Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 47 462
  • 886
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. бих искала да запитам при осигуряване от 10.2009г. до 05.2010г. на 550лв, 06.2010 - неосигурена, от 07.2010-01.2011 - безработна, и от 02.2011-03.2011 на 600лв,какви биха били приблизителните суми, които ще получавам за майчинство.
45 дневния ми болничен започва на 3.04.2011г. Благодаря предварително.

# 286
  • Пловдив

честито мила   bouquet

няма нужда да се връщаш на работа
от неплатен може да скочиш в болничен и ще взимаш 2 г по 240 лв

ПП какъв точно е неплатения-обикновен или за гледане на дете
сега видях,че първото ти дете е голямо

Мила, благодаря ти за бързия отговор  Hug

# 287
  • Пловдив
Здравейте. бих искала да запитам при осигуряване от 10.2009г. до 05.2010г. на 550лв, 06.2010 - неосигурена, от 07.2010-01.2011 - безработна, и от 02.2011-03.2011 на 600лв,какви биха били приблизителните суми, които ще получавам за майчинство.
45 дневния ми болничен започва на 3.04.2011г. Благодаря предварително.

310

Пепи_,
уточни вида неплатен.да не стане грешка и да останеш без майчинсто

# 288
  • Пловдив

Пепи_,[/b]уточни вида неплатен.да не стане грешка и да останеш без майчинсто

Не е за отглеждане на дете, обикновен неплатен. Питах току що шефа, според него е също обикновен. За отглеждане бил за определен срок, който отдавна е изтекъл.

# 289
  • Пловдив

Не е за отглеждане на дете, обикновен неплатен. Питах току що шефа, според него е също обикновен. За отглеждане бил за определен срок, който отдавна е изтекъл.

може и да е този за гледане на дете-до 8 г на детето може да го ползваш.макара че той е само 6 м и сигурно вече си го ползвала.ако не е той си в обикновне неплатен

мисля,че от него /обикновения неплатен/ може направо да скочиш направо в 45 дневния и да си взимаш пари 2 г
но отправи едно запитване към НОИ като подчертаеш,че не си в неплатен за гледане на дете,а такъв по чл 160

# 290

За всяка календарна година се полага 30 раб. дни дни неплатен, който се зачита за осигурителен стаж. След като изтекат тези дни лицето се води неосигурено. Ако 30 раб. дни са изтекли към началната дата на болничния за 45 дни няма да имате право на майчинство. Ще трябва преди това да "поработите" няколко дена или поне един. За справка чл. 9, ал. 2, т. 3 от КСО.

# 291
Здравейте!
Интересува ме има ли някакви програми от Агенция Социално Подмпомагане, за прехвърляне на майчинство на пенсионери, тъй като жена ми се върна на работа, а детето се гледа от баби пенсионерки?
Благодаря!

# 292
  • Пловдив
Viva_123, много благодаря за оговора. При мен проблем е, че работата във фирмата ужасно намаля и нямаше как да се върна. Решихме да съм в неплатен та поне да ми вървят здравните осигуровки.. .и без това малкият често боледува и се налага да го гледам. Но ще говоря с шефа да се върна за няколко месеца на работа.

# 293
  • Пловдив
Здравейте!
Интересува ме има ли някакви програми от Агенция Социално Подмпомагане, за прехвърляне на майчинство на пенсионери, тъй като жена ми се върна на работа, а детето се гледа от баби пенсионерки?
Благодаря!

да,има такава за безработни-бабата ще се регистрира на БТ
отидите в социалнто и питайте за подробности

# 294
здравейте, моя студентка е бременна в 7-ми месец и тъй като няма кой да и помага, пък и тя е много млада и не знае дори къде да отиде да попита сега аз ви моля за една бърза справка за това какви пари и се полагат след като роди. тя е редовна студентка в трети курс. до момента няма трудов стаж - т.е. от училище директно при нас. по спомени знам, че и се полата по 100 лв. на месец майчинство, но също така помня, че се коментираше една сума накуп от около 2200 лв., която май беше сума за периода на цялото майчинство, но наистина не помня точно дали се прие или не.
та на въпроса - какво му се полага на детето и къде какви документи да подава.

ще съм много благодарна на всеки отговор

# 295
  • Пловдив
ако е редовна студента-2880 лв еднократно.като роди да си извади уверение и в социалните да подаде молба
ако доходът на човек от семейството й е под 350 лв бруто
социално майчинство 100 лв за една година
помощ за бременност 150 лв-45 дни преди термин се подава молбата
детски надбавки 35 лв
за всички майки се полага помощ за раждане 250 лв за първо дете

млада,стеснителна пък на 21г и бременна Laughing.нито годините са й малко,нито нищо
да отива в социална служба и да си разпита за нещата-за всичко гореописано се кандидатства в социалните

# 296
ако е редовна студента-2880 лв еднократно.като роди да си извади уверение и в социалните да подаде молба
ако доходът на човек от семейството й е под 350 лв бруто
социално майчинство 100 лв за една година
помощ за бременност 150 лв-45 дни преди термин се подава молбата
детски надбавки 35 лв
за всички майки се полага помощ за раждане 250 лв за първо дете

млада,стеснителна пък на 21г и бременна Laughing.нито годините са й малко,нито нищо
да отива в социална служба и да си разпита за нещата-за всичко гореописано се кандидатства в социалните

благодаря ти много, ама не съм казала, че е стеснителна  Laughing
още малко въпроси: тези еднократни 2880 от социалните ли идват или от НОИ? извинявай, ако въпросът е тъп, но не разбрах. за останалите неща разбрах, че ще се ходи при социалните.

# 297
  • Пловдив
всичко е от социалните
2880 лв също

# 298
Здравейте, имам следното питане ! Колко месеца е майчинството в момента, 9 или 12 месеца?
Родих на 10.06.2010 и в справката ми в  НОИ пише , че ми се отпуска обещетение от 02.10.2010 до 04.07.2011, което си е 9месеца!??? Моля ви, някой да ме осветли по въпроса  newsm78

# 299
  • Пловдив
Здравейте, имам следното питане ! Колко месеца е майчинството в момента, 9 или 12 месеца?
Родих на 10.06.2010 и в справката ми в  НОИ пише , че ми се отпуска обещетение от 02.10.2010 до 04.07.2011, което си е 9месеца!??? Моля ви, някой да ме осветли по въпроса  newsm78

410 календарни дни е обезщетението

от първия ден на 45 дневния ти брои 410 календарни дни и ще ти излезе сметката до 4 юли

Общи условия

Активация на акаунт