изчисляване на майчинство - 1

• 82 052
  • 696
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
няма значение дали сам на работа или сам болничен преди 45 дневния болничен така ли да разбирам Simple Smile

да,за 13 дни няма значение
би имало значение,ако са повече месеци и ще те осигуряват на нещо повече от преди

# 286
здравейте, инетресува ме следното (в полза на една приятелка е): няма работено една година назад. сега има бременост втори месец. назначават я на работа от този месец на заплата 400 лева. Каква ще е вноската коята тя трябва да внесе за осигуровките си? и колко майчинство ще получава, щом не е работила до сега (работила е, но не е в последната една година)

# 287
  • Пловдив
здравейте, инетресува ме следното (в полза на една приятелка е): няма работено една година назад. сега има бременост втори месец. назначават я на работа от този месец на заплата 400 лева. Каква ще е вноската коята тя трябва да внесе за осигуровките си? и колко майчинство ще получава, щом не е работила до сега (работила е, но не е в последната една година)

колко цели месеца на 400 лв ще има до 45 дневния.месеца на 45 дневния не влиза
осиг за 400 лв са 157.64    лева

# 288

колко цели месеца на 400 лв ще има до 45 дневния.месеца на 45 дневния не влиза
осиг за 400 лв са 157.64    лева
благодаря! незнам колко ще са месеците ще я попитам и утре ще напиша. А може ли след месец, два, да представя болничен лист или няма смисъл?
и другото - как долу-горе се смятат тези 157 лева? изглежда ми доста скъпо. има ли някаква сума за която, като се плащат осигуровките, не е така фрапираща цифрата ( че това тук си е 50 процента!)

# 289
термина е за 09.2011,
ще си плати 8 месеца от февруари 2011 до 09.2011  на 400 лева, преди това :

втората половина на 2009 (ако толкова назад има значение), 1, 2, 3. 2010 на 360 лева.
на борсата  са    април , 05, 06, 07.2010
има 6 неплащани от 8, 9 ,10, 11, 12.2010 и  01.2011,

# 290
  • Пловдив
ами не знам какво разбира под фрапираща сума-400 лв не са минималната все пак.да ползва калкулатора на кик и да си смята http://www.kik-info.com/calculators/payroll.php

от болничния няма смисъл,ако иска да си вигне обезщетението трябва да работи,а не да е в болничен.но в нейния случай и от осигуровки на 400 лв няма смисъл-пак ще взима минималното

абсурдно е да направи от сега 8 м на 400 лв-писах ти,че 45 дневния не влиза,както и месеца,в който се издава.т.е в най-обрия случай 5 месеца и половина

най-доброто е да я назначат фиктивно малко преди 45 дневния-ще взима 2 г по 240 лв

# 291
ами не знам какво разбира под фрапираща сума-400 лв не са минималната все пак.да ползва калкулатора на кик и да си смята http://www.kik-info.com/calculators/payroll.php

от болничния няма смисъл,ако иска да си вигне обезщетението трябва да работи,а не да е в болничен.но в нейния случай и от осигуровки на 400 лв няма смисъл-пак ще взима минималното

абсурдно е да направи от сега 8 м на 400 лв-писах ти,че 45 дневния не влиза,както и месеца,в който се издава.т.е в най-обрия случай 5 месеца и половина

най-доброто е да я назначат фиктивно малко преди 45 дневния-ще взима 2 г по 240 лв
да да грешката е мо увлякох се в обяснение и забравих за 45-те дена. до колкото разбрах ти казваш, че ако и сега продължава да не работи - да се води безработна, да не я назначават на работа . и 2-3 месеца преди термина/раждането я назначат УЖ, тя все пак ще взема 240 лева?
тя сега от тоя ,месец пак е назначена УЖ, но само дето ще плаща петте месеца по 157 лева, като накрая пак ще взема 240 лева!!! правилно ли съм разбрала?

# 292
  • Пловдив

да да грешката е мо увлякох се в обяснение и забравих за 45-те дена. до колкото разбрах ти казваш, че ако и сега продължава да не работи - да се води безработна, да не я назначават на работа . и 2-3 месеца преди термина/раждането я назначат УЖ, тя все пак ще взема 240 лева? да
тя сега от тоя ,месец пак е назначена УЖ, но само дето ще плаща петте месеца по 157 лева, като накрая пак ще взема 240 лева!!! правилно ли съм разбрала?-да

да си взима болничен докрая,за да не плаща излишно

# 293

да си взима болничен докрая,за да не плаща излишно
мерси   bouquet

# 294
Здравейте   bouquet
Бих искала да попитам колко време трябва да си работил след първия отпуск за отглеждане на дете до 2 г. възраст, за да вземаш 90% от заплатата си през първата година от второ майчинство? До колкото разбрах, трябва да си работил 18 мес. след първия си отпуск по майчинство, надявам се не съм разбрала правилно. И ако е така, то може ли през част от тези 18 месеца да си в болничен?
Благодаря предварително!

# 295
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
Бих искала да попитам колко време трябва да си работил след първия отпуск за отглеждане на дете до 2 г. възраст, за да вземаш 90% от заплатата си през първата година от второ майчинство? До колкото разбрах, трябва да си работил 18 мес. след първия си отпуск по майчинство, надявам се не съм разбрала правилно. И ако е така, то може ли през част от тези 18 месеца да си в болничен?
Благодаря предварително!

няма изискване за отработено време
най-обре е да имаш 18 отработени месеца.като чак след 12 я да вземеш болничен.това е максималния вариант,при който майчинството и болничния няма да ти свалят бъдещото обезщетение

а най-добре е да застъпиш майчинствота-45 дневния за второто да ти го издадат,докато си по майчинство с първото.тогава обезщетението за второто ще е колкото за първото

# 296
Хм, благодаря, Елфита   bouquet
Явно момичето което ми каза, че трябват 18 мес. между двете майчинства, просто се е объркала с изискуемите като цяло 18 мес. стаж  Thinking

# 297
  • Пловдив
изискват се 12 м за майчинство
базата за изчисление е 18 м

# 298
здравейте искам да попитам не съм на работа термина ми е 21.07.2011 мога ли да получавам някакво майчинство ако си намеря работа сега

# 299
Елфи, извинявай, ама съвсем се обърках вече ... сега говорих с познатата ми и според нея, ако съм била 2 години майчинство (втората получавам само 240 лв.), то тогава базата за изчисление е 240 лв. от последната година и от преди това 6 месеца, в които съм получавала 90 % от заплатата си. Това ли е базата наистина? Защото реалният ми доход за последните 12 месеца е 240 лв. на месец  newsm78 , а не заплатата на която съм назначена, но която всъщност не получавам и не ми е реален доход.
Наистина ме интересува, не питам само информативно, понеже часовникът тик-така, ама няма да се справя с такава сума ...  Blush

Общи условия

Активация на акаунт