изчисляване на майчинство - 1

• 82 058
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Здравейте,исках да попитам болничния от 45 ден преди термина,дали ще бъде на стойност колкото ще бъде после и месечното ми майчинство.Благодаря предварително Simple Smile

дневното заплащане на работен ден от 45 дневния ще е колкото ще е през всичките 410 дни,да
месечното е различно всеки месец,защото и работните дни са различни

# 466
  • sofia
Случайно да знаете, ако детето ми е прието в детска градина, но аз напусна след време, губя ли правото да посещава детска градина?

# 467
  • ул. "Мечтание"
Случайно да знаете, ако детето ми е прието в детска градина, но аз напусна след време, губя ли правото да посещава детска градина?

Предполагам, че няма връзка между двете неща.  Thinking Или поне не би трявало да има.

# 468
  • Пловдив

в някои общини тези две неща са свързани толкова доколкото в момента на кандидатстване трябва да работиш или печелиш точки,ако работиш.вече ако в момента на тръгването не искат служ бележка,това че не работиш не е проблем.
на много места пък това дали работят родителите не е от значение.тогава със сигурност няма да имаш проблем

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 19:04 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 469
  • sofia
Благодаря много Elfita!

# 470
Добро утро,момичета.Искам да попитам някой неща.С приятеля ми нямаме брак и аз ще се водя по документи самотна майка.Доколкото разбрах от социалните отпускат някаква помощ за самотни майки-около 150 лв 45 дена преди термин(моя термин е 08.12.2011г).Вярно ли е това нещо?Също така мен са ме осигурявали на 4ч и знам,че 2 г ще взимам майчинство колкото е минималната работна заплата-270 лв.Както и детските-35 лв.Както и еднократна помощ за раждане на 1во дете-от около 300лв.Общо взето на това ли имам право или и на някаква друга помощ?И къде мога да получа информация-в НОИ в отдела за детето(където по принцип се подават молбите за получаване на детски надбавки).Предварително ви благодаря!

# 471
  • Пловдив
Добро утро,момичета.Искам да попитам някой неща.С приятеля ми нямаме брак и аз ще се водя по документи самотна майка.Доколкото разбрах от социалните отпускат някаква помощ за самотни майки-около 150 лв 45 дена преди термин(моя термин е 08.12.2011г).Вярно ли е това нещо?Също така мен са ме осигурявали на 4ч и знам,че 2 г ще взимам майчинство колкото е минималната работна заплата-270 лв.Както и детските-35 лв.Както и еднократна помощ за раждане на 1во дете-от около 300лв.Общо взето на това ли имам право или и на някаква друга помощ?И къде мога да получа информация-в НОИ в отдела за детето(където по принцип се подават молбите за получаване на детски надбавки).Предварително ви благодаря!

отг ти в другата тема

# 472
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Калкулатор за изчисляване на болнични
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Интересна статия
http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219

# 473
  • София
Здравей, Елфи!
Имам слдния въпрос. Знам,че по време на майчинството може да се работи на граждански договор. Има ли някакво ограничение във възнаграждението, което се получава по време на този граждански договор? Казаха ми,че можело да взимаш до 270 лв, за да не ти се прекъсне майчинството. това така ли е?
Благодаря ти предварително!

# 474
  • Пловдив
Здравей, Елфи!
Имам слдния въпрос. Знам,че по време на майчинството може да се работи на граждански договор. Има ли някакво ограничение във възнаграждението, което се получава по време на този граждански договор? Казаха ми,че можело да взимаш до 270 лв, за да не ти се прекъсне майчинството. това така ли е?
Благодаря ти предварително!

не,няма ограничение

# 475
Здравейте,искам да попитам как се изчислява майчинството ако се случи бременност по време на втората година от първото майчинство,мерси!

# 476
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам как се изчислява майчинството ако се случи бременност по време на втората година от първото майчинство,мерси!

ако 45 дневния за второто започва преди първото да е навършило две години и ти си в отпуск за гл на дете,обезщетението за второто ще е колкото е било за първото.ако това е по-изгодно за теб
ако 45 дневния започва след втората година на първото дете,ти се прави 18 м база като месеците в майчинство ти ги взимат на 240 лв

# 477

ако 45 дневния за второто започва преди първото да е навършило две години и ти си в отпуск за гл на дете,обезщетението за второто ще е колкото е било за първото.ако това е по-изгодно за теб
ако 45 дневния започва след втората година на първото дете,ти се прави 18 м база като месеците в майчинство ти ги взимат на 240 лв
Дефакто,ако първата година съм взимала 500лв майчинство и сега при второто пак ли ще е така за първата година,да,45 дневния започва преди детето да  енавършило 2 години,мерси много .

# 478
  • София
Елфи, ако термина е 17 септември 2011г., каква е базата върху която се изчислява, кой месеци се включват?

# 479
  • Пловдив
Елфи, ако термина е 17 септември 2011г., каква е базата върху която се изчислява, кой месеци се включват?

18 м преди 45 дневния като месеца на издаване на 45 дневния не влиза в базата

Общи условия

Активация на акаунт