Майчинството счетоводно - 35

• 33 141
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

Това е този болничен, който е 45 дни.
И освен това искам да попитам какви други документи трябва да попълня и подам в НОИ?

в първия пост,линковете в червено ги има

Трябва да имаш 12мес. трудов стаж през живота си. Ако нямаш ще взимаш една година социално майчинство в размер на 100лв., ако дохода на член от семейството е под 350лв.

ясно,а отностно вземането на майчиснтво от бащата как става(знам че тряба или да е припознал дедето или да имам брак)и трябва ли той ако го земе аз да почна работа или е без значение?

процедурата по прехвърляне е в първия пост,линковете в червено
ти трябва да се върнеш на работа задължително

# 391
здравейте  и от мен-един познат ще ме назначи в ъв фирмата си ,но счетито иска на 360 лв осигуровки,но ще трябва да изляза в болничен веднага -та колко ще трябва да давам на месец?И другия ми въпрос е-тази база 18месеца назад от момента на излизане в болничен ли ще се взима или е чак когато изляза в 45-дневния преди раждане,и ако започва от сега-примерно декември изляза в болничен и вземат база 18 месеца назад,аз трябва ли да взимам служебна бележка от бившата ми работа мин.год. или от нои си ги пресмятат сами?Стария ПИН-КОД от миналото майчинство ще важи ли и сега или трябва да си вадя нов?И последно-какви болнични и майчински  ще получавам сега- поне приблизително -август 2009-450 лв,и от септември 2009 до сега съм безработна-значи -база 240 лв,и от декември 2010-ще съм на 360 лв?  БЛАГОДАРЯ НА ВСИчКИ ,които намират време да отговорят на нашите въпроси  bouquet  bouquet  bouquet

# 392
  • Пловдив
здравейте  и от мен-един познат ще ме назначи в ъв фирмата си ,но счетито иска на 360 лв осигуровки,но ще трябва да изляза в болничен веднага -та колко ще трябва да давам на месец?-за времето на болничен 20,16 лв месечно И другия ми въпрос е-тази база 18месеца назад от момента на излизане в болничен ли ще се взима или е чак когато изляза в 45-дневния преди раждане-от 45 дневния назад,като месеца в който е издаден 45 дневния не влиза ,и ако започва от сега-примерно декември изляза в болничен и вземат база 18 месеца назад,аз трябва ли да взимам служебна бележка от бившата ми работа мин.год. или от нои си ги пресмятат сами?-за обезщетението не ти трябва служ бележка Стария ПИН-КОД от миналото майчинство ще важи ли и сега или трябва да си вадя нов? важи И последно-какви болнични и майчински  ще получавам сега- поне приблизително -август 2009-450 лв,и от септември 2009 до сега съм безработна-значи -база 240 лв,и от декември 2010-ще съм на 360 лв?-ако излезеш веднага в болничен той ще е 190 лв грубо,а обезщетението ти и втората година майчинство 240 лв  БЛАГОДАРЯ НА ВСИчКИ ,които намират време да отговорят на нашите въпроси  bouquet  bouquet  bouquet

# 393
Момичета, Моля за помощ! Hug
Трябва сама да внеса от името на фирмата болничния за 45 дни преди термин. В тази фирма се осигурявам на втори трудов договор.
Въпросите са ми:
1. Какви документи са ми нужни за НОИ освен болничния? И трябва ли да нося придружително писмо и опис?
2. Тъй като това ми е втори трудов договор трябва ли да подам прил. 12 и прил.4 в тридневен срок в НОИ  или това е задължение само на основния работодател?

Пояснявам, че излизам в застъпено майчинство.
Благодаря    bouquet  Hug

# 394
Момичета, Моля за помощ! Hug
Трябва сама да внеса от името на фирмата болничния за 45 дни преди термин. В тази фирма се осигурявам на втори трудов договор.
Въпросите са ми:
1. Какви документи са ми нужни за НОИ освен болничния? И трябва ли да нося придружително писмо и опис?2 бр. придружително писмо + 1бр. опис, подписани и подпечатани от фирмата
2. Тъй като това ми е втори трудов договор трябва ли да подам прил. 12 и прил.4 в тридневен срок в НОИ  или това е задължение само на основния работодател?това представяш при основния работодател. На втория договор започват само да подават данни, че си в болнични, а не в майчинство.

Пояснявам, че излизам в застъпено майчинство.
Благодаря    bouquet  Hug

# 395
Viva_123    bouquet   Много благодаря за отговора.
Само не разбрах за прил. 4 и прил.12. Тях трябва да подам в тридневен срок от издаването на болничния. Към основния работодател ще ги подам, а те ще информират нои пак до три работни дни. А към втория работодател не подавам тези приложения, така ли? И следователно втората фирма няма какво да внася в нои.  Какво значи, че на втория тр. договор трябва да подават данни, че съм в болничен, а не в майчинство?

Мнооого благодаря за отделеното време и знания!   Heart Eyes

# 396
Вярно ли прил.4 и прил.12 се подават в тридневен срок след издаване на болничния?Моя болничен е издаден на 19.11,но счетоводителката ми каза че сега не може да подаде болничния,да отида в началото на декември(понеже още не е подала документи за текущото ми майчинство).Кажете какво да правя,не ми се иска да загубя 120-те лв. които ми се полагат до навършване на 2г. на първото ми дете.

# 397
  • Пловдив
645686,прил 12 е трябвало да го попълниш на 19 ноември.счети има 3 дни да го представи в НОИ.другите неща болничен+прил 4 се подават през декември

# 398
  • София-Младост
Вярно ли прил.4 и прил.12 се подават в тридневен срок след издаване на болничния?Моя болничен е издаден на 19.11,но счетоводителката ми каза че сега не може да подаде болничния,да отида в началото на декември(понеже още не е подала документи за текущото ми майчинство).Кажете какво да правя,не ми се иска да загубя 120-те лв. които ми се полагат до навършване на 2г. на първото ми дете.
Тя болничния нека си го подаде през декември, а прил 12 ти го подаваш при работодателя в тридневен срок от промяната, а счетоводителката след още максимум два дни го представя в НОИ. 

# 399
Viva_123    bouquet   Много благодаря за отговора.
Само не разбрах за прил. 4 и прил.12. Тях трябва да подам в тридневен срок от издаването на болничния. даКъм основния работодател ще ги подам, а те ще информират нои пак до три работни дни. даА към втория работодател не подавам тези приложения, така ли? даИ следователно втората фирма няма какво да внася в нои. да Какво значи, че на втория тр. договор трябва да подават данни, че съм в болничен, а не в майчинство?до сега са подавали даннив декларация обр. 1, че си в майчинство. От датата на болничния започват да подават данни, че си в болничен, за да може да се изплащат

Мнооого благодаря за отделеното време и знания!   Heart Eyes

# 400
Сега утре мога ли да отида при счетоводителката да попълня прил.12.    19.11 беше в петък-тя дали може да напише тази дата и да го пусне.Нямам превод на майчинство-не е подала документите за майчинството,това пречи ли?

# 401
  • София-Младост
Сега утре мога ли да отида при счетоводителката да попълня прил.12.    19.11 беше в петък-тя дали може да напише тази дата и да го пусне.Нямам превод на майчинство-не е подала документите за майчинството,това пречи ли?
Можеше, още не сте изпуснали срока.

# 402
Благодаря много момичета.Добре че следя темата.Значи утре трябва да подам прил.12 при счетоводителката,а тя да го представи в НОИ-утре ли да й кажа да го представи,като болничния ми е от 19.11.Тя нищо не знае-каза ми първо да провери как стояли нещата с застъпеното майчинство,но туй за туй....Днес и звънях ама нищо не каза...еййй заради хора които не си вършат работата...нямам думи.Добре че следя темата.Та ако ме пита(а тя ще ме пита)-защо подавам само тази декларация-как да й обясня по така...уж че съм запозната?

# 403
  • София-Младост
Благодаря много момичета.Добре че следя темата.Значи утре трябва да подам прил.12 при счетоводителката,а тя да го представи в НОИ-утре ли да й кажа да го представи,като болничния ми е от 19.11.Тя нищо не знае-каза ми първо да провери как стояли нещата с застъпеното майчинство,но туй за туй....Днес и звънях ама нищо не каза...еййй заради хора които не си вършат работата...нямам думи.Добре че следя темата.Та ако ме пита(а тя ще ме пита)-защо подавам само тази декларация-как да й обясня по така...уж че съм запозната?
Ами кажи и да си прочете Наредбата за изчисляване и изплащане на парични обезщетения и помощи...
Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2008 г.) В срок 3 работни дни от промяна на обстоятелствата, свързани с изплащането на паричните обезщетения, осигурените лица представят на осигурителите декларация по образец съгласно приложение № 12 и съответните доказателства към нея. Осигурителите представят декларацията и приложените към нея документи в съответното ТП на НОИ в срок 3 работни дни от получаването им по реда на чл. 11.

# 404
Какви документи да нося-акт за раждане на малкия...друго?И за "С настоящата ДЕКЛАРИРАМ за настъпване на следните обстоятелства:" какво да напиша-започване на отпуск за бременност-това става ли?

Общи условия

Активация на акаунт