Отговори
# 555
  • Varna
много се изплаших, дано да не е нещо сериозно

# 556
  • София
kakche , в интерес на истина го нямам този списък. Виждала съм го закачен на табло на ЖК. Мога да се опитам да го възпроизведа:

1. Лична карта
2. Направление № 7
3. Обменна карта
4. 2 рула тоалетна хартия
5. Зарядно за джиесем
6. 2 хавлиени кърпи
7. Чехли
8. Лични принадлежности - предполагам, че имат предвид козметика и бельо
9. Шоколад без ядки
10. Минерална вода
11. Пакет памперси и мокри кърпи - може и след раждането

Насреща съм, ако се сетите нещо да питате

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 18:44 от Josepha

# 557
И аз днес бях на отворените врати в Шейново и имам много добри впечатления , въпреки че естествено ни показаха розовата страна на нещата.Момчето , което ни разходи , беше много мило , с чувство за хумор и се опитваше да отговори на въпросите на всички бъдещи мами (наистина някой задаваха въпросите си , все едно ще се лежи там с месеци  ooooh! ) Иначе , беше много чистичко , обясниха и за ВИП стаите , че има по 2 стаи на 2та етажа , но много рядко има свободна , а и предимно секциото ги заемат , защото са с уговорка (поне повечето).Не знам дали се дължи на слънчевия ден , или на това че видях много жени в моето положение , но наистина сега се чувствам по - добре и една идея по - спокойна , самото място ми вдъхна кураж! Показаха ни малките бебенца, бяха страхотни , имаше и жени , чийто съпрузи се бяха въоражили с букети и ги чакаха , много се развълнувах и си представих и нашия татко след месец , месец и нещо как ще ни чака!   loveuuu  ylinfant

Много се радвам , че днес се видяхме  с Тsvety Georgieva , може да се каже , че благодарение на форума срещнах един много приятен човек  newsm03 newsm51 smile3525

# 558
  • София
anich88, готино е, че така ти е подействало посещението на Шейново.
Аз пък се спекох....взех да се чудя, дали ще се справя с болките, с напъването, с всичко! Дали бебо ще е добре, как ще премине всичко. Не мога да не ги мисля тези неща - просто съм такъв човек - винаги искам да съм подготвена и да контролирам нещата, а в случая няма да бъде всичко под моя контрол и това ме плаши.
Иначе за доверието - имам пълно доверие на докторите там, че ще направят всичко най-добро за детето ми. А и това, че има неонатолог по всяко време е голямо успокоение за мен.
По-добре в не особено лъскави условия, но заобиколена от специалисти, отколкото хотел 5 звезди и някакви лаици.
Не знам що съм такова шубе...Болката ме е плашила винаги - имам мнооооого болезнен цикъл по принцип- боли ме по 10 дни и то с такава сила, че понякога имам чувството, че ще умра. И вероятно тази болка ме е натоварила психически. Но няма начин - няма да бъде безболезнено

# 559
Джос, ще се справиш , как няма де се справиш Hug
И аз така мисля, че е по-добре да родим там, където имаме доверие, аз както споменах съм там заради добрата им техника и заради докторката , която съм избрала.Иначе обстановката е прилична, нямам база за сравнение с други акушеро-гинекологични отделения в бг , но е чисто и подредено там.Нормална болнична обстановка.

# 560
Здравейте   bouquet
Да се отчета, че още сме 2 в 1, макар че при нас нещата малко са се влошили и пак ми дават кофти прогнози. Бях днес на доплер  Confused
Малкото хубаво, което ми се случи е, че си взех новата лична карта, но нали съм патка бременна ... не съм погледнала, че и шофьорската ми книжка изтича след дни. Сега пак ще ходя да подам документи и за нея, че скоро съвсем няма да имам време.
И пак да кажа, че се чудя как на вас ви отстъпват място и т.н. На опашката за вземане на ЛК, която беше доста солидна не само, не ме пуснаха, а един запали цигара точно до мен. Направих му забележка да не пуши при хората, а да се дръпне настрани - ще му пазим реда. Оня се развика, че бил на открито и не мога гък да му кажа!!! И продължи да си пафка нагло ... естествено и следващия до него като видя - запали  #2gunfire
После отидох в поликлиниката да си взема медицинско за шофьорската книжка. Изчаках си и там опашкта и тъкмо като трябваше да вляза аз една баба искаше да ме пререди, защото била най-БОЛНА. Другите я окуражаваха да влиза!!! Разивках се, да не си го помисля и пенсионерската вълна ме отнесе. Сещате се - врясъци и чудо!!! Влязох си, личната каза, че няма бланки и да си купя от регистратура или от книжарница в квартала. Слязох на регистратура и оня ми тьотка казва "малко са  ми бланките, затова няма да ти продам!!!!!!!!". Обясних и, че съм бременна и да не ме разкарва из половината квартал при положение, че все пак има ... тя ми се изрепчи, че ЛЛ било време да се научат да си купуват и за назидание няма да ми продаде!!!!!!!! Та така, ходих до книжарница, която не е съвсем наблизо... върнах се, пак чаках да излезе много болната баба....  После стана за 2 мин.  Но просто хората са  #2gunfire

# 561
  • при моите любими
Dobra   spoko твоите приключения нямат край. Наистина понякога да им се неначудиш на хората, колко озлобени и изнервени са станали. Аз винаги съм позитивно и ведро настроена, но като ми се случат няколко поредни скучки, като твоите днес и се замислям дали е останало доброто у хората.

А какво казаха за бебенце, ако желаеш сподели, може да ти олекне.  Hug

# 562
Добра, как е кръвотока?Колко е изоставането?Колко тежи вече бебето?Дано да устискате до декември Praynig
Какво да ти кажа, мен вчера две баби искаха да ме прередят , тоест да минат преди мен и така ме изблъскаха в корема.Най културно си чаках за тоалетна на автогарата и един чичко влезе и се развика , че нямало свободна тоалетна и ми взе реда!Точно вчера се оплаквах на половинката, а той нашия вика, бъди над тези неща мълчи си!Викам не мога да си мълча, как така , утре ще го направят и с други бременни, инвалиди!Аз не се карам , просто правя най-културно забележка!Не мога да ги премълчавам тези неща, все едно съм съгласна с тях!

Миналата година на морето, видях една майка така зверски си биеше 4ри годишния син, а бащата стоеше безмълвно.Е , не издържах, отидох при нея , казах и ,че съм от агенция -Закрила на детето и че , с това , което прави могат да и отнемат родителските права!Нищо не казха и двамата, след малко си изнесоха!Полудявам като видя такива родители!

# 563

Nia, и аз вчера нещо се разхлабих, но само едно ходене до тоалетната имах... оттогава нищо. Но ми беше адски тежко и гадно цяла нощ и цял ден вчера на стомаха. Нещо го раздразни, май сама си го направих с едно свинско предната вечер... беше малко по-мазничко. Ако е минало с тези илачи, не се безпокой, но ако пак ти е зле, при доки... Аз и днес съм на филийки и картофки главно... Може би и при теб е от храна и нищо сериозно. Дано не е вирусчето.  Praynig  Hug

# 564
  • Морска приказка
Добра миличка радвам се , че сте 2 в1 ,но просто твоите прживелице на всичкото и този стрес  с бебо незнам как си се стърпала да не вдигнеш скандал. Аз по принцип си мълча, и на мен досега не са ми правили място, най-чинно си чакам в поликлиниката права, защото мъжете много се уморяват прави. Това за цигарата  и оная п.......а с бланките, просто няма да го коментирам, в тая държава ми се струва, че хората са с промити мозъци ooooh!..... направо мн се ядосах като прочетох какво ти  се е случило и какви хора има. Дано наистина това не се отрази на бебо и да удържите фронта  Praynig

# 565
  • Пловдив
Добра, радвам се че все още сте 2 в 1  Hug.. Тези хора понякога изобщо не се съобразяват..  #2gunfire На мен лично до сега доста често са ми правили място, като ходих да си изкарвам книжката, полицая който следеше за реда , каза че бременните взлизат с предимство и направо ме вкара вътре без изобщо да се съобразява с другите, след това ми се наложи още веднъж да ходя и направо си влизах без изобщо да чакам. Също така последния път като ходих да давам кръв беше пълно с пенсионери, които съответно си правеха пас, а дори нямаше и къде да седна, вътре беше супер задушно и миризливо, добре че жената която взимаше кръвта, като ме видя и веднага ми каза да влезна  Peace  А и понякога трябва да сме по нахални, защото си спомням, че като бяха докарали иконата на Дева Мария в Пловдив и аз отидох да я видя и направо отидох при полицаите на входа и те , като ме видяха бременна , казаха че за бременни и майки с деца няма ред, направо влизат, а имаше такава голяма опашка, хората чакаха по 2 часа..Абе все още има и такива хора, ама май са все по-рядко  Sad

# 566
  • Varna

Nia, и аз вчера нещо се разхлабих, но само едно ходене до тоалетната имах... оттогава нищо. Но ми беше адски тежко и гадно цяла нощ и цял ден вчера на стомаха. Нещо го раздразни, май сама си го направих с едно свинско предната вечер... беше малко по-мазничко. Ако е минало с тези илачи, не се безпокой, но ако пак ти е зле, при доки... Аз и днес съм на филийки и картофки главно... Може би и при теб е от храна и нищо сериозно. Дано не е вирусчето.  Praynig  Hug

дано да не е , но май на такова ми прилича - цяла нощ в тоалетната, днес ми се гади и съм отпаднала.. утре ще се разбере.

# 567
Има и много толерантни, но пък има и ...нямам думи!Аз имам доста полети през бременносттите и с малката като бебе,по летищата си е закон, само като те видят бременна или с малко дете веднага минаваш пред всички.Понеже мен ме срам да мина пред всички, чакам сама да ме извикат, ама стюардесите от бг еър не ме извикаха , наложи се един чичко да ме изтика най-отпреде.Явно си е до хора.

# 568
Аз влизам да се отчета набързо, бебчо е добре тежи 2850кг. води, плацента, кръвно всичко е нормално, аз пък съм отслабнала с цели 3кг. нямам разкритие доки каза че бебо си е добре още вътре и понеже сега слиза затова има и болки.Правихме запис на тонове и те са оки ,доки ми даде всички документи за болницата и ми пусна за последно изследвания.Във вторник ме вика пак на запис на тонове,каза че ще са ми безплатни.Това засега от мен, мерси за споделените впечатления за Шейново.
Хубава вечер от мен и дано да можем всички да спим нормално.

# 569
Момичета, аз също чинно си чакам по опашки и никога на претендирам с корем да се пререждам. Ядосва ме, че за капак на мен ми вдигат скандали.  Бойко Б. е прав, че не остана материал в България  ooooh! пък после му се сърдят!
За бебчо няма смисъл да пиша, при нас новините все не са добри пък ето, че още кретаме. Както каза мъжа ми спри да им вярваш. Днес и доц. Димитрова от Фемина ме гледа, викнаха я за второ мнение. Искат да ходя и на фетална ехокардиография. Пак да си изкарам акъла  Confused Навиваха ме да постъпя в МД, защото само там били адекватни за моето и на бебето състояние. В Токуда неонатологията не била на нужното ниво ... е не вярвам. Утре съм при моята си лекарка в Токуда - Лазарова. Каквото тя каже, това ще е. Аз така претръпнах, че даже не мога да се уплаша .... всичко ми идва като информация, която сякаш не ме касае  #Crazy Все едно съм в транс.

За разтройството - вирус е. Има и гадене. По поликлиниките бъка с такива болни. Ако имате обаче и силни болки, отидете на гастроентеролог да ви направи ехография на вътрешни органи. Той ще ви назначи и нужното кръвно изследване. Има и една бактерия "хеликобактер" - изследва се с кръв и/ или фекална проба. При мен е силно завишена и затова сега пия антибиотик. Повечето бактерии, ако не се лекуват произвеждат токсини, които не се филтрират от плацентата и отиват в бебето. Т.е. ако ви назначат АБ, по-малкото зло е да си го вземете. Надявам се не плаша никого, давам инфо, за да ви спестя ходене по различни лекари  Peace

Общи условия

Активация на акаунт