изчисляване на майчинство - 1

• 82 058
  • 696
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
щом ще е от болница не може да продължиш по същаща линия

като те изпишат отвиша в ЖКто/следящ гинеколог носиш си епикризата и т.н и говорите за болничен.той ти издава такъв еднолично до 14 дни макс и те насочва към ЛКК,която ще ти издаде 30 дневен и така докрая на ЛКК.следи 45 дневния да не ти се застъпи с последния от ЛКК

# 256
щом ще е от болница не може да продължиш по същаща линия

като те изпишат отвиша в ЖКто/следящ гинеколог носиш си епикризата и т.н и говорите за болничен.той ти издава такъв еднолично до 14 дни макс и те насочва към ЛКК,която ще ти издаде 30 дневен и така докрая на ЛКК.следи 45 дневния да не ти се застъпи с последния от ЛКК
Няма как след болничен издаден от ЛКК да се издаде еднолично болничен. Следващият болничен трябва също да е от ЛКК.

# 257
  • Пловдив
Няма как след болничен издаден от ЛКК да се издаде еднолично болничен. Следващият болничен трябва също да е от ЛКК.

не съм писала да стане веднага-във времето едва ли е възможно.от болницата да тича на АГ и той да я посрещне с разтворени обятия за болничен.запазва си час и т.н

АГ то ще види в амб карта до кога й е 30 дневния и ще се съобрази освен това

но е добре ivista да знае и това

# 258
След като те изпишат ти дават стационарните + 30 дни домашни. В деня на който трябва да се явиш на работа отиваш при личния лекар и искаш направление за ЛКК комисия.Носи си ксерокопие на последния болничен за да няма застъпвания. Еднолично се издават до 14 дни.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 06:32 от delphi_5

# 259
Елфита, аз като го четох разбрах, че веднага след като и изтече сегашния болничен, за това и така поясних. Пък и тя питаше за продължение на болничните.
Делфи, по новата Наредба за медицинска експертиза е до 14 кал. дни еднолично.

# 260
Ако съм ви разбрала добре докато ми изтече този 30-дневен от болницата, трябва да се свържа с ЖК или личния лекар за да ме насочат към ЛКК комисия за болничен, който да започне веднага след като свърши първия и така до края. Тогава втория какъв ще бъде - пак първичен или вторичен? Питам за това, защото нали ако всеки път е първичен ще се изчислява на база на дохода предхождащ всеки болничен и така всеки път ще намалява, а ако е вторичен ще се изчислява на база дохода от който е изчислен първичния - това правилно ли съм го разбрала?

Елфита между другото болничните за 2011 не се ли изчисляват на база дохода 12 месеца (а не 6) назад (не че в моя случай има значение, но за някой друг...).

Много ви благодаря за коментарите!

# 261
Ако съм ви разбрала добре докато ми изтече този 30-дневен от болницата, трябва да се свържа с ЖК или личния лекар за да ме насочат към ЛКК комисия за болничен, който да започне веднага след като свърши първия и така до края. да Тогава втория какъв ще бъде - пак първичен или вторичен? продължение Питам за това, защото нали ако всеки път е първичен ще се изчислява на база на дохода предхождащ всеки болничен и така всеки път ще намалява, а ако е вторичен ще се изчислява на база дохода от който е изчислен първичния - това правилно ли съм го разбрала? ако са продължения и няма прекъсване между тях базата е една и саща

Елфита между другото болничните за 2011 не се ли изчисляват на база дохода 12 месеца (а не 6) назад (не че в моя случай има значение, но за някой друг...). да 12 мес. е базата

Много ви благодаря за коментарите!

# 262
Здравейте, моят казус е следния: бременна съм в петия месец, а от два месеца работя без трудов договор. За да вземам минималното майчинство трябва да имам 18 месеца трудов стаж.
Въпросът ми е тези 18 месеца трябва да са въобще през живота ми или да са без прекъсване преди излизането по майчинство. Ще има ли някакъв смисъл работодателя ми да ми пуска договор сега?

# 263
  • Пловдив
Здравейте, моят казус е следния: бременна съм в петия месец, а от два месеца работя без трудов договор. За да вземам минималното майчинство трябва да имам 18 месеца трудов стаж.
Въпросът ми е тези 18 месеца трябва да са въобще през живота ми или да са без прекъсване преди излизането по майчинство. Ще има ли някакъв смисъл работодателя ми да ми пуска договор сега?

да,има смисъл да те пусне сега на договор и ако имаш 12 м стаж през целия си живот,ще взимаш 2 г майчинство

# 264
а какъв ще е смисъла? моля да ми обясниш

# 265
  • Пловдив
а какъв ще е смисъла? моля да ми обясниш

смисъла на договора е да имаш право на 2 г майчинство
ако си безработна,оставаш на социално такова и то само ако отговаряш на изискванията за доход-350 лв бруто на човек

# 266
Значи ако съм разбрала правилно: погледнато назад последните 12м. съм безработна, но имам нужния стаж от преди това. И ако сега ми пусне договор за един - два месеца ще мога да вземам 2 год. минималното майчинство( ще се водя, че работя някъде), а ако остана без договор ще съм на социално такова. Един вид за да ползвам 2те години трябва да изляза от някъде по майчинство.

# 267
  • Пловдив
Значи ако съм разбрала правилно: погледнато назад последните 12м. съм безработна, но имам нужния стаж от преди това. И ако сега ми пусне договор за един - два месеца ще мога да вземам 2 год. минималното майчинство да ( ще се водя, че работя някъде), а ако остана без договор ще съм на социално такова.да Един вид за да ползвам 2те години трябва да изляза от някъде по майчинство. да

# 268
Ок, благодаря ти. Щях да изгоря без майчинство. А ще ми обясниш как мога да изляза по рано в болничен. Сега съм в 5-тия, а мислех да изкарам Февруари и да се оттегля, че ми е правостояща работата.

# 269
  • Пловдив
Ок, благодаря ти. Щях да изгоря без майчинство. А ще ми обясниш как мога да изляза по рано в болничен. Сега съм в 5-тия, а мислех да изкарам Февруари и да се оттегля, че ми е правостояща работата.

говори за болничен с лекарят от ЖК то
или ако ходиш на частно-попитай там

Общи условия

Активация на акаунт