изчисляване на майчинство - 1

• 82 052
  • 696
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, знаете ли как стои въпросът с отпуска по бащинство? От фирмата на мъжа ми не са сигурни, дали става дума за неплатен отпуск. Имате ли опит с това?

# 451
  • Пловдив
Момичета, знаете ли как стои въпросът с отпуска по бащинство? От фирмата на мъжа ми не са сигурни, дали става дума за неплатен отпуск. Имате ли опит с това?

плаща се като болни4ен за бременност и раздане от НОИ
не е неплатен

# 452
мерси за отговора    bouquet

# 453
Здравейте,за съжаление в тази тема се включвам само с въпроси Embarassed
На 5ти август ми изтича 2годишното майчинство,в същото време съм бремена  в третия месец.Въпросът ми е,понеже работата ми е тежка,ако си взема болничен от 5ти август до 1рви декември(или 45дни преди термина),после ще взимам ли по-малко от минималната работна заплата,защото по мои сметки повече не мога да вземам.
Благодаря за отговора  bouquet

# 454
  • Пловдив
На 5ти август ми изтича 2годишното майчинство,в същото време съм бремена  в третия месец.Въпросът ми е,понеже работата ми е тежка,ако си взема болничен от 5ти август до 1рви декември(или 45дни преди термина),после ще взимам ли по-малко от минималната работна заплата,защото по мои сметки повече не мога да вземам.

не,няма да е по-малко

може също да си ползваш натрупанат платена отпуска преди болничния.така ще си вдигнеш маааалко обезщетението.и след това болничен.това е оптималната схема при теб

# 455
А платения отпуск от работодателя ли се заплаща?
Благодаря  bouquet

# 456
  • Пловдив
А платения отпуск от работодателя ли се заплаща?
Благодаря  bouquet

даааа

# 457
  • София
Здравейте!
Може ли майчинството / 2 година, това което е 240 лв/ да бъде прехвърлено на сестра ми? И ако не може на кого може да се прехвърли? Ако започна работа разбира се....

Благодаря!

# 458
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли майчинството / 2 година, това което е 240 лв/ да бъде прехвърлено на сестра ми? И ако не може на кого може да се прехвърли? Ако започна работа разбира се....

Благодаря!

не

може на баба/дядо/бащата

# 459
  • София
И то трябва да работят на трудов договор нали? Ако са пенсионери не може???

# 460
  • Пловдив
И то трябва да работят на трудов договор нали? Ако са пенсионери не може???

ако са пенсионери,по социалната програма-питай в социалните
ако са работещи,като работещи

# 461
  • София
каква социална програма?

# 462

не,няма да е по-малко

може също да си ползваш натрупанат платена отпуска преди болничния.така ще си вдигнеш маааалко обезщетението.и след това болничен.това е оптималната схема при теб
А мога ли направо от 6.08 да изляза болничен или трябва да ходя известно време на работа след двугодишния отпуск за оглеждане на дете?
Благодаря  bouquet

# 463
  • Пловдив

А мога ли направо от 6.08 да изляза болничен или трябва да ходя известно време на работа след двугодишния отпуск за оглеждане на дете?
Благодаря  bouquet

можеш да си в болничен от 6 ти,да

# 464
Здравейте,исках да попитам болничния от 45 ден преди термина,дали ще бъде на стойност колкото ще бъде после и месечното ми майчинство.Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт