изчисляване на майчинство - 1

• 82 384
  • 696
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен! Може ли някой да ме светне какво да правя. Искаме да си имаме бебенце, но .... аз съм студентка редовно обучение, живот и здраве октомври 2011 трябва да защитавам дипломна работа а искам след защитата да пристигне и бебешока. Това означава че не мога да взема тая помощ за студентки, но и как да се осигурявам ... ако сега започна ще имам 11 месеца а и няма мисля че няма как на пълен работен ден ... след като съм студентка редовно. Моля някои да даде съвет! Благодаря ви!

# 181
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Може ли някой да ме светне какво да правя. Искаме да си имаме бебенце, но .... аз съм студентка редовно обучение, живот и здраве октомври 2011 трябва да защитавам дипломна работа а искам след защитата да пристигне и бебешока. Това означава че не мога да взема тая помощ за студентки, но и как да се осигурявам ... ако сега започна ще имам 11 месеца а и няма мисля че няма как на пълен работен ден ... след като съм студентка редовно. Моля някои да даде съвет! Благодаря ви!

1 за да вземеш помощта трябва да си редовна студентка-остави един изпита за след като се роди бебето

2 също почни фиктивно да се осигуряваш,за да натрупаш 12 м стаж и да имаш право на 2 г майчинство

3 ако не стане това със стажа,имаш право на социално майчинство,ако доходът на човек ви е под 350 лв бруто

1 и 2 може да се взимат едновременно
1 и 3 също

2 и 3 не могат едновременно

# 182
Благодаря за информацията Elfita. Simple Smile почвам да действам по въпроса.

# 183
  • Пловдив

Elfita da ti kaja hodih do NOI kazaha 4e zakona o6te ne e priet no ako go priemat 6te iziskvat 18 meseca staj, no mojelo i da e prasnat

явно си попаднала на некомпетентен служител или не си разбрала
няма да се изисква 18 м стаж,а 12 и да,може да е пръснат както по-горе съм писала
и е прието вече

# 184

Elfita da ti kaja hodih do NOI kazaha 4e zakona o6te ne e priet no ako go priemat 6te iziskvat 18 meseca staj, no mojelo i da e prasnat

явно си попаднала на некомпетентен служител или не си разбрала
няма да се изисква 18 м стаж,а 12 и да,може да е пръснат както по-горе съм писала
и е прието вече

to4no taka go kaza, az popitah kolko staj trqbva da imam i tq kaza 18 meseca, kaza ne e prieto ako be6e 6teli da imat pri tqh nqkakvi blanki taka kaza, daje nqkolko puti kaza 4e o6te ne e prieto, no taka ili ina4e sigurno ot qnuari 6te si vleze zakona v sila az taka mislq

# 185
  • София
qshka:), пишете на кирилица.

# 186
Елфита, как ще се отрази на размера на майчинството, ако реша да се възползвам от 180 дни болнични по време на бременност (лекарите ми препоръчват да не работя по медицински причини). Терминът ми е юли 2011, а досега вече две години работя на трудов договор и ме осигуряват на максималния осигурителен доход 2000 лв. Кои месеци се включват в изчисляването - преди болничните или и месеците в болнични?Благодаря за отговора!

# 187
  • Пловдив
Елфита, как ще се отрази на размера на майчинството, ако реша да се възползвам от 180 дни болнични по време на бременност=няма да ти се отразят,защото прези болничния имаш 6 м на една и съща сума (лекарите ми препоръчват да не работя по медицински причини). Терминът ми е юли 2011, а досега вече две години работя на трудов договор и ме осигуряват на максималния осигурителен доход 2000 лв. Кои месеци се включват в изчисляването - преди болничните или и месеците в болнични?-базата е твърда 18 назад,преди месеца на 45 дневния болничен-месеците в болничен разбира се,че се включват Благодаря за отговора!

# 188
Елфита, а колко ще е приблизително размерът на майчинството, ако ползвам 180-те дни болнични?

# 189
  • Пловдив
Елфита, а колко ще е приблизително размерът на майчинството, ако ползвам 180-те дни болнични?

грубо 1560 лв
толкова ще е обикновения болничен и обезщетението ти

# 190
qshka:), пишете на кирилица.

елфита да те попитам...до момента имам 7 месеца осигурителен стаж който е непрекъснат от юни месец насам.Скоро започнаха да ми превеждат и болничните които съм давала,тъи като трябваше да имам най малко 6 месеца както знаеш.Та въпроса ми е аз излизам в 45 дневен болничен преди термина на 9 януари и се питам тъй като този болничен вече се води по бременност и маичинство ще ми го преведът ли както другите или за него се изискват повече месеци? Благодаря ти предварително.

# 191
  • Пловдив
.Та въпроса ми е аз излизам в 45 дневен болничен преди термина на 9 януари и се питам тъй като този болничен вече се води по бременност и маичинство ще ми го преведът ли както другите или за него се изискват повече месеци? Благодаря ти предварително.

за този болничен се изисква 12 м стаж както и за следващите
ще започнат да ти ги превеждат като направиш 12 м стаж през целия ти живот

# 192
.Та въпроса ми е аз излизам в 45 дневен болничен преди термина на 9 януари и се питам тъй като този болничен вече се води по бременност и маичинство ще ми го преведът ли както другите или за него се изискват повече месеци? Благодаря ти предварително.

за този болничен се изисква 12 м стаж както и за следващите
ще започнат да ти ги превеждат като направиш 12 м стаж през целия ти живот

благодаря ти много, преди малко четох в един сайт за майчинство 2011 и пише че тези болнични ги изчислявали 18 месеца назад т.е както ще си изчисляват майчинството вече нацяло ме объркаха,а елфита още един въпрос ако се водя на трудов договор но нямам месеците за маичинство както съм си от социалните знам че имам право на 2 помощи преди и след раждането забравих точната сума, а след това мога ли да получавам тази помощ от 120 лв на месец докато примерно направя необходимите месеци за майчинство? Благодаря отново

# 193
  • Пловдив

благодаря ти много, преди малко четох в един сайт за майчинство 2011 и пише че тези болнични ги изчислявали 18 месеца назад т.е както ще си изчисляват майчинството вече нацяло ме объркаха,а елфита още един въпрос ако се водя на трудов договор но нямам месеците за маичинство както съм си от социалните знам че имам право на 2 помощи преди и след раждането забравих точната сума, а след това мога ли да получавам тази помощ от 120 лв-100 лв на месец е соцалнотто майчинство,ще го получаваш  на месец докато примерно направя необходимите докато натрупаш стаж,ако отговаряш на доходът на човек.за помощта за бременност 150 лв и детските е същото.тази за раждане 250 лв  не зависи от доходът месеци за майчинство? Благодаря отново

# 194
Добър ден, може ли някой да ми каже на каква заплата трябва да се осигурявам за да взимам примерно 600 лева майчинство?
В момента - от повече от година се осигурявам на 2 места с постоянни промени по осигуровките, но средно на пълен работен ден на минимална заплата. Също не разбирам какъв е този пик, как се взима и изобщо всичко е много объркано. Close
Не съм бременна, но имаме планове за скорошно забременяване.
Изобщо има ли лице, или институция към която мога да се обърна с такова запотване, или отговорите се получават чак при свършен факт - вече налична бременност?

Общи условия

Активация на акаунт