изчисляване на майчинство - 1

• 82 058
  • 696
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от мен Hug
Аз съм бременна в края на втори месец и когато съобщих на моята шефка и казах  ,че понеже не се чувствам добре ще съм в болничен за малко време и после преминели този период ще продължа да си работя,тъй като работата ми е на половин ден и е  лека.Тя се съгласи,но в последствие каза че счетоводителката и казала,че ще им е много документация ако изляза и се върна после и ми каза,че е по-добре да си взема болничен за цялата бременност без прекъсване,което на мен не ми се искаше. ConfusedПо този повод искам да ви питам ако съм болничен от сега до края на бременноста дали ще окаже някакво въздействие върху майчинството ми,като преди да забременея имам стаж 12 месеца без прекъсване.И майнчиството върху твърдия щат(заплата)ли се изплаща или върху брутната заработка за предходните 12 месеца
Благодаря ви много Hug

# 271
  • Пловдив
Здравейте и от мен Hug
Аз съм бременна в края на втори месец и когато съобщих на моята шефка и казах  ,че понеже не се чувствам добре ще съм в болничен за малко време и после преминели този период ще продължа да си работя,тъй като работата ми е на половин ден и е  лека.Тя се съгласи,но в последствие каза че счетоводителката и казала,че ще им е много документация ако изляза и се върна после-изобщо не е много документацията.болничните не се дават пожелание.като искаш си работи и ми каза,че е по-добре да си взема болничен за цялата бременност без прекъсване,което на мен не ми се искаше. ConfusedПо този повод искам да ви питам ако съм болничен от сега до края на бременноста дали ще окаже някакво въздействие върху майчинството ми-ще окаже ако 12 те м назад преди болничния не си осигурена на една и съща сума..но също си и на 4 часа-на колко тоно те осигуряват.защото може да се окаже едно и също ,като преди да забременея имам стаж 12 месеца без прекъсване.И майнчиството върху твърдия щат(заплата)ли се изплаща или върху брутната заработка за предходните 12 месеца -изчилява се въз основа на брутото и нетото ти 18 м назад от 45 дневния ти
Благодаря ви много Hug

# 272
Elfita, благодаря ти много за инфото Hug
Работя от септември  от 15.09.2009г.,като до 20.01.2010г. бях на 225лв. и 4 часа,а от 20.01.20010 досега на пълно работно време и на 450лв. заплата,но облагаеми я ми доход е по-голям поради взети допълнително часове,което значи към 600 и нещо месечно,а получавам чисто към 500.Всеки месец е различно но с малка разлика в сумата.И тъй като разбирам,че вече се искало 18 месеца назад аз няма да имам 18 месеца,на добра месечна заработка имам 12 месеца назад.
И точно заради това се притеснявам,че може да ми окаже влияние върху сумата на получавано Rolling Eyesто ми майчинство.

# 273
  • Пловдив
не,няма да ти окаже влияние болничния

18 м назадд от 45 дневния ти,а не от сегашния момент
до 45 дневния ще си натрупала 18 м на 600 лв-месеците в болничен същи ще ти се взимат на 600 лв

# 274
Аз работя като учител и вземам към 500лв. (и в такъв случай ме осигуряват на 600 и нещо)чисти,когато вземам допълнителни часове т.е. ако работаги вземам задължително.А кога сме в ваканции т.е. не съм вземала допълнителни часове вземам 360лв. (и ме осигуряват на 450лв.)чисти.При болничен е същото ако съм си вземам само процент от заплата т.е хем ако съм болничен ще вземам по-малко месечно пари,хем  ще ме осигуряват на по-малко.И затова тези 6 месеца на болничен се притеснявам,че ще ми окажат влияние върху стойността на майчинството.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 22:00 от elica_2007

# 275
  • Пловдив
това,че имаш месеци на по-ниско е лошо
 няма да ти се намали ако си на едно и също

пак казвам,че болничния не сваля /с уговорката,че си осиг 12 м на едно и също/-явно мислиш,че по време на болничен получаваш по-малко от заплатата си,а не е така.за месеците в болничен не взимат самия болничен,а сумата от която е изчислен т.е 600 лв и затова не се отразява

по-достъпно от това няма как да го обясня и въпреки всичко си убедена в обратното
повече няма какво да направя

# 276
 Elfita ,разбрахте идеално сега (найстина бях забравила,че болничния се изчислява на базза предходните месеци Blush)и ти благодаря много Hug

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 11:02 от elica_2007

# 277
Здравей,elfita искам да те попитам аз родих на 6 октомври кога трябва да ми преведат май4инството.Благодаря предварително!

# 278
  • Пловдив
Здравей,elfita искам да те попитам аз родих на 6 октомври кога трябва да ми преведат май4инството.Благодаря предварително!

до 5 число ти превеждат обезщетението от 135 до 410 я ден

# 279
Зна4и 6те баде на4алото на март  #Crazy От 135 до 410 ден 6те ре4е дните след последния болни4ен от педиатарката на детето ли? newsm78И май4инството калко болни4ния ли 6те ми баде или по малко?

# 280
  • Пловдив
Зна4и 6те баде на4алото на март  #Crazy От 135 до 410 ден 6те ре4е дните след последния болни4ен от педиатарката на детето ли? да newsm78И май4инството калко болни4ния ли 6те ми баде да или по малко?

# 281
Благодаря ти много!

# 282
Здравейте и от мен! Бременна съм в 7 месец и сам болничен до 17 февруари 45 дневният ми започва от 2 март, чух нещо че било хубаво са съм си на работа преди 45 дневния за да не ми пада майчинството, та въпроса ми е да поработя ли от 17 февруари до 2 март или няма смисъл? благодаря предварително Simple Smile

# 283
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Бременна съм в 7 месец и сам болничен до 17 февруари 45 дневният ми започва от 2 март, чух нещо че било хубаво са съм си на работа преди 45 дневния за да не ми пада майчинството, та въпроса ми е да поработя ли от 17 февруари до 2 март или няма смисъл? благодаря предварително Simple Smile

не,няма смисъл да работиш

# 284
няма значение дали сам на работа или сам болничен преди 45 дневния болничен така ли да разбирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт