Отговори
# 465
Лелеее, какви са тези пари?!? Ужас направо! То верно да са живи и здрави бебоците ама.. Потресена съм  Cry

# 466
Привет тумбачета  wavey

Аз току що се прибрах от преглед.... 3100 е мадамата вече и си е смъкнала главичката бая надолу. Доки каза че може и на 15 декември да родя с оглед на това че баткото "уж го преносих 6 дни" така че мойто желание за 4ти декември може и да не се сбъдне  Sad но ще разберем следващия път когато ще ми прави и преглед за разкритие. Иначе болки нямам, контракции също не много и си седи ли седи вътре мошморочка и не дава зор да излиза  Mr. Green Аз се чувствам добре нищо не ме боли, но това го отдавам на 4те масажа който направих през септвмври и октомври. А тъкмо почваха да ме болят гърба и кръста и след първия масаж всичко секна и така до днес макар и с огромен корем си търча като кръшна кошута след диването  hahaha

За избора на екип си говорихме с моя доктор.... виждам някой се ужасяват от 950лв избор на екип, е аз ще платя 1000 лв и толкова нищо повече. За ВИП стая не мисля да плащам (те в 2ра градска са по 2 леглата в стая) и то си е почти ВИП, а ако както миналия път и бях самичка в двойна стая направо си е довен ВИП   Mr. Green

Това е от мен за сега изчезвам че ме ангажираха с разглеждане на шарени детски книжки  Joy

# 467
Здравейте!От сутринта съм по пътищата , сега влизам и първо да се отчета Simple Smile
Седалищно прилежание, както първия път, изхода ми е ясен, да не се заблужавам сама , а да бъда реалист.
Днес съм точно в 35седмциа, бебата отговоря на 34 и 3дни, тоест си отговоряме на седмиците.Кръвното малко ме притесни- 130на 80, аз никога не съм вдигала горната граница над 100, дори и 90.Може и от пътя , утре ще го  измеря пак.
Добра, днес Лазарова ми хареса, дори пускаше и майтапи Simple Smile

# 468

mari:) Няма как така е писано  bouquet само е спомена колко тежи бебка newsm78,дано нашия господин на 23 да се е обърнал иначе ще ходя само кучешката докато се пбърне Joy Joy Joy

# 469
Която, и аз не разбрах колко кг е , не ми каза този път.Иначе и аз стоя на лакти много често, смъквам си лап-топа на земята и стоя така на лакти и чета Grinning Започнах и номера с фенерчето.Ниско долу на корема светиш , бебетата са много любопитни и извъртат глава към светлината.Този номер с фенерчето много ми го хвалят.

# 470
poli.t, честит ти рожденик!!! Намерих еднократни гащи за 5.10лв в м-н Щъркел.

koqto, ходих до м-н Само Здрав - има колани около 25 +/-5лв. Иначе реших да си купя колан (класически модел) по-евтин вариант за 8.50лв от един магазин до Родилния дом.

Искам да помоля майчетата, които ще ходят на Отворените врати в Шейново да дадат подробна информация (може и на лични), защото и аз ще раждам в Шейново (за сега планът е секцио на 24.11).

Вчера бях на ЖК - дадох кръв, урина, анален и вагинален секрет - вече съм на финалната права  newsm47. Резултатите от кръвта и урината са повече от добри - 125 хемоглобин и чиста урина  newsm44. Дано и резултатите от секретите да са добри.

В неделя бях в Родилния дом на запис на тонове - резултатът е добър, но пак се видяха контракциите и ми увеличиха Гинипрала от 3 на 4 хапчета на ден. Но това, което ми се случи там е просто уникално. Записите се правят в Предродилна зала, а в съседното помещение е Родилна зала. Докато бях на запис имаше едно момиче, което раждаше - от това, което наблюдавах разбрах, че изключително важно да се пазят силите между контракциите, а не да се разпитват акушерките за това-онова, да се диша правилно и да се напъва не в лицето, а в долната част на таза, защото неефективното напъване води до по-дълго раждане. Е, стресът, който преживях си струваше, защото докато бях там бебето се роди (не видях нищо и слава Богу, но чух всичко). Уникален момент в живота на човек. А бебето беше с много добри размери - 3400 и 50см.

# 471
Звъннах в Шейново днес , обясниха ми , че когато имаш документ от лекаря , който те следи трябва да отидеш в 13ти кабинет при доктор Велев (мисля , че така се казваше  newsm78 ) той определя дали причините са адекватни и като минеш през него и потвърди , че е нужно секцио те оперират и си плащаш само стаята.Иначе, ако искаш определен лекар да те оперира - 900 лева , ако искаш секцио по желание е 950.Така ми казаха по телефона.. Rolling Eyes  Не ми е удобно утре на отворените врати да питам пред всички мами за "тарифите им" грубо казано и за това се обадих днес.

Иначе , ми е мъчно че времето се поразвали , днес ходих да си взимам новата лична карта и всички хора ми казаха да отида отпред на опашката, бяха много мили , даже едно момче ми донесе стол  Flutter  , минах и през КАТ и се оказа , че няма как да пусна книжка без диплома за средно образование  Shocked  ! Моята е в университета ми във Варна , ще трябва да ангажирам нашите , но в крайна сметка хубавото е , че не всеки човек (УЖ) става за шофьор. Crossing Arms  

Утре ще се видим с мамите на отворените врати !Хубава вечер на всички  newsm53

# 472
Mary_Angel Shocked Shocked Shocked Аз се препотих една вечер като се разхождахме с мъжо и се пуснахме по Николаевска и там едно такси със 100 караше и спира пред родилното и излизат Зарзалана и една бременна,та ми стана едно  Shocked,а немога да си представя в съседната стая някой да ражда лелее това е страшничко Whistling.За колана да ти кажа ще мисля като родя нека да видя първо как ще раждам и псле как ще се възстановя Peaceиначе къде точно се намира този магазин newsm78

# 473
Здравейте отново,
dobra радвам се, че си в къщи Simple Smile стискам палци да се оправят нещата и бебчо да почне да расте както трябва и да навакса  Praynig

А за парите, които се плащат по болниците и аз съм много против. Затова и съм се заинатила, че на никой нищо няма да плащам, няма да си избирам нищо, пък да видим дали ще стане. При предното ми раждане така стана. Приеха си ме в родилното, слава богу ми се падна супер доктор, родих си нормално, после бях в нормална стая и никой не си и направи устата за пари. Накрая разбира се имаше почерпка, но никой не ни е гледал в ръцете и никой не е седял и да чака да му се дава нещо. Просто можех да стана и да си тръгна без да давам нищо, но така го почувствахме, така го нарапвихме. Така ги разбирам нещата. Тогава нямам нищо против. Но това с избор на екип и то без да искаш си е чисто изнудване. А има куп болници, които точно така процедират и си е задължително да се направи този избор.  За Шейново конкретно незнам, най-добре е да питате, за да няма изненадани Simple Smile А пък и на мен винаги ми е било чудно как разни хора от малцинствата ходят и раждат по тия болници и после ... кой плаща след като е задължително. Ако питате мен на повече места има някаква врътка и ако те видят, че си склонен да си платиш, само и само всичко да е наред те цакат веднага.  Някой сега ще каже, каква е стисната тази, което може би има частица истина, но все пак аз искам да имам някакви права в тази държава и да получа нещо от нея, а не само да давам. Сумата за мен е голяма, не че ако се наложи няма да я намеря, но общо взето за бебето сме отделили с майка ми около 1300лв и ако трябва да ги дам за едното раждане какво ще остане за него ? Simple Smile

Исках да ви питам как ви се виждат дрешките за кърмачки от линка, който BebEshOnDeL  е пунала??? Аз си харесах веднага пижамата и роклята, ама не мога да разбера каква е материята и как точно изглеждат, защото са рисунки. Дайте мнение...

Освен това още едно бързо въпросче, подуват ли ви се краката и най- вече глезените. На мен от 3-4 дни  са ми едни такива подути, чак чорапите ми се впъват и се очертавам. Имам и едни тесни боти, които са мека кожа нагоре и точно на глезените като ги обух днес имах чувството, че ще ги разпоря. То е нормално от бремеността, но има ли някаква конкретна причина?
Айде лека засега и много се радвам за всички били на консултация и с добри резултати. Дано и до края да е така ... Simple Smile

# 474
Anich, Велев трябва да е, това е моя лекар Simple Smile Много разбран и готин човек. щом имаш документ, сигурна съм, че ще ти го уважи. Явно той следи тези неща там, защото разбрах, че сега е зам.-шеф на Шейново, аз мислех, че си е шеф на патологията, както е бил преди... пък може да съвместява двете. От това, което коментираме ми става ясно, че ще трябва да платя само 950 за избора на екипа и стаята. При положение, че д-р Велев ми препоръчва секцио заради седалищното, това ще ми се покрие от ЗК.

Mari:), Mary_Angel, честито за хубавите резултати Simple Smile

Мари, не се притеснявай, опитай се да си спокойна и дано не се вдига кръвното повече. На мен вчера за пръв път ми го премериха в поликлиниката до нас, където ме уредиха с болничен. Беше 100/60, а в нас с апарата излиза 120/80... не знам... А за седалищното явно ще сме си така до края... късмет. Дано всичко е наред!

Mary_Angel, какъв е този анален секрет? За пръв път чувам, че се взима такова нещо... сигурно в 9-ти месец се прави.

Dobra, днес си мислех за теб Simple Smile Радвам се, че се включи и сте наред  Hug

# 475
  • Ямбол
Момичета,попитах ви снощи за приема на Арниката,но не получих никакъв отговор,ще попитам отново Как я приемате-гълтате или смучите?

# 476

Исках да ви питам как ви се виждат дрешките за кърмачки от линка, който BebEshOnDeL  е пунала??? Аз си харесах веднага пижамата и роклята, ама не мога да разбера каква е материята и как точно изглеждат, защото са рисунки. Дайте мнение...

Сега ще се уточняват материите Simple Smile Може да следите темата  Hug

# 477
никид , не съм видяла въпроса ти!По принцип хомеопатията се смуче, слага се под езика и там се разтваря.10-15минути преди и след приемането не трябва да си приемала нищо-храна , сокове, за да е по-силен ефекта.

# 478
Вярно ли е, че жените, родили секцио започват много по-късно да кърмят?

Не е вярно. Аз родих със секцио преди седмица и на втория час сложих бебчо на гърда и той засука коластра. От тогава се кърмим успешно. Peace bowuu
Първото ми детенце, пак след секцио, го закърмих ден по-късно, защото в болницата, в която раждах, не даваха бебетата в реанимация. И ми беше много трудно, защото веднъж захранен с биберон, не искаше да тегли от гърдата. Много тъпа система #2gunfire Накратко, причината за често по-късното закърмване след секцио не е в майката или бебето, а в остатъчните соц-практики.
Извинявайте за нахлуването в темата ви, но видях въпроса и реших, че е важно да споделя. Успешно раждане и кърмене ви желая!   Peace

# 479
Миньон хубаво го е обяснила, затруднението идва от късното поставяне на бебето на гърда след секциото, от даването на залъгалка и АМ от шише .След моето закърмих малката на 2рия час и проблеми съм нямала. Peace

Общи условия

Активация на акаунт