 24.02.2011г., досега среднодневното ми възнаграждение бе изчислено на 12 месечна база, но сега на 24.04.2011г. вече ще започнат да ми плащат майчинството и незнам дали няма да ме хване новия закон за 18 месечна база?
Моля, ако някой е запознат и е в същото положение да помогне!
Питам,защото през март 2010г. имах корекция на заплатата и ако ме хване 18 месечната база ще ми се отрази надолу.
Благодаря!

# 665
  • Пловдив
Здравейте,
Излязох в болничен по майчинство на 10.12.2010г., а термина ми беше на 24.02.2011г., досега среднодневното ми възнаграждение бе изчислено на 12 месечна база, но сега на 24.04.2011г. вече ще започнат да ми плащат майчинството и незнам дали няма да ме хване новия закон за 18 месечна база?
Питам,защото през март 2010г. имах корекция на заплатата и ако ме хване 18 месечната база ще ми се отрази надолу.
Благодаря!

от първия ти болничен за бременност и раждане /10 декември 2010/ изчисленото ти обезщетение е едно и също по време на 410 те дни.ти си по стория закон с 12 м база и няма да ти правят преизчисление

# 666
Здравейте,
Благодаря!

от първия ти болничен за бременност и раждане /10 декември 2010/ изчисленото ти обезщетение е едно и също по време на 410 те дни.ти си по стория закон с 12 м база и няма да ти правят преизчисление

Много ти благодаря за бързия отговор!
но при мен май има някакъв проблем,защото сега като си погледнах справките в страницата на НОИ видях, че среднодневното ми възнаграждение е намалено с 3лв.

# 667
  • Пловдив

Много ти благодаря за бързия отговор!
но при мен май има някакъв проблем,защото сега като си погледнах справките в страницата на НОИ видях, че среднодневното ми възнаграждение е намалено с 3лв.

сега правиха годишното преизчисление от нои
пиши мейл и питай защо ти е намалено

# 668
ЕЕЕЕЕЕ, голяма каръщина Grinning
Ще им пиша, ама то от държавата пари да видиш в повече не вярвам, освен ако заради тези преизчисления не е станало някаква грешка.
Ще пиша и ще видим Sad

# 669
Здравейте, не знам дали въпросите са ми за тук, но не знам към кой да се обърна  Embarassed
В момента работя на срочен договор- допълнително споразумение към трудов договор на основание чл. 119 във връзка с чл.68 ал.1 т.1 и чл. 68 ал.4 изречение второ (така пише на листа). Договорът ми изтича на 19.06. Проблемът е, че имам подозрения за бременност. Ако договорът ми стане постонен, ми е долу-горе ясно. Въпросът ми е какво се случва, ако договорът ми бъде прекратен?
Надявам се да можете да ми помогнете   bouquet

# 670
  • Пловдив
Здравейте, не знам дали въпросите са ми за тук, но не знам към кой да се обърна  Embarassed
В момента работя на срочен договор- допълнително споразумение към трудов договор на основание чл. 119 във връзка с чл.68 ал.1 т.1 и чл. 68 ал.4 изречение второ (така пише на листа). Договорът ми изтича на 19.06. Проблемът е, че имам подозрения за бременност. Ако договорът ми стане постонен, ми е долу-горе ясно. Въпросът ми е какво се случва, ако договорът ми бъде прекратен?
Надявам се да можете да ми помогнете   bouquet

ако останеш без договор,нямаш право на майчинство за работеща

търсиш друга фирма,за да имаш право на 2 г пари.иначе социално майчинство,ако влизаш в прага-350 лв бруто на човек

# 671
Здравейте! Не знам дали тук трябва да си задам въпроса, надявам се да има запознати. В момента съм по майчинство, ползвам отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст. Въпросът ми е колко  време по-рано трябва да уведомя работодателя за това си намерение. Одобрена съм по програма "Отново на работа", но от там ми казаха че не могат да ми кажат предварително дата от която ще бъде назначена детегледачка. Та в момента на разписване на договора от страна на детегледачката аз трябва да си прекратя майчинството, но работодателя ще може ли да ме възстанови на работа в рамките на 3 дни примерно?
Благодаря!

# 672
Здравейте!Знам,че тук ще намеря отговор!Втората година от майчинството влияе ли се от работните дни!?По-малко работни дни,по-малко от 240лв!?! newsm78Благодаря!  bouquet

# 673
  • Пловдив
Здравейте! Не знам дали тук трябва да си задам въпроса, надявам се да има запознати. В момента съм по майчинство, ползвам отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст. Въпросът ми е колко  време по-рано трябва да уведомя работодателя за това си намерение. Одобрена съм по програма "Отново на работа", но от там ми казаха че не могат да ми кажат предварително дата от която ще бъде назначена детегледачка. Та в момента на разписване на договора от страна на детегледачката аз трябва да си прекратя майчинството, но работодателя ще може ли да ме възстанови на работа в рамките на 3 дни примерно?
Благодаря!
говори с работодателя за ситуацията ти
при желание 3 дни по-рано да му кажеш е добре

друг вариант ти е да си пуснеш пл отпуск,ако му е невъзможно за 3 дии

Здравейте!Знам,че тук ще намеря отговор!Втората година от майчинството влияе ли се от работните дни!?По-малко работни дни,по-малко от 240лв!?! newsm78Благодаря!  bouquet

не

всеки месец са 240 лв

# 674
Здравейте! Не знам дали тук трябва да си задам въпроса, надявам се да има запознати. В момента съм по майчинство, ползвам отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст. Въпросът ми е колко  време по-рано трябва да уведомя работодателя за това си намерение. Одобрена съм по програма "Отново на работа", но от там ми казаха че не могат да ми кажат предварително дата от която ще бъде назначена детегледачка. Та в момента на разписване на договора от страна на детегледачката аз трябва да си прекратя майчинството, но работодателя ще може ли да ме възстанови на работа в рамките на 3 дни примерно?
Благодаря!
говори с работодателя за ситуацията ти
при желание 3 дни по-рано да му кажеш е добре

друг вариант ти е да си пуснеш пл отпуск,ако му е невъзможно за 3 дии

Здравейте!Знам,че тук ще намеря отговор!Втората година от майчинството влияе ли се от работните дни!?По-малко работни дни,по-малко от 240лв!?! newsm78Благодаря!  bouquet

не

всеки месец са 240 лв

Благодаря,Елфита!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт