Майчинството счетоводно - 35

• 33 207
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Ако през това време я запиша на ясли трябва ли да подам молба  и да се върна на работа ?

не,ако яслата се случи по време на неплатения-тя си е на ясла, а ти вкъщи и неплатен

# 496
  • Пловдив
Elfita, благодаря ти много за бързия отговор   bouquet

# 497
  • Горна Оряховица
Охх, нищо не мога да намеря за приемане, нищо не ми дава, все едно и също ми излиза Sad .Както и да е , явно не мога да се управя Sad. Благодаря ня всички ,които се включиха!

# 498
  • Пловдив
Охх, нищо не мога да намеря за приемане, нищо не ми дава, все едно и също ми излиза Sad .Както и да е , явно не мога да се управя Sad. Благодаря ня всички ,които се включиха!

може компа да ти е с голяма защита

пробвай от друг

при всички се получава-явно при теб има нещо

# 499
  • around the world
Здравейте,
на 15 септември 2010 малкият стана една годинка и сега ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2г.
Още през октомври НОИ ми изплатиха  майчинството за първата половина на септември, но за периодът 15-30 септември ми бе изплатен едва вчера.
Въпросът ми е : при ползване на отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2 год. НОИ изплаща обезщетението всеки месец  едва след като работодателят подаде всички справки или  забавянето се получа само първият път.
Благодаря ви предварително!

# 500
  • Пловдив
НОИ изплаща обезщетението всеки месец  едва след като работодателят подаде всички справки

да

# 501
  • around the world
НОИ изплаща обезщетението всеки месец  едва след като работодателят подаде всички справки

да
т.е.не е както при ползване на отпуск за отглеждане на дете по време на първата година, когато в началото на всеки месец си получавах майчинството до към 5-6 число независимо кога работодателят ми е  изплащал заплати и е пускал справки към НОИ?
Питам тъй като знам че в компанията ни изплащането на заплатите в последно време се бави страшно много  #Cussing out.

# 502
  • Пловдив

т.е.не е както при ползване на отпуск за отглеждане на дете по време на първата година, когато в началото на всеки месец си получавах майчинството до към 5-6 число независимо кога работодателят ми е  изплащал заплати и е пускал справки към НОИ?

да,не е като първата година

# 503
привет и от мен, момичета! Имам следния въпрос: В началото на Март ми изтича  втората година от майчинството. Тъй като в момента съм бременна, първият болничен ( 45 дни преди раждане) ще бъде издаден в края на Март. Получава се период от 25 дни в който не ми е ясно какво се прави: да ползвам платен, неплатен или пък трябва да се върна на работа? Също така как ще ми се изчисли новото майчинство? На трудов договор съм, осигуряват ме на реалната ми заплата. Предварително ви благодаря за отделеното време и главоблъскане  Laughing

ти ще си от случаите, за които промените в КСО (ако се приемат) ще се отразят в положителен аспект
имам предвид, че ако базата за новото майчинство беше 12 месеца назад, щеше да получаваш минималното - 240лв.
но сега базата ще ти е по-висока, тъй като ще са включени и няколко месеца преди 410-тия ден за предното дете
 Joy
ще те помоля да ни държиш в течение за това какво обезщетение ще ти определят  Simple Smile

# 504
  • В полите на Пирин планина

може компа да ти е с голяма защита

пробвай от друг

при всички се получава-явно при теб има нещо

А с какъв браузър влизаш - Експлоърър или Мозила?

# 505
Здравейте дами моят случай е следния имам 6м 27дни трудов стаж след което работех  навън без договор сега съм бременна в 8г.с и работя,но ще ме назначат след нова година на догдвор и въпроса ми е ще получавам ли майчинство ако по време на бремнноста изкарам още 6 месеца , зачетат ли ми се месеците преди това като не са поредни 12  и ви питам  за да знам ако работодателите се направят и не подпиша тогава ,да се запиша фиктивно в някоя фирма и как става  :oopsи
и последно един глупав въпрос майчинството ,което се изплаща се излаща от работодателя или от държавата , задавам този глупав въпрос за да знам дали ако подпиша с работодателя  и след това като разберът че съм бременна  имат право да ми прекратят договора под претекст изплащане на майчинството или пък обратното ако помоля да се запиша фиктивно в някоя фирма на приятел по същата логика да ми откаже заради ангажимент той да ми изпллаща  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Ох незнам дали ме разбрахте и пак се извинявям за тъпите въпроси #Crazy

# 506
  • София-Младост
Здравейте дами моят случай е следния имам 6м 27дни трудов стаж след което работех  навън без договор сега съм бременна в 8г.с и работя,но ще ме назначат след нова година на догдвор и въпроса ми е ще получавам ли майчинство ако по време на бремнноста изкарам още 6 месеца , зачетат ли ми се месеците преди това като не са поредни 12  и ви питам  за да знам ако работодателите се направят и не подпиша тогава ,да се запиша фиктивно в някоя фирма и как става  :oopsи
и последно един глупав въпрос майчинството ,което се изплаща се излаща от работодателя или от държавата , задавам този глупав въпрос за да знам дали ако подпиша с работодателя  и след това като разберът че съм бременна  имат право да ми прекратят договора под претекст изплащане на майчинството или пък обратното ако помоля да се запиша фиктивно в някоя фирма на приятел по същата логика да ми откаже заради ангажимент той да ми изпллаща  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Ох незнам дали ме разбрахте и пак се извинявям за тъпите въпроси #Crazy
Доста ти е объркаано питането. Няма значение, че осигурителният стаж е разкъсан във времето, не се иска да е непосредствено преди излизане в отпуск за бременост и раждане. Имаш почти 7м. стаж, трябват ти още 5...ще го направиш. Обезщетението се превежда от НОИ, работодателя плаща само здравна вноска.

# 507
Много рлагодаря за скорострелния отговор  Hug да извинявам се  за което ,но аз самата съм объркана  Embarassed Значи ако реша да се запиша фиктивно да се осигурявам сама мога да започна 5м преди 45те дни болничен преди термина и след като е фиктивен договора да продължа да плащам само здравната без социалата осигуровка? А и в този случай аз сама избираам на колко да се осигурявам и според това се опрределя и сумата на майчинството ли ?  И има ли някъде където мога да ги пресметна ако избера този начин на самоусигоряване или пък евентуално ако подпиша договор да разбера колко ще получавам

# 508
  • София-Младост
Много рлагодаря за скорострелния отговор  Hug да извинявам се  за което ,но аз самата съм объркана  Embarassed Значи ако реша да се запиша фиктивно да се осигурявам сама мога да започна 5м преди 45те дни болничен преди термина и след като е фиктивен договора да продължа да плащам само здравната без социалата осигуровка? А и в този случай аз сама избираам на колко да се осигурявам и според това се опрределя и сумата на майчинството ли ?  И има ли някъде където мога да ги пресметна ако избера този начин на самоусигоряване или пък евентуално ако подпиша договор да разбера колко ще получавам
Не. Можеш да започнеш фиктивно 5-6 месеца, но за този период се дължат всички осигуровки-социални+здравни. Сумата не се избира съвсем така, има осигурителни прагове според длъжността и икономическата дейност на предприятието. Има калкулатори мисля на първа страница, но има вероятност да им апромяна в минималните осигурителни прагова за догодина.
Само здравна вноска се плаща чак когато излезеш в отпуск за бременост и раждане и така до края на втората година.

# 509
да сега те разбрах за което много багодаря и се извинявам за глупавите въпроси. А за осигуровките под това че си избирам имах педвид точно това според длайноста да се осигурявам но не съм се изразила правилно отново за което се извинявам. А за тези промени които казваш са промени свързани с това на колко да се осигуряваш/ да те осигуряват  минимално за получаване на майчинство а не за времето на трудовия стаж или пак не съм разбрала ?

Общи условия

Активация на акаунт