изчисляване на майчинство - 1

• 82 117
  • 696
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,момичета!
Честита Баба Марта като първо Simple Smile
Обръщам се и аз към вас с едно запитване.
През 2007 г. завърших висшето си образование семестриално,успях да се явя на някои от изпитите,но ми останаха още 3 изпита от редовна сесия и държавен изпит,тъй като започнах работа и все не ми оставаше време да се явя  Embarassed .През януари родих.Въпросът ми е-водя ли се все още студентка?(не са ми прекъснати студентските права) Интересува ме,тъй като нали и студентките получават обезщетение от университета.
Благодаря предварително

# 361
  • Пловдив
bonbolina,трябва ти уверение,в което да пише студент редовно.отиди до канцеларията и виж какво уверение ще ти издадат.ако не си редовно,питай как да си възстановиш правата

# 362
Добре,а после какво следва?
А това че съм работила и ще получавам майчинство нещо няма ли да пречи?

# 363
  • Пловдив
Добре,а после какво следва?
А това че съм работила и ще получавам майчинство нещо няма ли да пречи?

раждаш,отиваш за уверение,отиваш в социалните,попълваш молбата,като мога да искат и бащата да присъства.това е реда.разпитай си предварително в социалните
успоредно с това си получаваш и обезщетението като работеща-не пречи

# 364
Здравейте,
Честита баба Марта
Имам и аз един въпрос, ако може да ми отговорите ще съм благодарна. Имам бебе на 8 месеца и съм бременна с термин 18.08.2011.Въпросът ми е дали ще съм с база 12 мес. както си мисля или 18 при условие че трябва да е застъпено майчинство и как би следвало да се изчисли периода от болничния преди раждането и предишното майчинство като 45 дена като на бебето ном. 1 ще му остава горе-долу седмица до навършване на 1 год.

# 365
  • Пловдив
Здравейте,
Честита баба Марта
Имам и аз един въпрос, ако може да ми отговорите ще съм благодарна. Имам бебе на 8 месеца и съм бременна с термин 18.08.2011.Въпросът ми е дали ще съм с база 12 мес. както си мисля или 18 при условие че трябва да е застъпено майчинство и как би следвало да се изчисли периода от болничния преди раждането и предишното майчинство като 45 дена като на бебето ном. 1 ще му остава горе-долу седмица до навършване на 1 год.

застъпнено мачинство,да
обезщетението за второто ще е колкото е било за първото ти дете

за периода от 45 дневния за второто до края на 410 те дни за първото ще получаваш само обезщетение за второто.за първото нищо
като изтекат 410 те дни за първото ще получаваш 120 лв за него.за целта трябва до подадеш прил 4.още с 45 дневния го дай на счети

# 366
Elfita,Много ти благодаря за бързия отговор аз още не съм казала не мога да се престаша, а много се надявах поне на 120 по време на 45 дневния болничен но нищо здраве да е .

# 367
  • Пловдив
надявах поне на 120 по време на 45 дневния болничен но нищо здраве да е .

е нали периода ти е само седмица без 120 лв

след това ще взимаш и 120 те лв+обезщетението

# 368
  • София
Здравей, Елфи! При доход- бруто около 22155 какво ще е обезщетението?????

# 369
  • Пловдив
грубо 900 лв

# 370
Аз отново с въпросче, но не свързано с изчисления. Та ...
Ще си гледам детето до навършване на 2 години, но нямам възможност да си взема 3 неплатена година. Мога ли да прехвърля това си право на неплатен отпуск на друг?
Предварително много благодаря   bouquet

# 371
  • Пловдив
Аз отново с въпросче, но не свързано с изчисления. Та ...
Ще си гледам детето до навършване на 2 години, но нямам възможност да си взема 3 неплатена година. Мога ли да прехвърля това си право на неплатен отпуск на друг?
Предварително много благодаря   bouquet

няма трета неплатена година
имаш 6 м,които не може на никой да прехвърлиш.бащата също има 6 м.тези 6 м се ползват до 8 г на детето т.е ще ги ползваш в бъдеще щом сега не искаш

ще имаш 12м ако нямате брак и не живеете в едно домакинство,разведени сте като род права са на теб или съпругът е починал

# 372
Много благодаря още веднъж   bouquet

# 373
  • Sofia
Така, значи прочетох за застъпеното майчинство и искам да попитам месеците ли се гледат или точните дни когато ти приключва отпуска за гледане на дете до 2 год. Имам дете, което е родено на 20.08.2009г и сега съм бременна с термин 24.10.2011, 45 дни преди раждане се пада на 09.09.2011. Изпускам ли за 20 дни заспъпеното майчинство?

# 374
  • Пловдив
. Изпускам ли за 20 дни заспъпеното майчинство?

да

опитай да смениш термина

Общи условия

Активация на акаунт