Отговори
# 540
  • София
Момичета, преои 1 час се върнах от Отворените врати в Шейново.

Бяха пратили един млад лекар психиатър да ни развежда напред назад. Болницата изглежда нормално, ремонтирано е явно преди година, година и нещо. Показаха ни ВИП родилната зала и неонатологичното отделение. Видяхме бебовците - леле, колко са малки милите!!!  Laughing Големи сладури, направо ме просълзиха
Не ни показаха обикновена стая и ВИП стая, както и родилна и предродилна, защото всичко в момента беше заето и аз разбирам напълно, че не е удобно да нахълтват 15 бременни и да зяпат.
Реално ми се стори безсмислено цялото мероприятие, но....Да не говорим, че не е работа на психиатър да ни развежда и обяснява, при положение, че не е АГ или поне някоя акушерка можеха да пратят, но....
Коментарът за посетителките ще си го спестя....имах чувството, че някои се готвят за прекарване в хотел, а не да раждат. Но всеки си има разбирания.
Избрала съм тази болница, защото докторката, която ще избера ми вдъхва доверие и ми действа успокояващо. Нищо друго не ме интересува. Надявам се тя да помогне за безпроблемното ми раждане
Ако някоя мама се интересува - избора на екип се плаща при изписването; за размера на памперсите - психиатърчето не знаеше, но каза, че това не е проблем - каквото и да занесем, все тая.
А да, ако някоя мама се интересува - леглата, на които става самото раждане са подвижни - в смисъл, че може да се нагласи в по-изправено положение и да не раждаме в напълно хоризонтална поза

# 541
Аз си избрах болницата заради няколкото добри акушеро-гинеколози, заради добрата им техника в Неонатологичното отделение, и заради нормалната обстановка.Надявам се , че с настояване ще постигна целите си Hug

# 542
Пожелавам ти го от сърце! Както и на всяко от момичетата тук! Hug

# 543
Silvermist Не съм голям експерт,но мисля че тези удари са доста newsm78 знам че и при момчетата са по-ниски от на момичетата нормално е около 150-160 удара newsm78 трябва да питаш някого Thinking

Да, много са...то това е шашкащото и от двамата ми лекари и двамата казват - ще видим! Sad

Привет и от мен
За отчет - 2600 е младежа вече, но продължава проблема със сърчицето - днес беше 170 удара в минута Sad Лошото е, че никой не ми казва тахикардията и ускореното сърцебиене какво значат, индикация ли са за нещо...какво да донаправим като изследвания или нещо друго....Да чакаме и да мерим тонове - това е.
Моля, ако някой знае нещо по въпроса да сподели...

Silvermist, с първата си бременност имах такива проблеми - 1 седмица преди да родя отчетоха че бебето е с тахикардичен пулс. Всеки ден ходех на запис на тоновете, друго не са ми правили.

Мда, това правя, явно няма какво друго. Странното е, че и Google-то не ми помага с отговори...

Silvermist , от кога е с установен такъв пулс бебето?Редовно ли следите пулса , защото нали знаеш, че се взема средната величина, в смисъл док като пусне ударите на сърцето и се появяват на екрана едни такива величини както при меренето на контракциите.Трябва да са равномерни и апарата отчита пулса. Въпросът ми беше , че не е инцидентно отчитането на този пулс или?
Задай въпроса си тук, има доктор , който отговаря.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496697.30

Като ме приеха на 28.10 в МД бебето беше с явна тахикардия и го отдадоха на моята 39 температура - ударите бяха 210 в мин...На 4.11 - средно бяха 180 в минута, днес на прегледа - средно 170...
Мерси Mari - питах веднага в тази тема - дано да отговори нещо лекаря, ако каже че може да се направи преглед в моите ГС - ще отида, защото пише, че се прави около 20 гс.

# 544
Знам, че доц Томова е светилото в тази област.Дано да някакво временно състояни при бебето.Видях сега, че в темата Бремени въпроси и отговори, едно момиче е задало въпрос , колко е нормалния пулс при бебето.Опитай и там, може да има момичета сблъсквали се с този проблем.

# 545
koqto, магазинът от който купих колана се намира срещу Родилния дом, не е точно на Николаевска, а нейна пресечка, но от главната улица се вижда. Всъщност те са 2 магазина един до друг - май предлагат почти едно и също.

KalinaZ, този анален (може и фекален да се нарече) секрет го искам само май в Родилния дом в Русе (поне така ми каза акушерката) и не се поема от ЗК. Аз си го правих за всеки случай, ако се появи нещо непредвидено и трябва да ражда тук в Русе.

Josephа, благодаря че сподели впечатленията си от Шейново.

Между другото лекарят, който беше днес гост на Гала, е този при който ще раждам - голям е шемет, винаги в кабинета му звучи рок и ми действа супер тонизиращо.

# 546
  • Пазарджик
Мами,пак съм аз Simple Smile
искам да ви питам нещо-днес си взех болничния и утре мисля да го нося,та мисълта ми е -аз преди време (1-2години) съм излизала в болничен и вече съм попълвала декларацията за банковата сметка. Дали пак трябва да попълвам нещо или да нося банковата сметка на счетоводителката или те в НОИ си ме имат. От последния болничен съм сменила само работодателя,не и сметката. Моля да ми отговорите,за да не се налага утре да се разкарвам 100 пъти,че и без тва ми е трудно ходенето...Simple Smile а и днес вече обикалях достатъчно.... Благодаря предварително!

# 547
искам да ви питам нещо-днес си взех болничния и утре мисля да го нося,та мисълта ми е -аз преди време (1-2години) съм излизала в болничен и вече съм попълвала декларацията за банковата сметка. Дали пак трябва да попълвам нещо или да нося банковата сметка на счетоводителката или те в НОИ си ме имат. От последния болничен съм сменила само работодателя,не и сметката. Моля да ми отговорите,за да не се налага утре да се разкарвам 100 пъти,че и без тва ми е трудно ходенето...Simple Smile а и днес вече обикалях достатъчно.... Благодаря предварително!
аз минала година бях в болничен и давах такава декларация ,въпреки това тази година когато излязох в болничен заради бременноста пак ми искаха и ходих до банката да ми издадат декларация  Peace

# 548
  • София
Josephа, и на мен ми беше полезен разказът ти за Шейново, че и аз май там ще раждам последно, но ме интересува дали имаш случайно списъка за раждане там?

# 549
Момичета благодаря ви за окуражителните думи, а за това че не се помни с тея бременни мозаци е съвсев вярно а и аз го казах това че не ме забелязвате само в кръга на майтапа, аз самата като чета страниците искам толкова неща да кажа на различни мамчета ама после или забравям темата или им забравям имената и така накрая нищо почти не казвам понеже не ми се рови да препрочитам всичко наново.

Помня , че исках да кажа на ПИПИ да спре и тя като мен да ги посещава тея болници постоянно  Praynig

Да кажа на КОЯТО , че не е единствената която се сърди на майка си, но мисля че не е редно да го правим, и аз така се карам с моята майка , а после си казвам на ум абе можеше и да не го драматизирам толкова, тя да си говори каквото си мисли , а пък аз да си правя каквото си знам за да не се караме, тея хормони и без това ме карат да се карам с всеки, а най не искам точно пък с майка ми.

И още нещо момичета, май в всички болници е все едно, на никой нему дреме особенно за еди коя си родилка, остава ни да стискаме палци господ да е с нас и децата ни, и всичко да мине възможно най добре и да не се налага да зависим кой знае колко от лекар или акушерка.

# 550
mari:), Масларова е уникален лекар /мъжът й да не говорим, той е най-добрият педиатър в София според мен/, но за съжаление една птичка пролет не прави. Ако знаеш обаче на какви съм попадала като се е налагало да ходим спешно с бебето в Токуда...

Д-р Масларски - това е и нашият педиатър.....СТРАХОТЕН Е !!!!

# 551

Да, трябва да занесеш удостоверение за айбана на сметката на новия работодател, ти нали представяш болничния на него и той го носи в НОИ.
Дано съм права в съвета си, нека и някой друг да каже все пак.

# 552
  • Varna
Здравейте, момичета! надявам се, че  всички сте добре и здравички! Искам съвет:
снощи ме забола корема, по точно стомаха и цяла нощ ходих в тоалетната - разстройство, едва успявах да стана от леглото, червата ми бълбукаха здраво, и така до сутринта. След това , вече пих ентирол за стягане, прахчета за обезводняване, компоти от дренки и кайсии, варени картофи, солети и препечена филийка. На някоя от вас да и се е случвало подобно разстройство / направо диария/. От сутринта повече не съм ходила, но сега съм супер отпаднала. Утре съм на лекар и ще видим какво ще каже. Цяла бременност не съм кихнала, баш на финала сега този ужас снощи и дано само това да си остане. Уж не съм се срещала с болни, но знае ли човек. Първо си мислех, че е от един боб, който ядох вчера, но едва ли?7някоя да е имала таково чудо скоро?

# 553
Ниа, да не е от храна?
По принцип знам, че малко преди раждане тялото се чисти споннтанно по този начин, може да се наблюдава много често ходене до тоалетна, но дано да не е това, имаш още време до термин.По добре се консултирай с док!

# 554
pipi7598 Ако си с нов работодател то следва да предадеш на счетоводителката номера на сметака си Peace
Nia_123 Да не си яла нещо от което те е разхлабило,аз един път ядох свинско смесено с телешко и така ме разхлаби като теб Crazy,споко щом сега всичко е ок не се притеснявай,а утре на прегледа ще се види дали има нещо Hug Hug Hug
ivaila.mam При мен нещата са малко по-различни,майка ми я щадим всички понеже е оперирана щетовидната и жлеза,и не трябва да се товари психически,и по този начин тя ни се качва на главите и се сърди и за най-малкото нещо Close

Общи условия

Активация на акаунт