Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 613
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
ТГова с лицевия нерв и с апарт за кръвно ми го прави ендото. Отрицателно е . Ама като имам схващане по тялото и калция и фосфора не са в норма итой се чуди. Като пия калций нищо ни става. същото си е. Някъде ч(етох, че нищо че паратхормона ти е в норма пак може да са ти отстранетни тези жлези. Пък се питам, тогава коййще го произвежда.

# 166
именно кой ще го произвежда?!др.производител е в щитовидната жлеза-калцитонин(там със сигурно го нямаш).
или организма ти не го усвоява,или не го приемаш правилни,или го отделяш без да се абсорбира в червата с урината?!но това е в компетенцията на ендокринолог.ако си от пловдив-бих те посъветвала за консулт при д-р нончев.

# 167
Калция се усвоява най-добре в комбинация с магнезий и цинк, не случайно се предлага готова комбинация - калмацин. За да се усвои правилно калция, трябва да има и достатъчно движения. Схващанията са показателни, че ти трябва магнезий. Преди време точно с тази комбинация отстраних схващанията, т.е. мускулни крампи. Сега пия магнезиево олио http://mg-oil.info/magnesium_oil.html

# 168
и задължително с вит.д.другите и да ги има,без него няма начин.още повече,че вече няма слънце.
и на мен чудесно ми се беше отразило използването на ампули за пиене-магне Б6.

# 169
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
kuseto и аз имам подобен проблем. Нисък калций.
ina15  , и аз ще пробвам рецептата с черупки от яйца. Проблем ли е, ако сваря яйцата или трябва да са сурови?
temenuga2, на мен ми изследваха магнезия и е в норма. Калция е под нормата, а фосфора почти на горна граница. Ти кога си имала схващания. След операцията ли? Откъде си купуваш това олио и скъпо ли е?
Лек ден!

# 170
gelikas, не веднага след операцията, няколко години по-късно се появиха схващанията.
Магнезиевото олио го поръчах от тук http://zaper.artcom.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B … D0%BB%D0%B8%D0%BE
Един флакон струва 10 лв без цената на доставката. Има оферта ако се поръчат 3 и повече флакони - доставката е безплатна и аз се възползвах като поръчах 3 бр.

# 171
temenuga2,прочетох го и изглежда примамливо, още повече, че моя холестерол е висок.
Ти някога изследвала ли си калций? Защото моята ендо ми каза, че схващанията са пряко свързани с нисък калций.

# 172
Не съм се изследвала, пих Калмацин и се оправих.

# 173
gelikas,може да ги свариш.аз ги пекох за стерилизация ,а и по-лесно ги смелих на прах,за да се консумират по-някакъв начин...бях с много нисък калций и правих гърчове,а към таблетарната форма на калций се оказах алергична,и тези черупки ме спасиха..
temenuga2,а как е на вкус за пиене?това е доста по-изгодна форма отколкото течната ампула на магне Б6,но пък е с разкошен вкус..мен магнезия ме спасява при стрес и го предпочитам пред всички транквиланти.

# 174
ina15, аз пия 1 мл от могн. олио в чаша вода или чай. В чай по не се усеща вкуса отколкото във вода, но става за пиене. Може и в сок да се сложи. Ина, писах ти на лични, сигурно не си забелязала.

# 175
мерси за инфото.  bouquetще си го взема и аз.усещаш ли успокояващ ефект?

# 176
ina15,кога си била с нисък калций? След операцията ли? Колко ти бяха стойностите?
temenuga2, ти профилктично ли пиеш олиото?

# 177
gelikas,преди операцията.аз бях на дългогодишна кортизонова терапия,която ми извлече калция.и тогава на фона на "лаеща "кашлица,започнах да правя тетанични гърчове и се "лъсна" ниския калций.

# 178
Съжалявам мила! Дано всичко е зад гърба ти! Hug Hug Hug

# 179
с калция е зад гърба ми,с други с-ми-има какво да се желае..но..нали изпитанията са според силите ни?!явно си има в повечко..
а ти как си?диетична ли си?

Общи условия

Активация на акаунт