МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте и от мен.
Да се отчета за прегледа, добре съм до колкото е възможно, по-принцип през бременността се влошават разширените вени, но доктора каза,че не е проблем да родя нормално Hug Hug HugСекцио се препоръчва само ако разширените вени са по половите органи, каза да се мажа с немският крем който обсъждаме.Лекарства не смее да ми дава, защото никое от тях не е изпробвано при бременни. След като родя и свърша кърменето тогава ще говорим за лечение или операция .Между другото доктора се учуди, че съм бременна в 6 месец, бил ми голям корема hahaha и ме пита дали не са две Joy
Jessika, разширените вени при мен са наследствени имам си ги от 20годишна, с напредването на егн-то, сега и бремеността се влошават и затова реших да  обсъдя проблема със съдов хирург.
Мама Веси, бързичко се оправяй, стискаме палчета и моля, пиши след прегледа, за да не се притесняваме Peace
bzepic , радвам се за хубавите новини и е много мило,че наричате с име малката кукла Grinning
За джъмбото, само да изчакаме мама Веси и , ако е добре се организираме и сме там Peace
П.П-забравих да пиша newsm78, вчера ходих до нои да си взима пик.С него може да се проверява по всяко време в интернет  вноските направени от работодателя, болнични дали са подадени и т.н.С две думи абсолютно всичко Peace

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:38 от maiski3

# 556
До Варненските Мами:

Утре в 10,00 ч. аз и Тони ще ходим на срещата в Майчин Дом. Има ли други желаещи да се присъединят към нас? След това ще отидем да пием кафе или нещо подобно  Grinning. Може да дойдете и направо за кафето. Хайде, чакам потвърждения  Hug.

# 557
Валари, спокойно можеш да ползваш сребърна вода, става за бременни и бебета. Но ако се притесняваш се посъветвай с твоя лекар Hug. Аз си правя елексирче от една капачка сребърна вода и една капачка вода 1:1, няма никакъв вкус и е вълшебно средство против настинки, много съм доволна Peace

# 558
До Варненските Мами:

Утре в 10,00 ч. аз и Тони ще ходим на срещата в Майчин Дом. Има ли други желаещи да се присъединят към нас? След това ще отидем да пием кафе или нещо подобно  Grinning. Може да дойдете и направо за кафето. Хайде, чакам потвърждения  Hug.

Аз съм само за кафето
Пишете ми къде и в колко да се видим

# 559
Благодаря ви момичета  Hug за подкрепата, много се бях притеснила.  ooooh! Днес бях на консултация и доки каза, че имам много чувствителна матка и даже по време на прегледа имах контракции  Shocked каза ми да пия но шпа и магнерича и много да почивам да не се натоварвам  Rolling Eyes е как ще стане не ми е много ясно с малката сладурана в къщи  Crazy  Каза че за сега ми изписва едни свещички и се въздържа от други лекарства, ако се случи пак да отивам веднага при нея  ooooh! надявам се че повече няма да ми се получават такива неща, че беше страшно.  newsm45  Толкова се бях притеснила, че забравих да питам колко голям е станал сладура  Embarassed видях само че по мерки на главата и коремчето сме в 25 -26 седмица . Аз съм добре с кг. само 5-6кг. незнам точно, че не знам със сигурност колко бях преди да забременея  hahaha

Аз съм ползвала кошарата- легло и съм много доволна, до към 3г. става.  bzepic кошарата е на 2 нива  newsm78 и не би трябвало да ти е неудобно да вадиш бебето, когато е малко.  newsm78 . Ние пак ще си вземем такава, че нашата я подарихме и още я ползват  Hug 

За ДЖЪМБО, кога  ще ви бъде удобно да отидем  newsm78 понеделник или вторник ?
За мен няма значение.  Аз съм с кола, така че ако някоя мама е без превоз, няма проблем да си определим някъде среща и да отидем заедно.   bouquet

# 560

До Варненските Мами:

Аз все още съм болна и ще пропусна срещата....

# 561
И аз да ви кажа,откакто нашия татко измисли име на бъдещия си последовател го наричаме само по име,като пълноправен член на семейството.Даже сега като ми звъни си ме пита "Как е Светослав?" Grinning а пък засега е доста спокоен,май през ден се поактивизира ама нямам опит ,така че незнам занапред как ще е.Аз някой път си му говоря на бебето,защото имам усещането,че имаме много силна връзка и че му влияя добре.
За сребърната вода искам да споделя,че си е панацея за много неща.Аз докато съм бременна съм я ползвала като съм си я капала в носа и ми помогна.За ксилометазолина мога да кажа,че само отбъбва носната лигавица(ползвах го само когато напълно не мога да дишам,защото ми действаше най-бързо и най-продължително,но разбира се че не е хомеопатично средство,а напълно синтетично,има съдосвиващ ефект само на носа,но ако се използва повече от 7 дни или в по-големи дози може да доведе и до системни ефекти и затова не се дава на хипертоници,но разбира се не е 100%безобидно средство за бременни като сребърната вода или хомеопатия,но няма данни как точно влияе на бебока)
Да ви призная от тези хормони много лесно се разплаквам и аз по принцип съм си силно емоционална, а сега пък направо е  ooooh!
Препоръчвам на мамите с нисъл хемоглобин да си купят червено цвекло и да си го стържат на салата заедно с пресни морковчета и залято със зехтин и пресен лимонов сок,а който обича може и ситно нарязан чесън,аз смятам като съм по-свободна в неделя да си приготвя,много е вкусно и полезно.Аз отделно съм си купила и Ferrum metallicum 9 CH (той е за анемия,желязодефицитна) и по 5 гранулки на гладно е супер за лечение,а и е хомеопатия.

# 562
bsisi, цвеклото така сурово ли го стържеш на салатка или го обработваш по някакъв начин?

Да ви кажа момичета, вчера бях на концерт. Преживяването беше страхотно, бебчо танцуваше вместо мене през почти цялото време. А и днес продължава цял ден с танците, само на обяд поспа за около час и досега не е спирал...
Каква емоция само.
Направо ме зарибихте с тази сребърна вода и още утре отивам да си купя...

# 563
котенце 1    аз го харесвам сурово на салата настъргано,само е хубаво с престилка да се стърже,че може да се изцапаш.А нищо не пречи  да се свари и да се нареже на кубчета на салата.Музикално ще е детето,има усет към музиката Peaceможе да му пускаш музика и вкъщи Simple Smile)

# 564
Щом е безвредна я почвам още веднага. 3 х 1 с.л. нали?
Честно казано, чаках коментара на bsisi. Благодаря   bouquet

А за бебоците- моя се активизира винаги като съм до вода, независимо дали се къпя, дали къпя кучето или пък мия чинии. Той почва да подскача. Сега в момента пак се е разкачал  Mr. Green  целия корем ми се мести   Party
Май вече знаем на къде са се насочили малките палавници.
А и кучето нали е такава порода- плувец. Ще си паснат  hahaha  Май ще се ходи на море по 20 дена.

# 565
  • София
bsisi, и аз съм така с ревовете. За всичко рева. Разказвах една история на мъжа ми, нищо специално, как една майка организирала прияна изненада за щерка си и ревнах  Crazy . Даже на детски филмчета плача  Rolling Eyes

Котенце, аз много обичам настъргано цвекло с лимон и орехи. Свекърва ми го прави без лимон, а с майонеза и орехи. Все е вкусно   chef

# 566
Здравейте, сладки тумбачета!!  Hug 

Аз днес нещо не знам какво ми става, ама всички близки ме дразнят и ги режа и чак си се ядосвам, ама явно имам нужда от 1 ден сама със себе си  Laughing

Ей, болните мами - по-бързо оздравяване на всички и се пазете!!!

За количката няма да ползвам тази от баткото!Една близка приятелка когато тя ражда и бяха подарили на Бертони,но тя не я ползва понеже коша и беше малко голям за нейната малка кола и само веднъж е изкарвала детенце с нея и онази вечер ми я докараха.http://img218.imageshack.us/img218/4616/carreraful.jpg само , че е оранжава.Приятен цвят!Много съм щастлива!Хубава е маневрена с големи колела де...ама нищо да се справяме с дупките в квартала Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Викичка, аз съм си харесала същата количка и ти завиждам благородно..  Hug Сега остава само да ме доубедиш, че си струва, макар че така съм се влюбила в нея.....  Laughing

За Джъмбото - искам и аз!! Дано успея да дойда с вас!

за музиката - дадоха ми един диск - BAby Einstein, класически изпълнения, но в по-улекотен вариант "бебешки"  Grinning боже, как се изразих, не знам разбирате ли ме  Grinning  Ама успокоява и то. Ако разбера откъде да го намеря, ще ви го пратя.  Peace

И аз към групичката на самотните мамчета: Аз също съм самичка, приятелят ми няма да е в София неизвестно колко време, вече една седмица го няма и ми е самотно и тъжно.. Затова сигурно ще освободя квартирата и ще ида при майка ми  Confused Кривичко ми е, дано скоро си дойде, ама може би 2-3 месеца няма да го има.  Cry

Може би и затова много-много не ми се пише, а и няма какво толкова да кажа. На преглед съм на 25ти и нямам търпение да видя бебо колко е пораснал. Той много ритка, направо няма умора, даже и до преди малко тумбакът ми подскачаше.  Crazy  Покупки не съм правила, и аз не знам защо, като че ли нещо ме спира, и аз не знам какво.......  newsm78  какво чакам.. де да знам.. е,ще купувам де, тепърва и намаления предстоят  Wink  Количката ми е много мерак на мен.

Аз ви бях писала преди време, че ми изписа моята док едно лекарство, което е като ваксина за бременни, но са хапчета и се пие всяка сутрин на гладно по едно. Казва се БИОЗИН МАМА. Досега да чукна на дърво не съм се разболяла,

В тази връзка някой пие ли Биоцитрин? Доки беше казала, че няма никакъв проблем, ама досега не виждам някой от вас да  го е споменавал дори..  newsm78

maiski3    за ПИК къде трябва да се отиде - по местоживеене района или? (каня се от 2год. да я свърша аз тая работа и как не ми се занимава.....)     ooooh!

Лека вечер от мен!  Hug   bouquet

# 567
Добро утро момичета, може ли и аз да се включа към вас
Казвам се Ваня - 27г и съм от Пловдив , втора бременност, термин 26.03 за сега се очертават розови гащи,дано няма само изненади, имам и момченце на 3годинки казва се Димитър
Засега това е от мен , желая Ви леко бременеене и здрави бебчета на финала
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 568
  • Видин
Валари, благодаря, че си добавила инфото ми в списъка  Hug Hug Hug Че аз докато се натуткам и ще взема да родя  Crazy Тук съм, чета ви, ама като няма какво да пиша  Rolling Eyes
Магинка, Бейби Айнщайн ме е спасявал при най-големите бебешки кризи - когато дечко реве, та се къса и нищо не може да го успокои  ooooh! А такива моменти има много. Като пусна филмчетата млъкна и почва да гледа. Даже си има любими. Ето ги тук са всичките - http://DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrents&sear … ry=0&active=1
Биоцитрин имам вкъщи, но за какво да го ползвам? Какво имаш предвид?
И аз плача. Вчера за някакъв турски сериал по БТВ ми се подуха очите  ooooh! А майка ми изпадна в паника какво ми е  Whistling
Кошара на 2 нива имаме и ние - перфектна е за малко бебче като се ползва второто ниво. Като се махне то обаче идва много ниско леглото и трудно се оставя спящо дете там. Имаме и метално креватче, и дървено. Не ги ползваме по предназначение обаче  Twisted Evil За бебето ще ползвам или кошарата, или дървеното без решетка - според зависи колко е добричко и как спи. Баткото спеше сам в кошарката докъм 10-месечен, после при мен мина.
Хайде целувки и усмихнат ден   bouquet

# 569
  • Варна
Здравейте мамчета,
чета ви редовно,но нямам желание да пиша, хормоните яко ме тресат и често ме обзема депресия newsm45

Днес бях на консултация и доки каза, че имам много чувствителна матка и даже по време на прегледа имах контракции  Shocked каза ми да пия но шпа и магнерича и много да почивам да не се натоварвам  Rolling Eyes е как ще стане не ми е много ясно с малката сладурана в къщи  Crazy  
Mama vessy, не трябва да се подценява чувствителната матка. Аз съм с такава диагноза от четвъртия месец. В резултат на това ми се скъси шийката на матката и сега лежа. И с нарастване на бебето, положението става все по-зле. Все по-трудно ми става ходенето и 100 метра ми са много. Веднага ме почват контракциите и трябва веднага да седна. Сама вече никъде не ходя, дори и до кварталния магазин. Приятелят ми ме извежда с колата до някое кафе, стоварва ме и после си ме връща Laughing Той от 20 дни е при мен и благодарение на него виждам свят, ама скоро пак се кача на кораб, и пак ще бъда в пълна изолация  smile3515 Както ги смятаме от цялата бременност само около 2 мес. ще бъдем заедно. Дано поне за раждането е тук, ама и това не е сигурно.
Желая слънчев и усмихнат ден на всички мамчета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт