изчисляване на майчинство - 1

• 82 040
  • 696
  •   1
Отговори
# 645
zdraveite mami , kaza tatkoto. Tui kato se interesuvam ot izchislenieto na mainchistvoto za 24 m. nazad v kalkulatora ot data 01.03.2013 za mesecite v koito liceto ne e osigureno za riska za 1 , 2 meseca se vzema MP3. KAKVA E SUMATA zashtoto ako ne se luja veche vtorata godina ot maichinstvoto e 270lv. zabravih da kaja ,che za vtori put stanah tatko.kkoi dohod se vzima za izchislenie prez vtorata godina na purvoto mainchistvo za vtoroto 240 ili 270. blagodarq predvaritelno

# 646
zdraveite mami , kaza tatkoto. Tui kato se interesuvam ot izchislenieto na mainchistvoto za 24 m. nazad v kalkulatora ot data 01.03.2013 za mesecite v koito liceto ne e osigureno za riska za 1 , 2 meseca se vzema MP3. KAKVA E SUMATA zashtoto ako ne se luja veche vtorata godina ot maichinstvoto e 270lv. zabravih da kaja ,che za vtori put stanah tatko.kkoi dohod se vzima za izchislenie prez vtorata godina na purvoto mainchistvo za vtoroto 240 ili 270. blagodarq predvaritelno
МРЗ за съответния период.

# 647
Здравейте на всички. Моля Ви за съвет. Ще ставам мама живот и здраве края на месец Август.  Работила съм година и половина след като завърших и магистратурата си в Бг, но от 11.2011 съм по селскостопанска работа в чужбина. Прибирам се и сега незнам какво да правя? Имам ли шансове за майчинство? Какви опции имам? newsm78  Стигам до извода че и като вол да работиш по чужбините, в такива моменти....файда няма като не си се осигурявал...моля за съвет...

Благодаря Ви ! Hug

# 648
  • Пловдив

Имаш 12 в осигурителен стаж в БГ,нали?Намери някоя фирма и се запиши там на работа.Ще взимаш 2 г майчинство

# 649
Ах, много ти благодаря за бързият отговор, Елфита!  Hug  newsm10
Да, имам 12 месеца осигурителен стаж. Значи да не се отчайвам, а да се хващам някъде на работа, че нямам много време,  но важното е че имам шанс, че на тази немотия 240 лв, са си 240 лв... Praynig

Много ти благодаря още веднъж!    bouquet

# 650
Здравейте мацки  на 27 г съм,
имам син на 7 годинки въпросите са мми няколко.Имам стаж около 6 години и половина със майчинството което беше през 2005 г до 2007 г
през последните 2 години от 2011г май до октомври 2011 бях в англия
после като се върнах в бг бях на борса до март 2012г
после пак заминах за англия от май 2012 до октомври 2012 г

после стоях неусигурена а сега от април 2013 си работя в бг
и въпроса ми е колко месеца стаж трябва да имам за да получавам майчинство при евентуална бременост?и дали стажа ми трябва да бъде непрекъснат .чета за някакъв стаж от година и половина БЕЗ прекъсване?Моля някой да ми разясни и стажа ми от англия как мога да си го призная чрез НОИ ли ?Благодаря ви и се извинявам ако въпроса ми се повтаря в предните страници не съм изчела всички старници.!!!

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 17:01 от mamanaviki

# 651
момичета имам въпрос
в болничен съм вече 2 месеца
Днес трябваше да ида да ми напишат нов,защото този изтича днес или утре
но се оказа,че са в отпуск и ще ида в понеделник
Питам дали могат да ми го издадат със задна дата за да не става прекъсване
ако не могат как се процедира в случая
Питам,защото е края на месеца и все по това време ходя,ама сега се оказа,че ги няма
пък знам,че не е добре да имаш прекъсване по време на бременността
Значи няма проблем да ми го издадат от 29.06 до края на юли  newsm78 - нали е 30 дена,там докъдето се паднат

# 652
  • Пловдив

и въпроса ми е колко месеца стаж трябва да имам за да получавам майчинство при евентуална бременост?имаш достатъчно стаж.искат 12 м  и дали стажа ми трябва да бъде непрекъснат не,не трябва  .чета за някакъв стаж от година и половина БЕЗ прекъсване? няма такова нещо Моля някой да ми разясни и стажа ми от англия как мога да си го призная чрез НОИ ли ? няма нужда да ти го признават.имаш достатъчно стаж  

Днес трябваше да ида да ми напишат нов,защото този изтича днес или утре
но се оказа,че са в отпуск и ще ида в понеделник
Питам дали могат да ми го издадат със задна дата за да не става прекъсване
ако не могат как се процедира в случая отиваш в понеделник и ще го издадат със задна дата,за да няма прекъсване

# 653
А знаете ли дали приключват месеца и могат да ми откажат
Или няма проблем  newsm78

# 654
  • Пловдив

Няма да ти откажат.При тях няма приключване на месеца.Отивай в понеделник спокойно

# 655

Няма да ти откажат.При тях няма приключване на месеца.Отивай в понеделник спокойно
Hug Hug Hug
Много ти благодаря   bouquet

