Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 620
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Аз и съпруга сме вегетарианци от много години, за мен 31, за него малко повече. Това налага да приемаме някои хранителни добавки и магнезиевото олио го взехме по тази причина. Зимно време си вземаме рибено масло и др. такива. Магнезиевото олио го пия от 10-тина дни и не мога да кажа, че има някаква драстична промяна. Ина, аз по начало съм спокойна и уравновесена натура и олиото го приемам профилактично. Единствената промяна, която забелязвам е, че ми спряха болките в коленете (имам доказано ошипяване-на 54 години съм).

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 21:31 от temenuga2

# 181
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте сладурки!
Тия дни нямам нет и ви изтървавам. Hug Онзи ден писах, писах и тъкмо публикувам изчезна нета.
ina15 Hug нали знаеш, това, което не ни убива ни прави по- силни. Друг въпрос е до кога......... Не спазвам определена диета. Закусвам плодове, гледам обяда да не е обилен / не ми се получава/ Mr. Green, Вечерям протеин без хляб, но с чаша вино. Embarassed Не съм отслабнала, но не и не наддавам. Ти диетична ли си?
temenuga2 , аз лятото се опитвам да наблягам на зеленчуци и плодове, но не издържам. Прости, че съм забравила, но ти имаш ли част от жлезата или ти е махната? Приемаш ли елтироскин. Интересно ми е при тебе как се развиват нещата със жлезата т.е. храненето има ли връзка. newsm78
Меци  , липсваш ми! Hug
И другите момичета изчезнаха нещо. Драснете по една редче, че сте добре. Hug Липсвате ми. Като ви чета и знам, че някъде имам сродни душички.
Аз трябва да си направя изследвания, да видим какви съм ги сътворила. Миналата седмица ме домързя да отида до личния за направление. Тази съм решила да се мобилизирам и да не пропусна. Ще си взема от него направления за кръвните изследвания и тогава ще отида при ендото. Притеснявам се какви ще са резултатите, особено за пустия калций.
Сега ви напускам, че утре ще имаме проверка от инспектората, та да се подготвя. Shocked Стискайте палци.
Лек ден дружки! Hug

# 182
gelikas, Hug
да,така е и изпитанията ни са според силите..
и подръжката на постоянно тегло пак е добре.  bouquet
аз съм пача в тези 2 седмици и се тъпча.. Embarassedтази седмица бях решила да пускам тсх,но пия антибиотик и съм в мц,та остана за другата..много ме души напоследък,но го отдавам на нервите ,които ръся.. ooooh!
вие ,момичета,забелязвате ли някакво влияние на определени храни в/у жлезата ви?(на пример-орехи,зеле..и богатите храни на йод).
аз си купих мехурчестото водорасло,защото се оказа,че съм от онези 5%,на които йода им влияе положително,т.е.стимулиращо.но явно се олях в дозировката и се доведох до тремор..
бях решила сериозно да пия келп и да проследя влиянието му в/у хормоните,но келпа само ме гледа без употреба..явно ще пробвам след това изследване.
вие с какви добавки се стимулирате?
започнахме темата за магнезия...можем да продължим в този дух на положителното влияние на храни,добавки,спорт,..в/у жлезата по лични наблюдения.
прекрасна неделя!

# 183
Здравейте момичета!  Hug Да споделя и аз какво правя. Запазена ми е около 1/4 от жлезата, сутрин пия еутирокс и изобщо не я мисля тази жлеза. Стараем се със съпруга да мислим позитивно, да си създаваме повече весели моменти, подбираме си и такива приятели. Роднините обаче няма как, те са ни даденост и преди 2 години се принудихме да кажем на наши близки, когато ги изпращахме от гостуване у нас "Заповядайте отново, но при условие, че не се карате толкова жестоко и не се обиждате един друг на трапезата ни". Повече не са идвали у нас. Идея нямам тези хора защо са заедно още, каква е атмосферата у тях, щом пред нас не са пропуснали нито един път без да се скарат. И за храната да кажа, аз съм вегетарианка от 31 години, зеле хапвам почти всеки ден, особено през зимата. Наблягам на суровите храни, но и варива и картофи хапвам, хляба се прави у дома, пълнозърнест, но аз почти съм го изключила. В менюто ни присъстват и сурови ядки - орехи, кашу, лешници, бадеми. Правя си кълнове от различни семенца. Не спортувам много. В миналото практикувах йога, сега правя само някои от упражненията. Имам крос тренажор и някои елементарни спортни уреди за раздвижване. Правя и дълги разходки (по 2-3 часа) с по- бързо темпо 2-3 пъти седмично. През лятото ходим на туризъм. Ами май това е в общи линии, ако имате въпроси-ще отговоря.  Хайде ставам, че довечера ще има купон у нас. Нека и у вас да е весело, гледайте на живота от по-веселата му страна и се обичайте!

# 184
temenuga2,възхищавам ти се на здравословния режим и позитивизъм!за пример си! Hug  bouquet
някога и аз живеех по принципите на д-р брег,сега мечтая да си ги възстановя,че лошо съм я подкарала..
а риба консумирате ли?а млечни?
и аз не консумирам месо..
сега искам да постя,но лошите емоции ме провалиха..дано от 1.12 вляза в коловоза..

