изчисляване на майчинство - 1

• 82 077
  • 696
  •   1
Отговори
# 630
Zdraveite iskam nqkoi da mi pomogne,zashtoto nishto ne razbiram.Ot 04.06.2012 sam naznachena na trudov dogovor na 14.01.2013g izlqzoh v bolnichen i taka do kaq...termina mi e na 28.07.2013g iskam da znam dali imam vazmojnost da poluchavam maichinstvo i kakvo shte e to goe dolo.Ot 04.06.2012 do 05.09.2012 sam osigorqvana na 300lv,a ot togava nasam na 450,i dali bolnichnite mi vliqqt na maichinstvoto ako vaobshte vzemam takova...Blagodarq predvaitelno

----------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 23:08 от AnMary

# 631
  • Пловдив
Zdraveite iskam nqkoi da mi pomogne,zashtoto nishto ne razbiram.Ot 04.06.2012 sam naznachena na trudov dogovor na 14.01.2013g izlqzoh v bolnichen i taka do kaq...termina mi e na 28.07.2013g iskam da znam dali imam vazmojnost da poluchavam maichinstvo i kakvo shte e to goe dolo.Ot 04.06.2012 do 05.09.2012 sam osigorqvana na 300lv,a ot togava nasam na 450,i dali bolnichnite mi vliqqt na maichinstvoto ako vaobshte vzemam takova...Blagodarq predvaitelno

Друг осигурителен стаж имаш ли?
Сметни си обезщетението с калкулатора http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
За месеците в болничен си гледаш осигуровките на сайта на НОИ с ПИК.Слагаш сумата и за бруто,и за него.За месеците без работа слагаш МРЗ за периода и за бруто,и за нето

# 632
Malko mi e slojno s tozi kalkulator da imam drug trudov staj ot 2007g do 2010 ne prekasnat tri godini posle ot 2010 do 2012 iuni nqmam samo zdravni sam si vnasqla

----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 14:32 от AnMary

# 633
Елфи, имам следното питане. Счетоводителят ми е подал грешна Декларация 1, все едно не се осигурявам за бременност и майчинство. Веднага я коригира, но от НОИ ми спряха плащанията на мижавите 120 лв. за втората година. Счетоводителят ходи да се разправя и уж са казали, че ще ми подновят плащанията, но да видeли след 25-то число платежните. Внесла съм си ги на високият %. Сега заради тая тъпотия и Коригиращата му декларация аз мога ли да изгоря после с майчинските си?! Внесла съм си още на 7-мо число всичко на високият процент, декларацията ми за регистрация е на високият процент също... Адски ми е притеснено, и направо не се намирам в кожата си! Иначе в НОИ за м.01/2013 си пише сумата ми на осигуряване и се вижда, че е за всички рискове...

# 634
  • Пловдив
Елфи, имам следното питане. Счетоводителят ми е подал грешна Декларация 1, все едно не се осигурявам за бременност и майчинство. Веднага я коригира, но от НОИ ми спряха плащанията на мижавите 120 лв. за втората година. Счетоводителят ходи да се разправя и уж са казали, че ще ми подновят плащанията, но да видeли след 25-то число платежните. Внесла съм си ги на високият %. Сега заради тая тъпотия и Коригиращата му декларация аз мога ли да изгоря после с майчинските си?! Внесла съм си още на 7-мо число всичко на високият процент, декларацията ми за регистрация е на високият процент също... Адски ми е притеснено, и направо не се намирам в кожата си! Иначе в НОИ за м.01/2013 си пише сумата ми на осигуряване и се вижда, че е за всички рискове...

След като коригира Д1 нещата ще се оправят и това няма да ти даде отражение за в бъдеще

Malko mi e slojno s tozi kalkulator da imam drug trudov staj ot 2007g do 2010 ne prekasnat tri godini posle ot 2010 do 2012 iuni nqmam samo zdravni sam si vnasqla

Щом имаш достатъчно стаж ще взимаш две години майчинство

# 635
Здравейте нова съм тук и често посещавам сайта , но сега се реших да се регистрирам. Виждам , че има много компетентни жени в сайта и се надявам някоя от тях да ми помогне. Бременна съм в края на третият месец. Терминът ми е 14 септември. Безработна съм от 06 септември 2012г. Оттогава насам си внасям само здравните осигуровки. Преди това от 07.2011 до 09.2012 съм била на три работи. Първата от август до октомври с осигуровки на 240 лв. Втората от Ноември до януари на 400 лв. И третата от януари 2012 до септември 2012 на 450 лв. Въпросът ми е дали ще получавам майчинство , в какъв размер приблизително и има ли нужда от сега до септември да се водя някъде на работа и да си внасям осигуровки , за да ми се вдигне майчинството. Благодаря на всички , които ще са солидарни и ще ми отговорят. Поздрави!

# 636
  • Пловдив

Ако започнеш работа малко преди да ти издадат 45 дневния болничен.Ще взимаш 2 г майчинство.Първата 310 лв,втората 240 лв.Също може от сега да те назначат и да извлезеш в болничен
Да се осигуряваш на нещо повече няма смисъл

# 637

Ако започнеш работа малко преди да ти издадат 45 дневния болничен.Ще взимаш 2 г майчинство.Първата 310 лв,втората 240 лв.Също може от сега да те назначат и да извлезеш в болничен
Да се осигуряваш на нещо повече няма смисъл

Благодаря ти много. Значи сега да започна работа или да ме водят някъде , ако не си намеря работа защото съм от малък град и е много трудно , без значение от осигуровките. Бях се уплашила , че нямам да вземам майчинство , защото навсякъде се говори за помощи от общината от 100 лв. На 300 са си много повече. Благодаря ти отново.

# 638
  • Пловдив
Значи сега да започна работа или да ме водят някъде

От гледна точка на майчинството е едно и също.Важното е да се водиш,че работиш.А как точно ще го направиш,няма значение.Разбира се,ако си намериш реално работа ще е по-добре

# 639
Значи сега да започна работа или да ме водят някъде

От гледна точка на майчинството е едно и също.Важното е да се водиш,че работиш.А как точно ще го направиш,няма значение.Разбира се,ако си намериш реално работа ще е по-добре

Благодаря ти още един път. Успокой ме много. Дано всичко да е наред в крайна сметка парите не са най-важното Simple Smile

# 640
Аз пък го разбрах по следния начин,че 45 дена преди излизане на болничния по майчинство връщат на зад тези 2 години за осигорителен стаж и трчбва да имаш 12 месеца пълни,за да вземаш майчинство на МРЗ за една година,а за втората не знам дали ще вземам аз ще ги имам тези 12 месеца,защото на 4 юни ги правя.Според мен се обади в соцялни грижи и се интересуваи аз така ще направя.Защото се връща на зад от датата на влизане на 45-я ден преди терминат ти и трябва да имаш 12 пълни месеца.Ако греша някои да ме поправи,но аз така го разбрах.В противен случай 100лв соцялно майчинство 1 година.

# 641
  • Пловдив
vancheto87 ,грешиш.
В социалните пък ще те посипят с информация относно майчинството за работещи  Joy

# 642
Да току що ходих и питах нищо не ми казаха и попитах главната ни счетоводителка.Точно така е както ти си казала трчбва да се водиш на работа по време на бременността.И ще вземаш две години майчинство.На мен ми каза,че до наваршване на 1 годинка на детето се носели болнични във фирмата в която работиш,а втората ти ги превеждат направо от НОИ.

# 643
На мен всички ми казваха,че съм нчмала право на майчинство и аз не се бях интересувала,но като поразгледах този форм разбрах,че не е така.

# 644
Много си патих и аз от това , че вярвам на този и онзи. Сега ще ви кажа с мен какво се случи. Отидох да питам за това майчинство. Жената беше много любезна и ми каза така. Трябва да имаш 1 година трудов стаж на 8 часов работен ден точно една година през целият си живот. Това е единственото условие да получаваш майчинство. И аз вика имам. Имам , ама нямам. Вкара ми ЕГН-то и оппа тоз ме осигурявал на 4 часа , другия на 2 и стажа ми е 8 месеца. И жената вика момиче намери си веднага някоя фирма да се водиш на работа излизаш болничен и този болничен си върви като стаж и докъто излезеш в 45 дни преди термина ще имаш една година трудов стаж. И аз намерих фирма и питам счетоводителката така: Защо ми казаха да изляза болничен като мога да си работя уж и пак да ми върви стаж. И тя ми обесни , че ако съм в болничен внасям 16,80лв само здравни осигуровки , а ако се водя на работа се внася от 120-160лв. Но за да излезя в 5 месечен болнични трябва да напиша трудна бременност , а аз не искам да предизвиквам нещо. И така това е при мен. Сега съм на работа осигурявам се на минималното , защото когато върнат две години назад и когато аз съм била безработна ми го изчисляват на 240. И дори сега да внасям за по-високи осигуровки в крайна сметка пак ще вземам около 290 лв. А и за да се осигуряваш на минималният праг трябва да внесеш  около 120-130 лв. , а представете си за по-големи осигуровки и това е чрез фирма.Това е от мен извинявам се за романа който дръпнах. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт