Операция на щитовидна жлеза - 3

• 72 726
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
adorable,не се настройвам за тези хапчета.аз също съм бясна,че ги пия и то заради забавяне на операцията.възелът премахнат на време и според обема му,не винаги води до хипофункция и съответно -лекарства.има момичета ,останали с 1 лоб от жлезата,който е поел функцията на премахнатия.така,че не го мисли.
а за генетичните-самата ти ще си по-спокойна.
успех ти желая! Hug Hug Hug

# 271
Ина 15 да те попитам още нещо, след операцията на другия ден си била вече в къщи, но после налагаше ли се да ходиш отново при този лекар, изключвам момента с махането на конците?
Въпроса ми идва от там, че ако я направим в Пловдив и после например след седмица (10 дни докато се махнат конци)се приберем във Варна дали ще е проблем друг лекар да следи състоянието й (из темата прочетох че поне месец нещата се следят доста), изследвания и т.н. Просто самата операция да бъде направена в Пловдив от този лекар, а след това наблюдението и решението за лекарствата да бъде от ендокринолог тук.

Очаквам и други да споделят мнение, и най-вече ако има оперирани във Варна - в коя болница, при кои лекар и т.н.

Благодаря Ви!

# 272
Danu-Ani,нямах конци.безшевна ми е операцията.сама си свалих лепенката.трябваше единствено да отида за епикризата,но тук някой писа,че могат да ти я изпратят.имаш право на 2 контролни-не съм ходила-нямах оплаквания,а с хормоналното ми лечение се ангажира ендокринолог.той ми следи състоянието-но при него съм 2 пъти годишно,в началото след 1-ят месец от операцията и после по тел.ми дозираше хормона.доц.димов няма отношение към хормоналното лечение.

# 273
Здравейте!
Искам да ви питам, какви симптоми имате, когато хормона не е в норма? По -точно някой имал ли е някакви оплаквания свързани с мускулите -  парене, стегнатост, слабост, трептене и причина да е, че не му е в норма хормона?
Преди писах, че съм опериран преди повече от година, но имам проблеми с калция. Уж партхормона е в норма, и хирурга ме убеждаваше че всичко ще се нормализира. Сега пък ми казаха, че дори паратхормона дза е в норма пак може да са ми отстранили паращитовидните жлези, защото е трябвало да ми изчезнат оплакванията и калция да се нормализира най много до няколко месеца. Дали не са ми сгрешили изследванията? Вие по- опитните, какво ще ми кажете?

# 274
Danu-Ani,нямах конци.безшевна ми е операцията.сама си свалих лепенката.трябваше единствено да отида за епикризата,но тук някой писа,че могат да ти я изпратят.имаш право на 2 контролни-не съм ходила-нямах оплаквания,а с хормоналното ми лечение се ангажира ендокринолог.той ми следи състоянието-но при него съм 2 пъти годишно,в началото след 1-ят месец от операцията и после по тел.ми дозираше хормона.доц.димов няма отношение към хормоналното лечение.

Значи разбирам, че и ние може да я направим там. Щом нещата после се следят от ендокринолог, и няма конци това е добре.
Благодаря още един път за разяснението, ако имам още въпроси пак ще питам.  bouquet

И все се надявам да се намери някои които си е правил и във Варна, направо не мога да повярвам, че тук няма такива хирурзи, от които хората да са доволни (имам предвид конкретно за такъв тип операция). Rolling Eyes

# 275
Аз съм оперирана във Варна, но доста отдавна, през 1997 година в клиника по гръдна хирургия. Доктора, който ме оперира се казваше Д-р Ненков, но след като приключих с болничните, повече не съм се виждала с него.

# 276
Danu-Ani ,досега се въздържах от коментар понеже не съм от Варна,и не съм оперирана там.
Оперирах се тази година във Велико Търново,при общ хирург,от който съм невероятно доволна.
Но всеки сам си решава,къде и кой да го оперира.Сигурна съм ,че и във Варна ще има кой да направи операцията.Всичко е въпрос на късмет(според мен).Пожелавам ти го от сърце. Hug
 Другите момиченца,как сте,стягате ли празниците?  bouquet  bouquet  bouquet
 gelikas,къде си,как си?Липсваш ми! Grinning newsm51

# 277
kuseto,повтори ги тези изследвания в друга лаборатория-паратхормон,йонизиран,нейонизиран калций.регулацията на калция не зависи само от паратхормона.

# 278
ina15 и аз така мисля. Макар че последното изследване беше направено в Бодимет в София. Аз мисля, че това е реномирана лаборатория, но колко е да са сгрешили. Иначе резултата беше 43. 

# 279
 ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!

# 280
На всички пожелавам една тиха, топла и сплотена Коледа! Бъдете здрави!

# 281
  • При розите и топлата вода ......!
Честито Рождество Христово!!!!
От все сърце желая на вас и ваште семейства здраве, късмет и берекет!!! И нека бъдем по-смирени и по-добри, не само през тези святи дни!

Последна редакция: сб, 25 дек 2010, 18:26 от gelikas

# 282
  • гр.Гоце Делчев
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ  МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ

# 283
ЧЕСТИТА КОЛЕДА,МНОГО ЗДРАВЕ,КУСМЕТ И ПОВЕЧЕ УСМИВКИ НА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА:)

# 284

Общи условия

Активация на акаунт