изчисляване на майчинство - 1

• 82 143
  • 696
  •   1
Отговори
# 615
Да имам трудов стаж, от две години преди студентството Simple Smile

# 616
  • Пловдив
Да имам трудов стаж, от две години преди студентството Simple Smile

тогава,ако можеш намери къде да те запишат на работа малко преди 45 дневния ти,за да взимаш 2 г майчинство
също помисли да запишеш редовна магистратура,за да вземеш помощта за редовни студенти от 2880 лв

# 617
Елфита, благодаря ти много за отговорите. Ще пробвам да намеря фирма в която да ме водят, въпреки че имам съмнения, че някой ще се съгласи при това положение. Иначе фирмата ще има ли някакви загуби и на каква сума мога да се осигурявам да за взимам горе-долу нормални парички?

# 618
  • Пловдив
Елфита, благодаря ти много за отговорите. Ще пробвам да намеря фирма в която да ме водят, въпреки че имам съмнения, че някой ще се съгласи при това положение. Иначе фирмата ще има ли някакви загуби и на каква сума мога да се осигурявам да за взимам горе-долу нормални парички?

Сумата,на която могат да те осигуряват трябва да обсъдиш с фирмата.Но имай предвид,че много малко месеци ти остават и тези осигуровки ще само набутка за теб.
Фирмата не може да се каже,че ще има загуби.Всеки месец ще плаща осигуровки,които трябва ти да плащаш

# 619
Т.е. според теб по-добрия вариант в случая е социално така ли?

# 620
  • Пловдив
Т.е. според теб по-добрия вариант в случая е социално така ли?

НЕ
най-доброто е да намериш фирма,да те назначат малко преди 45 дневния или още сега,но да излезеш в болничен,за да не плащаш големи осигуровки,а само 20.16 лв на месец

# 621
Страшно много ти благодаря за информацията и за бързите отговори!  Hug Hug Hug

# 622
Здравейте, най-вероятно въпросът е коментиран, но ми е трудно да го намеря. Бременна съм в 2-ри месец. Работодателят ме съкрати от работа, в момента съм на Бюрото по труда.  Взимам минималното обезщетение за безработица - 7,20лв на ден. Въпросът ми е каква база се взима при определяне за майчинство за този период, докато съм на бюрото- дали е минималната работна заплата или някаква друга база.
Мерси предварително

# 623
  • Пловдив
Здравейте, най-вероятно въпросът е коментиран, но ми е трудно да го намеря. Бременна съм в 2-ри месец. Работодателят ме съкрати от работа, в момента съм на Бюрото по труда.  Взимам минималното обезщетение за безработица - 7,20лв на ден. Въпросът ми е каква база се взима при определяне за майчинство за този период, докато съм на бюрото- дали е минималната работна заплата или някаква друга база.
Мерси предварително

да,МРЗ се взима

# 624
Здравейте,искам отново да се обърна към вас за съвет  Simple Smile
Братовчедка ми е бременна в 4 месец,студентка е но и остава само държавния изпит,води се на работа ,но на 4 часа вече 1год.6м.Искам да попитам ако сега започне да се осигурява на 8 часа,ще взима ли мин.майчинство и след като и остава само държавен изпит ще може ли да вземе помоща за студенти
Благодаря

# 625
  • Пловдив
Здравейте,искам отново да се обърна към вас за съвет  Simple Smile
Братовчедка ми е бременна в 4 месец,студентка е но и остава само държавния изпит,води се на работа ,но на 4 часа вече 1год.6м.Искам да попитам ако сега започне да се осигурява на 8 часа,ще взима ли мин.майчинство и след като и остава само държавен изпит ще може ли да вземе помоща за студенти
Благодаря

Щом е на 4 ри часа и е работила 1 г и 6 м,осигурителния й стаж е 9 месеца.Трябват й още 3 месеца на 8 часа,за да може да взимаш майчинство.Има време да ги направи.Да започва работа веднага
За помощта за студенти-след като трябва да й издадат уверение,че е редовен студент.Да пита в учебен отдел дали ще й издадат такова уверение

# 626
Момичета,реших да си сметна майчинството и се чудя дали правилно съм го изчислила.Върнах си доходите 2 години назад,като имам увеличение през последната година.От началото на бременността излизам в болнични и имам прекъсвания с отпуска между болничните.Въпроса ми е възможно ли е да взимам по-високо майчинство,отколкото досега ми е била заплатата?Дава ми калкулатора,че реално с 70 лв ще получавам повече отколкото досега съм получавала като заплата.Така го изчислих с калкулатор на кики-инфо.Преди това използвах друг калкулатор,там ме върна с 1.6 месечен доход и ми показва друго майчинство и не знам на кой калкулатор да вярвам.Благодаря предварително за отговора!

# 627
Ако имам прекъснати здравноосигурителни права, но всичко останало със социалните осигуровки е наред дали ще взимам майчинство или здравните осигуровки са проблем?

# 628
  • Пловдив
Момичета,реших да си сметна майчинството и се чудя дали правилно съм го изчислила.Върнах си доходите 2 години назад,като имам увеличение през последната година.От началото на бременността излизам в болнични и имам прекъсвания с отпуска между болничните.Въпроса ми е възможно ли е да взимам по-високо майчинство,отколкото досега ми е била заплатата?Дава ми калкулатора,че реално с 70 лв ще получавам повече отколкото досега съм получавала като заплата.Така го изчислих с калкулатор на кики-инфо.Преди това използвах друг калкулатор,там ме върна с 1.6 месечен доход и ми показва друго майчинство и не знам на кой калкулатор да вярвам.Благодаря предварително за отговора!

Чак такава разлика не е нормална.Може би нещо не си нанесла както трябва.Чакаш си как ще ти изчислят 45 дневния и ще разбереш колко ще ти е обезщетението

Ако имам прекъснати здравноосигурителни права, но всичко останало със социалните осигуровки е наред дали ще взимам майчинство ?

Да,важното е да работиш и да имаш 12 м осиг стаж

# 629
Елфита, хиляди благодарности за помощта, която ми оказваш  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт