Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 47 467
  • 886
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, едно въпросче и от мен - ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Мога ли същевременно да работя по граждански договор и има ли някакви специални условия/изисквания за това, напр. да се върна на работа?
Можете. Няма никакви изисквания.

# 271
  • СОФИЯ
Здравейте, едно въпросче и от мен - ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Мога ли същевременно да работя по граждански договор и има ли някакви специални условия/изисквания за това, напр. да се върна на работа?

Само да не е държавен служител и/или да е уведомена/подписала подобна несъвместимост и при правоотношение по трудов договор.

# 272
  • Ловеч
Здравейте, един въпрос и от мен.

Майчинството през втората година е 240 лв при всички случаи, нали ?

След изтичане на 1вата година работодателя трябва да подаде декларацията за 2рата година, нали ?

Питам, защото погледнах в сайта на НОИ, че са ми изчислени някакви 125 лв за изплащане, а не 240лв.

А пише, че -

Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата: 17.1.2011 г.

# 273
  • Пловдив
на 17 ти свършват 410 те дни
трябва да попълниш док за втората година-направи го възможно най-бързо.вече е трябвало да ги попълниш
сега са ти начислили до 17 януари

втората година е 240 лв,да

# 274
  • Ловеч
на 17 ти свършват 410 те дни
трябва да попълниш док за втората година-направи го възможно най-бързо.вече е трябвало да ги попълниш
сега са ти начислили до 17 януари

втората година е 240 лв,да

Така си и помислих ...
Аз или фирмата в, която работя? До сега всички документи са ми носили и попълвали те...

# 275
  • Пловдив
Така си и помислих ...
Аз или фирмата в, която работя? До сега всички документи са ми носили и попълвали те...

твое задължение е да ги попълниш и да ги представиш на работодателя,а той в НОИ

# 276
  • Ловеч
Така си и помислих ...

твое задължение е да ги попълниш и да ги представиш на работодателя,а той в НОИ

Ох, ще ида да видя в НОИ, защото аз и предната молба не съм подавала аз, нито пък съм я попълвала аз.
Питах и счетоводителката сега и тя каза, че само осигуровки трябвало да внася никви декларациии и т.н ...
Благодаря.

# 277
  • Пловдив

Ох, ще ида да видя в НОИ, защото аз и предната молба не съм подавала аз, нито пък съм я попълвала аз.
Питах и счетоводителката сега и тя каза, че само осигуровки трябвало да внася никви декларациии и т.н ...
Благодаря.

те в НОИ с питка и мед ще те посрещнат
щом досега си получавала пари,значи всичко са подали от работата
сега ти и занеси док за втората година и това

и счети определено не е мислела като ти е казала,че няма документи,а само осигуровки

# 278

Само да не е държавен служител и/или да е уведомена/подписала подобна несъвместимост и при правоотношение по трудов договор.

мама Сання, Viva_123   bouquet

# 279
  • Ловеч

Благодаря.

те в НОИ с питка и мед ще те посрещнат
щом досега си получавала пари,значи всичко са подали от работата
сега ти и занеси док за втората година и това

и счети определено не е мислела като ти е казала,че няма документи,а само осигуровки

Нямаше питка и мед, но мацката ми каза какво трябва ; )))

Молба декларация по чл. 53 от КСО с дата 17.01.2011
Копие от акта за раждане на детето с печат
Копие от заповедтта за отпуск за отглеждане на дете до 2 годинишна възраст, които фирмата трябва да подаде ; )

Благодаря все пак ; )

# 280
Сега говорих с НОИ във връзка с връщане на работа преди изтичане на 2 г. възраст на детето и пускането на ясла и получаването на 120 лв.  Отговориха ми, че имам право на 120 лева, след като първо съм се върнала на работа и след това съм записала детето на  ясла.

# 281
  • Пловдив
И аз с въпрос. Днес разбрах, че съ бременна. Откакто детето ми навърши 2 годинки се водя в неплатен и ми вървят само здравни осигуровки. Ако се върна на работа има ли шанс да получавам поне минималното майчинство?

# 282
  • Пловдив
И аз с въпрос. Днес разбрах, че съ бременна. Откакто детето ми навърши 2 годинки се водя в неплатен и ми вървят само здравни осигуровки. Ако се върна на работа има ли шанс да получавам поне минималното майчинство?

честито мила   bouquet

няма нужда да се връщаш на работа
от неплатен може да скочиш в болничен и ще взимаш 2 г по 240 лв

ПП какъв точно е неплатения-обикновен или за гледане на дете
сега видях,че първото ти дете е голямо

# 283
Въпросче, сигурно банално, но ще съм БЛАГОДАРНА на отговор...
безработна съм от 9месеца. Преди това имам 8години без прекъсване трудов стаж. В момента съм бременна в самото начало и се чудя ако ме назначат някъде на тр.договор 1-2 месеца преди датата за излизане в майчинсво колко време ще получавам майчинсво и на каква база?

# 284
  • Пловдив
Въпросче, сигурно банално, но ще съм БЛАГОДАРНА на отговор...
безработна съм от 9месеца. Преди това имам 8години без прекъсване трудов стаж. В момента съм бременна в самото начало и се чудя ако ме назначат някъде на тр.договор 1-2 месеца преди датата за излизане в майчинсво колко време ще получавам майчинсво и на каква база?

2 г майчинство на база 18 м назад от 45 дневния ти
минимум 240 лв

Общи условия

Активация на акаунт