Отговори
# 525
  • Морска приказка
pipi7598 добре си се завърнала  Hug
Момичета ама съвсем съм изкуфяла, цял ден пиша , но все си мисля да ви питам нещо. Нали новите перални с много екстри, и аз вчера едва забелязах, че моята има функция за ръчно пране  до 30 градусаnewsm78. Някой ползвал ли е такава програма и дали ще има проблем ако пусна текстила от количката, за който знам, че трябва ръчно пране  Thinking
vanqstoeva  Praynig
koqto не се ядосвай мила, знам какво е да говориш на стената. За щастие моята майка ми е най-голямата подкрепа и винаги се съобразява с моето желание и решение.  Дано и до теб има такъв човек, който да те подкрепя, другите просто ги игнорирай  Peace

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 12:59 от Danili

# 526
Мерси момичета, дано са фалшиви тревоги.После дано да се върна в къщи и да се отчета и при вас.

# 527
Която, браво за политиката на Тутраканската болница, г-н Токуда да вземе да промени малко правилата в болницата си Simple Smile
Ивайла, радвам се, че сте добре и тричките.
Пипи, добре си се завърнала Hug
Ваня, да контракции са, няма да се шашкаш ако доктора ти каже , че имаш разкритие 1-2см, може да си изкараш с него поне до 39 седмица.
Ходих ей сега да ми мерят кръвното, че си чувствам ръцете малко подути , и в лице съм малко подпухнала, беше 105на 80, утре пак ще ходя да ми го мерят.
Аз да ви кажа под секрет, че вече имам дата , взех възможно най-късната , която ми предложи и ме записа, ако бебата не се обърне ще е тогава, ако се обърне сама ще си я избере Hug.Ама ще я запазя в тайна, живот и здраве като се роди бебата ще съобщя официално Hug

# 528
Привет и от мен

За отчет - 2600 е младежа вече, но продължава проблема със сърчицето - днес беше 170 удара в минута Sad Лошото е, че никой не ми казва тахикардията и ускореното сърцебиене какво значат, индикация ли са за нещо...какво да донаправим като изследвания или нещо друго....Да чакаме и да мерим тонове - това е.
Моля, ако някой знае нещо по въпроса да сподели...

# 529
koqto разбирам те за бабите чудесно, аз моята майка си я уважам много , но обича да се меси и налага.Ето днес случайно стана въпрос за къпането на бебо и тя започна как трябва да се къпе с яйце и задължително после с мас Shocked Ама аз не искам така  и обяснявам, че на пазара има много хубави продукти и не ги харесвам тези бабини работи, ама тя- не как тя е изгледала 2 деца, а аз не давам нищо да ми се каже... ужас ще си имаме разправии Mr. Green Иначе обратно за купуването не ми дава нищо да купувам от суеверие, дори торбичката за болницата не съм си стегнала

# 530
Привет отново.. да ви нагледам, че ще излизам след малко да свършим пак туй-онуй. Днес ми е по-добре на стомаха и реших да не губя деня. И майсторите свършиха преди мъничко, та вече съм доволна Simple Smile

Ivaila, много хубаво, че сте добре и че бебите се развиват като по учебник Simple Smile Както Дани казва с бременните мозъци не помним по 2 минути вече. Аз от време на време се сетя за някое майче дето не се появява, ама докато се сетя и забравя да питам после. Дръжте се!  Hug

Пипи, добре дошла отново  Hug Следващия път до болницата направо за раждането Wink

Мари, добре че вече си знаеш датата... да ти кажа нямам търпение вече да идва 22-ри и да ми кажат и на мен.... хем ме е шубе, хем искам вече да знам Simple Smile

Ванче, дано е фалшива тревога и още малко да устискате, ама ти си в 9-ти месец вече... когато и да е все е добре дошло  Hug Стискам ти палци всичко да е наред! Пиши ни... ако не тук, може и на мобилните, нали знаеш Wink Засега сме на линия Simple Smile

Koqto, не се ядосвай на майка си! Не се ядосвай сега по принцип, мила! За жалост някои хора са по-нетактични, не се съобразяват и ето резултата. Аз съм сигурна, че тя не прави нищо с лошо, то е ясно... но явно е такъв човек. Игнорирай тези случки! За твое добро е сега.

Bubeto_d, имаш право за заплащането на целия екип. На курсовете също ни споменаха, че при нормално раждане акушерката върши работата... така че по-добре на нея да й дадем някакви пари и щяла да стои до нас нон-стоп. При секцио е по-друго, обаче. При всички случаи, водещ е лекаря при операцията. Но определено се замислям, ако е нужно да дам пари и на акушерка, и на анестезиолог.. даже неговата работа е важна, колкото и на лекаря. ще разпитам на следващия преглед как стоят нещата.

# 531
Danili,  аз миналата седмица изпрах текстила на количката и столчето за кола точно с такава програма за ръчно пране. Всичко беше ок.

За избора на екип - и аз съм се насочила към Тина Киркова. Раждах там и първото си дете с избор на екип. И сега планирам да е така. Според мен зависи от лекаря. Моята беше там през цялото време на раждането и нямах никакъв проблем с отношението на акушерката и анестезиолога. Платихме им по 50 лева за благодарност /за да не купуваме уиски както се изрази лекарката  Grinning/. Малко е тъпо, аз не съм почитател на даването на пари на ръка, но те си свършиха перфектно работата и наистина бяхме доволни. На лекарката не сме давали нищо извън парите, които платих на болницата. Освен това платих избора на екип след раждането, а не преди това. И сега мисля да постъпя така, защото както термина ми се пада по Коледа ако лекарката ми случайно не се яви не искам да ме гледат накриво и да не ми обръщат внимание заради това, че съм избрала нея.
А акушерките на бебетата бяха толкова ужасни в по-голямата си част, че ако пак са такива с удоволствие ще пропусна дори бонбоните за тях. Миналият път на изписването приятелят ми изтича да купи огромен букет на тази, която приготвяше бебето за да ни го даде. Щях да го убия. Ако бяхте видяли как го мяткаше като кукла без да й мигне окото, че то горкото се дереше страхотно. Видях я за първи път 5 минути по-рано и не чувствах, че й дължа нещо. А накрая едва изтръгнах бебето от ръцете й, защото аз не исках никакви роднини на изписването, бяха само татито и сестра ми, която ни возеше, а тази жена не искаше да ми даде бебто докато не дойдел бащата. Защото чакаше почерпка. Сигурно разочарованието й от букета е било голямо, че не става нито за ядене, нито за пиене  Shocked

mari:) аз мисля, че няма да имаш проблем с оставянето на бебето при теб ако си в самостоятелна стая, просто вероятно ще трябва да се пребориш за това си право, за съжаление.

vanqstoeva и аз мисля, че са контракции, а бебето си проправя път и от това са болките долу. Стискам палци да удържите положението още известно време.

pipi7598, добре дошла отново сред нас. Никакви болници повече до раждането.

ivaila.mam, много се радвам, че всичко с бебките е наред. Дано да си стоят на топло при мама докато дойде време да излизат, а ти повече да не събираш границите така.

# 532
  • Морска приказка
wondergirl   Hug ще пробвам днес , дано няма поражения.

# 533
vanqstoeva Дано всичко да е наред,все пак си в 9-я и когато и да тръгне ще е добре Hug Hug Hug

pipi7598 Не остана устискай още малко навън,стига с тия болници :crazy
KalinaZ Знам че не е умишлено,но не се търпи и особенно както всички се вартят около мен и постоянно това за бременната,онова да не правя третират ме като болна Cry
rali_00 И аз си мисля че конфликтите остносно гледането тепърва предстоят #2gunfire
Danili А дрешки могат ли да се перат на тази програма newsm78
Silvermist Не съм голям експерт,но мисля че тези удари са доста newsm78 знам че и при момчетата са по-ниски от на момичетата нормално е около 150-160 удара newsm78 трябва да питаш някого Thinking
wondergirl Мале само аз да не попадам на такава сестра #2gunfire чеее незнам,ще почакам докато ойде ред за изписване и ще и покажа от къде изгрява слънцето,има ги наистина такива дето света им е крив,но пък какво правят там тогава,тази работа е за хора със сърца а не бездушни като повечето Crossing Arms
Някой да си е писал скоро със 7/8 че нещо ми се губи newsm78

# 534
Привет и от мен
За отчет - 2600 е младежа вече, но продължава проблема със сърчицето - днес беше 170 удара в минута Sad Лошото е, че никой не ми казва тахикардията и ускореното сърцебиене какво значат, индикация ли са за нещо...какво да донаправим като изследвания или нещо друго....Да чакаме и да мерим тонове - това е.
Моля, ако някой знае нещо по въпроса да сподели...

Silvermist, с първата си бременност имах такива проблеми - 1 седмица преди да родя отчетоха че бебето е с тахикардичен пулс. Всеки ден ходех на запис на тоновете, друго не са ми правили.

# 535
Silvermist , от кога е с установен такъв пулс бебето?Редовно ли следите пулса , защото нали знаеш, че се взема средната величина, в смисъл док като пусне ударите на сърцето и се появяват на екрана едни такива величини както при меренето на контракциите.Трябва да са равномерни и апарата отчита пулса. Въпросът ми беше , че не е инцидентно отчитането на този пулс или?
Задай въпроса си тук, има доктор , който отговаря.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496697.30
wondergirl , не ми се искаше да давам още 500лв за самостоятелна стая но ако няма друг начин Cry Предпочитах да купя нещо за бебето .

# 536
Много е тъпо да се дават пари за да си в самостоятелна стая и бебето да е при теб, mari:) Но доколкото знам другите стаи са с по 4 легла и трябва да уговориш останалите 3 момичета, да се съгласят бебето да е при теб. Иначе няма да ти го дадат. Това ми се струва абсурдно за скъпа болница като Токуда, но е факт. Не го знам от личен опит, но от много приятелки, раждали там. Аз все я оставям за втори вариант тази Токуда, че нещо не съм убедена, че е моята болница за раждане. Като условия несъмнено е най-доброто място, но като начин на работа и разбирания на лекарите и педиатрите не съм много сигурна.
То за къде ли може да е сигурен човек...

# 537
wondergirl , шефката на неонатологията там е  със страхотни разбирания- д-р Масларска, въпросът е , че смените постоянно са различни, и трябва да се бориш и да заявяваш на всички какво желаеш, не е невъзможно , но трябва да си много настоятелен.
Ами като чета във Вита или Щерев няма такива проблеми, бебето може постянно да е при майката.

# 538
Искам да попитам раждалите мами дали са им познати следните симптоми,стягане рязко на корема болка ниско долу и режеща болка "между краката"? Това ми се случва от сутринта на различни интервали ,след обяд съм на доктор но малко се притеснявам данеби да е нещо опасно че и от долу ме боли и то бая режещо.

Ваня, виждам че са си отговорили за контракциите и Мари дори те е успокоила за разкритие ако имаш, а режещата болка "между краката" и аз я имам от месец вече дължи се на разтварянето на костите на малкия таз и е абсолютно нормална. Така ще си карат тези болчици докато родим няма друг начин ще търпим още много малко остана  Peace

Мама Иве и аз се изненадах при 3100 мома и смъкната надолу док да ми каже че мога и със седмица закъснение да родя  newsm78 но във вторник ще видим разкритието има ли го, няма ли го и ще разбера дали 4.12 е постижима дата за мен, за да им направя разликата точно 1 година и 6 месеца на мойте беборани  baby_neutral А ако пък нещата опрат до 15.12 много ще радвам да сме заедно в болницата  Hug

# 539
mari:), Масларова е уникален лекар /мъжът й да не говорим, той е най-добрият педиатър в София според мен/, но за съжаление една птичка пролет не прави. Ако знаеш обаче на какви съм попадала като се е налагало да ходим спешно с бебето в Токуда...

Общи условия

Активация на акаунт