# 185
Да Ина, аз от няколко години хапвам скумрия, но рядко, през зимните месеци пием рибено масло - Омега 3 Fortex. Определяме се като лакто-ово-вегетарианци, т.е. консумираме яйца и млечни - кисело мляко, извара, козе сирене, което купуваме от едно близко село. Кашкавал купуваме много рядко. От около 2 месеца пия кефир. Посещавам един сайт "Магията на суровата храна" и искрено се възхищавам на създателите му. Те са едно семейство, които очакват третото си дете и са суровояди, нищо не минава през огън. Аз не съм готова още за такъв режим, но ползвам рецептите им. Това лято за първи път направих една рецепта със суров патладжан и си беше вкусно. Желая ти бързо завръщане в твоето си усмихнато "аз". Аз не постя, но довечера гостите които ще дойдат са постещи и приготвям постничко в момента - лучник, картофи на фурна и един десерт с тиква.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 15:36 от temenuga2

# 186
Здравейте!
temenuga2 , и аз ти се възхищавам. Аз също се опитвам да мисля позитивно. Преди години в живота ми се случиха много лоши неща. Всяка година загубвах любими близки хора и от моя стана и от тази на съпруга ми. Добре, че той е много силен човек и е плътно до мен. Изпаднах в депресия, особено когато почина брат ми. Мъжа ми непрекъснато ми помагаше. Тази година след операцията пак изпаднах в дупка. Той, човека какво ли не направи. Проведохме както той казва "религиозен туризъм". Бяхме до Рупите, Кръстова гора, Рилски манастир, "Св. Димитър" в Солун. Сега, като почнах работа съм по- добре. Стремя в къщи атмосферата да е приятна. Аз живея на село и имам градинка и лятото ми е приятно в нея. Заедно с мъжа ми я гледаме за разтоварване. Ходим и на разходки. До нас има горичка.
С храната сме зле. Опитваме се да се храним здравословно, но май не се получава. Днес съм си сварила булгур и довечра ще го добавя към зелената салатка.
Това за суровите храни ще го разгледам.
От какви семена правиш кълнове и как ги правиш?
ina15, аз не съм забелязала някаква храна да ми влияе на жлезата. Може би защото не вземам добавки. Мен не ме души, само ме дърпа и при преглъщане от едната страна нещо ми щрака при трахеята. Много гадно.
Защо нерви мила? Не им се двай.
Ще стискам палци ТСХ да ти е в ред и да ти намалят хапчето! Praynig

# 187
temenuga2,
възхищавам ти се!

Аз не съм забелязала определени храни да ми влияят на щитовидната специално. Когато обачее преглднея, пия повече кафе или се прегрея, мми става мн лошо. Храните осезателно ми влияят на храносмилателната система. Опитвам се да живея позитивно, с вяра и с надежда за по-добро.

gelikas,
стискам палци проверяващите от инспектората да са в добро разположение на духа!

# 188
Кълнове правя от люцерна, пшеница, леща, боб мунг, елда, слънчоглед, бадеми. Ето тук има инфо за кълновете във въпросният сайт http://www.recipemagician.com/syveti/poveche-kylnove/ http://www.recipemagician.com/syveti/ured-za-pokylvane-na-kylnove-i-ponici/ и още нещо, което съм опитвала и е много приятно за пиене - реджувелак. Не сте го чували ли - до преди няколко месеца и аз не бях. Simple Smile

# 189
gelikas,
стискам палци проверяващите от инспектората да са в добро разположение на духа!
Надявам се!  Peace Hug
temenuga2 , казвай какво е реджувелак?

# 190
# 191
От доста време не съм писала ,но редовно ви чета.Хвана ме някакъв вирус и много ме измъчи.Относно храната проф.Хаджиева ми бе казала ,че мога да се храня със всякаква храна. И аз много обичам зелце,а и кг преди най-лесно свалях с него.Сега не слабея ,но добре че и не дебелея.Нямам движения достатъчно, вече почти 4 месеца,а и не обичам да се храня ,,правилно,,.Момичета как сте с косите при мен е мнооого зле...От 3 дена гласа ми изчезна,говоря едва-едва-може би от вируса и усещам парене долу в гърлото при преглъщане.Личната казва ок си,май ще ида на хомеопат.

# 192
Sote,бързо възстановяване от вируса! Hug
на мен започна да ми пада косата-дали от есента или стреса напоследък!?започвам да я мажа със зехтин.
успешна нова седмица на всички!

# 193
Аз споделих с ендото, че имам косопад и тя каза, че всички се оплаквали от това. Аз имах прекрасна (наследствена от майка ми) гъста и дебела коса. Имам косопад, но по някаква причина бързо се възстановяват нещата и косата ми не е рядка. В младежките си години правех маски, сега и балсами не използвам. Аз съм на 54 години.

# 194
 Здравейте,хубавици!
 Чета ви редовно ,но нямам много време за писане.
 gelikas ,мила тук съм и ти ми лисваш.Пожелавам ти успех на проверката днес и също на изследванията тази седмица.Всичко ще е наред,ще видиш.Стискам ти палци. Hug
 temenuga2,iina15[/b],Sote ,4ик4ирик  Hug Hug Hug Hug
 Sote,и мен ме мъчи вирус,вече 3-4 дни.Боли ме гърлото,треперят ми краката,но се държа,ще ми мине.Ти пи ли антибиотик?На мен май няма да ми се размине без.
 Възхищавам ви се за здравословното хранене.Аз също имам проблем с кг.,ама съпругът ми мрази диетите и ми е трудно да се справям сама,друго е де имаш съмишленик.
 Хубава , слънчева и щастлива седмица ви пожелавам.Бъдете здрави! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт