изчисляване на майчинство - 1

• 82 020
  • 696
  •   1
Отговори
# 675
blagodarq mnogo radvam se 4e ima hora kato vas da obqsnevat.Lek i spokoen den

# 676
Здравейте!
Използвах калкулатора за майчинство: http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php, и след като сравних сумите, които са ми превели от НОИ и тези от калкулатура виждам, че сумите от НОИ са по-малки. Бих искала да ви попитам дали някоя от вас знае как точно се изчислява среднодневната нетна сума на ден - тъй като виждам, в сайта на НОИ, че именно там е разминаването - те са ми изчислили по-ниска средно дневна нетна сума. Принципно ми е ясно, че сумата на нетната заплата разделена на бр. на дните би трябвало да дава ср. днев. сума, но нещо не ми излизат сметките, а ми се иска да съм наясно, за да отида да се разправям със служителка от НОИ. Сумите  на брутната заплата  съм вземала от сайта на НОИ и имам само един болничен за периода м.04,11 - м.03,13г., чиято сума отново съм нанесла от сайта на НОИ в колона болнични на калкулатура(80%) - да не би да трябва да нанеса някаква др. сума на този болничен в калкулатура, а не тази от сайта на НОИ - може би някъде греша.... Ще ви бъда благодарна, ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае как точно работи калулатура. Предварително ви благодаря за отделеното време!   Hug

# 677
Момичета,последната сума от НОИ,която съм получила като майчинство,е от месец май,досега няма други постъпления,освен по 35лв детските.Нормално ли е newsm78

# 678
  • Пловдив
Момичета,последната сума от НОИ,която съм получила като майчинство,е от месец май,досега няма други постъпления,освен по 35лв детските.Нормално ли е newsm78

Не
Пиши мейл до НОИ да ти обяснят.Ако имаш ПИК код,виж дали пише нещо на сайта

Sisoni1,пиши мейл да ти обяснят как ти смятат обещетението

# 679
qq моята последна сума е за болничен и е за м.07,13г. с дата 22,08,13г. в сайта на НОИ - явно има проблем - да не би работодателя ти да е подал по късно Декларация 1.....

♥Elfita♥, какъв е адреса, на който да им напиша мейл на НОИ - ще ти бъда благодарна, ако ми го драснеш!

# 680
  • Пловдив
qq моята последна сума е за болничен и е за м.07,13г. с дата 22,08,13г. в сайта на НОИ - явно има проблем

Защо да има проблем?Така се изплаща обезщетението

Мейл адресите са на сайта на НОИ.Според това в кое НОИ си им пиши

# 681
Здравейте, моля за малко уточнение! При попълване на  посочения калкулатор цифрите които получавам са по - големи от заплатата ми в момента, това нормално ли е?   

# 682
Здравейте, моля за малко уточнение! При попълване на  посочения калкулатор цифрите които получавам са по - големи от заплатата ми в момента, това нормално ли е?   
Според мен цифрите са ориентировъчни, надали са напълно точни! Peace

# 683
Здравейте може да не е тук мястото където да питам,но незнам в коя тема,та въпросът ми е понеже ще подавам документи за детски и искат бележка за дохода за 12 месеца назад обаче аз се водя на работа от април месец,преди това не съм работила,какво трябва да пише в бележката за предните месеци?

# 684
  • Пловдив
какво трябва да пише в бележката за предните месеци?

Нищо не може и не трябва да пише.От работата няма как да ти напишат нищо,защото не си работила при тях.А щом не си работила никъде,не носиш документ за тези месеци

# 685
Значи счетоводителката ще ми даде бележка само за месеците от април до сега,благодаря ти  Simple Smile

# 686
 Здравейте имам питане. При изчисляване на майчинството се взимат последните 24 месеца осигурителен доход, ако има прекъсване като стойност се взима минималната работна заплата. До тук добре, но за последните 2 години мин. заплата е повишавана 2 пъти и предстои да бъде повишена най-вероятно януари отново. Та въпросът ми е коя сума се взима тази, която е била към момента, в който липсва осигурителен стаж или тази която е към момента. Надявам се въпросът ми да е ясен. Благодаря предварително.

# 687
  • Пловдив
която е била към момента, в който липсва осигурителен стаж

Да,тази,а не която е в момента

# 688
Здравейте,някой може ли да ми даде съвет къде и как мога да се свържа със счетоводител който да ми обясни ,къде,как и какви документи ще са ми нужни за започване на работа и следователно да вземам майчинство 2 години,защото в момента съм безработна и съм почти в осмия месец,намерих човек който да ме назначи на работа но той и идея си няма какви документи трябват,как се прави трудов договор и т.н. защото съм първия човек който назначава.
Ще съм много благодарна ако някой ми даде връзка с такъв човек,който да може да ми помогне(дори и срещу заплащане),защото нямам много време.
БЛАГОДАРЯ!!!

# 689
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Срокът за изчисление на майчинството пада на 18 месеца
http://dnes.dir.bg/news/bsp-bujet-maichinstvo-izbori2013-15553354

Общи условия

Активация на акаунт