# 656
елфита страхотна си много благодаря за бързия отговор.

# 657
Здравейте всички ! Прочетох доста, но такъв казус като моя не намерих... Бях студентка 4 години и тогава социалните осигуровки ми се плащаха от държавния бюджет и получавах процент от заплата - 310 лева на месец. Учих от октомври 2008 до октомври 2012 год. От 1 ноември 2012 год. започнах работа като държавен служител. Сега съм бременна, терминът ми, живот и здраве, е на 3 март 2014 год. Доколкото днес разбрах от финансова служба към местоработата ми, съм осигурена на 827 лева, реално получавам заплата 866 лева. Пулих се в калкулатора за изчисляване на майчинство, но не успях да се справя...  Embarassed Някой може ли да ме ориентира колко горе - долу ще ми е майчинството. Към момента на излизане в майчинство ще имам година и два месеца трудов стаж и осигурителен на горепосочените суми, но и предходните 4 години съм била осигурявана... та оттам сигурно се взимат 4-те ми нужни месеци за изчисление на майчинството или от минималната работна заплата за страната /за да станат година и половина общо/... и още нещо - прочетох, че ако имаш осигурителен стаж 1,8 месеца преди първи болничен за бременност, то болничния през бременността няма да се отрази на майчинството... въпросът ми тук е - просто е необходимо такава продължителност на социално осигуряване - 1,8 месеца или има значение размерът на заплатата ми за тези 1,8 месеца? Дано ме разбрахте... т.е. ако започна да си взимам болнични по-рано, например от ноември месец 2013 год., то това ще се отрази върху размера на майчинството? Благодаря, ако някой ми отговори Simple Smile

# 658
  • Пловдив
Здравейте всички ! Прочетох доста, но такъв казус като моя не намерих... Бях студентка 4 години и тогава социалните осигуровки ми се плащаха от държавния бюджет по време на следването никой не ти плаща социални осигуровки,а само здравни и получавах процент от заплата - 310 лева на месец как го получаваше този процент  Shocked. Учих от октомври 2008 до октомври 2012 год. От 1 ноември 2012 год. започнах работа като държавен служител. Сега съм бременна, терминът ми, живот и здраве, е на 3 март 2014 год. Доколкото днес разбрах от финансова служба към местоработата ми, съм осигурена на 827 лева, реално получавам заплата 866 лева. Пулих се в калкулатора за изчисляване на майчинство, но не успях да се справя... за месеците през които си на работа слагаш осигуровката си.за месеците през които следваш/не работиш слагаш МРЗ за съответния период.калкулаторът има хубаво обяснение към него,прочети го Embarassed Някой може ли да ме ориентира колко горе - долу ще ми е майчинството. Към момента на излизане в майчинство ще имам година и два месеца трудов стаж и осигурителен на горепосочените суми, но и предходните 4 години съм била осигурявана...  за обезщетението за бр и раждане гледат 24 м назад от 45 дневния ти.10 те месеци,които ти са ти в базата,но не си работила,ще ти ти ги вземат на МРЗ за съответния период.разгледай наистина хубаво калкулатора.доста неща ще ти си изяснят та оттам сигурно се взимат 4-те ми нужни месеци за изчисление на майчинството или от минималната работна заплата за страната /за да станат година и половина общо/... и още нещо - прочетох, че ако имаш осигурителен стаж 1,8 месеца преди първи болничен за бременност, то болничния през бременността няма да се отрази на майчинството.да,но ти нямаш такъв стаж .. въпросът ми тук е - просто е необходимо такава продължителност на социално осигуряване - 1,8 месеца или има значение размерът на заплатата ми за тези 1,8 месеца? разбира се,че се гледа размерът на осигуровките,но ти нямаш 18 работени месеца също Дано ме разбрахте... т.е. ако започна да си взимам болнични по-рано, например от ноември месец 2013 год., то това ще се отрази върху размера на майчинството? при теб ДА Благодаря, ако някой ми отговори Simple Smile

# 659
♥Elfita♥ и аз като теб съм в недоумение, именно от нещата, които си написала в червено Simple Smile Аз съм завършила Академия на МВР. В момента, в който станеш студент там, подписваш договор с МВР. За обучението си там, те ти изплащат процент от офицерска заплата, защото вече сме "полу-служители" на системата, нямаме право да работим на друго място нито докато учим, нито след това... От 2008-ма ни осигуряват социално, здравно, застраховка живот и то от републиканския бюджет, както е и в момента, когато работя в системата. За това не знам какво се случва и какво изобщо се отнася до мен и как се изчислява... Simple Smile Мисля, че разбрах все пак... гледам 24 месеца от декември 2013 назад - година и два месеца -  попълвам 827 лева, а за останалите 10 месеца - заплатата си от академията, предполагам - 310 лева. А сега... за тези 1,8 месеца... аз реално съм осигурявана от 5 години социално, но не знам на каква сума... което ще рече, че сега, ако си взимам болнични, няма да влияят върху изчисляването на майчинството или все пак ще влияе... защото в Академията съм взимала процент от офицерска заплата и е била доста по-ниска от сегашната ми, т.е. сегашният ми социален стаж ли е съотносим към тези 1,8 месеца или...

Общи условия

Активация на акаунт