изчисляване на майчинство - 1

• 82 029
  • 696
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
♥Elfita♥ и аз като теб съм в недоумение, е,трябваше да напишеш къде си учила.в редови университет осигуряват само здравна.виж какво си подписала.там трябва да я има сумата или с пик код на сайта на НОИ виж на колко са те осигурявали именно от нещата, които си написала в червено Simple Smile Аз съм завършила Академия на МВР. В момента, в който станеш студент там, подписваш договор с МВР. За обучението си там, те ти изплащат процент от офицерска заплата, защото вече сме "полу-служители" на системата, нямаме право да работим на друго място нито докато учим, нито след това... От 2008-ма ни осигуряват социално, здравно, застраховка живот и то от републиканския бюджет, както е и в момента, когато работя в системата. За това не знам какво се случва и какво изобщо се отнася до мен и как се изчислява... Simple Smile Мисля, че разбрах все пак... гледам 24 месеца от декември 2013 назад - година и два месеца попълвам 827 лева, а за останалите 10 месеца - заплатата си от академията, предполагам - 310 лева. А сега... за тези 1,8 месеца... аз реално съм осигурявана от 5 години социално, което ще рече, че сега, ако си взимам болнични, няма да влияят върху изчисляването на майчинството или все пак ще влияе... защото там съм взимала процент от офицерска заплата и е билаа доста по-ниска от сегашната ми, т.е. сегашният ми социален стаж ли е съотносим към тези 1,8 месеца или... болничните ще влияят при теб,защото нямаш 18 м назад осигуровки на 827 лв

# 661
♥Elfita♥, сега вече мисля, че взаимно се разбрахме ! Благодаря ти за отговора Simple Smile

# 662
Здравейте! Плануваме второ бебе и възникнаха някои въпроси във връзка с бъдещото майчинство. Осигуряват ме на около 1000 лв повече от 2 години, като на всеки 6 месеца взимам по още 1200 отгоре бонус. Доста често обаче ми се налага да излизам в болничен последно време, пък и поради естеството на работа вероятно още в четвъртия месец на бременността ще се наложи да си остана вкъщи. Предишните ми болнични и плануваното по -ранно излизане преди раждането ще се отразят ли по някакъв начин на майчинството, което евентуално ще взимам? Има ли вероятност да намалее драстично?

# 663
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Плануваме второ бебе и възникнаха някои въпроси във връзка с бъдещото майчинство. Осигуряват ме на около 1000 лв повече от 2 години, като на всеки 6 месеца взимам по още 1200 отгоре бонус. Доста често обаче ми се налага да излизам в болничен последно време, пък и поради естеството на работа вероятно още в четвъртия месец на бременността ще се наложи да си остана вкъщи. Предишните ми болнични и плануваното по -ранно излизане преди раждането ще се отразят ли по някакъв начин на майчинството, което евентуално ще взимам? Има ли вероятност да намалее драстично?

Не, няма такава вероятност, щом осигурителните ти доходи за предходните 18 месеца / които са база за болничните за общо заболяване / нямат резки разлики.

# 664
Lady Brinne, благодаря за бързия отговор   bouquet

# 665
Здравейте аз съм една млада бъдеща майка и несъм  наясно с нещата въпроса ми  е :
Казаха ми че вече стажа за майчинство са го напражили 24 месеца така ли  е ? newsm78

# 666
  • Пловдив
Казаха ми че вече стажа за майчинство са го напражили 24 месеца така ли  е ? newsm78

Не,не е вярно
Изискването е за 12 м осигурителен стаж през целия ти живот

# 667
Zdraveite vuprosa mi e sledniq do  momenta sum bila samo 3 meseca na trudov dogovor predi godina. Sega zapo4nah rabota i me osigorqvat na 1000lv. 9-te meseca bremennost v koito rabotq na trudov dogovor slqtat li mi se za mai4instvo i moje li nqkoi da mi kaje kolko mai4instvo 6te vzimam.3-te meseca sum osigorqvana na 400 lv. Pi6ete mi na li4niq molq vi i blagodarq predvaritelno

# 668
  • Пловдив
Zdraveite vuprosa mi e sledniq do  momenta sum bila samo 3 meseca na trudov dogovor predi godina. Sega zapo4nah rabota i me osigorqvat na 1000lv. 9-te meseca bremennost v koito rabotq na trudov dogovor slqtat li mi se za mai4instvo  трудно ще докараш 9 м работа през бременността,но тези месеци влизат в базата,да i moje li nqkoi da mi kaje kolko mai4instvo 6te vzimam.3-te meseca sum osigorqvana na 400 lv. сметни си калкулатора http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php Pi6ete mi na li4niq molq vi i blagodarq predvaritelno

# 669
ne razbrah ne polu4ih otgovor.  Izvinete za purvi put pi6a tuk i ne sum naqsno

# 670
# 671
bih iskala ako moje nqkoi da mi gi iz4isli za6toto az ne moga mnogo 6te sum vi blagodarna

# 672
  • Пловдив
bih iskala ako moje nqkoi da mi gi iz4isli za6toto az ne moga mnogo 6te sum vi blagodarna

Кои точно 3 м си осигурявана на 400 лв?От кога си започнала работа на 1000 лв?Кога ти започва 45 дневния болничен преди термин?

# 673
Blagodarq mnogo za sudeistvieto az vse o6te ne sum bremenna iskam purvo da proverq ne6tata dali 6te imam vuzmojnost. Mesen 9 i 10 2012g sum osigorqvana na 400 lv v momenta me osigorqvat ot tozi mesec me osigorqvat na 1000lv. I slqtam taka ako me osigorqvat 1m i sled tova zabremeneq i produljat da me osigorqvat do 9-tiq mesec gore dolo kolko mai4instvo 6te vzimam. Blagodarq mnogo i se izvinqvam no i az sum mnogo oburkana

# 674
  • Пловдив
Blagodarq mnogo za sudeistvieto az vse o6te ne sum bremenna iskam purvo da proverq ne6tata dali 6te imam vuzmojnost. Mesen 9 i 10 2012g sum osigorqvana na 400 lv v momenta me osigorqvat ot tozi mesec me osigorqvat na 1000lv. I slqtam taka ako me osigorqvat 1m i sled tova zabremeneq i produljat da me osigorqvat do 9-tiq mesec gore dolo kolko mai4instvo 6te vzimam. Blagodarq mnogo i se izvinqvam no i az sum mnogo oburkana

ако забременееш октомври,термина ще ти е някъде през юли.обезщетението първата година ще е 500-550 лв.
Това са сметки без да взимаш болничен.Трябва да работиш плътно до 45 дневния болничен

Общи условия

Активация на акаунт