МАРТенче рита с крачета, мама го вече усеща - тема 6

• 34 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Привет Hug
Много сладурски неща сте си купили Heart Eyes
Аз от баткото имам чували с дрешки и всичко си е почти ново, ама като се знам пак ще има да купувам. Чешам си крастата с постоянни покупки за баткото, вече няма къде да ги събирам Laughing

За липсващите татковци, и ние сме така. Няма събота, няма неделя, празници, все на работа, ама няма начин трябва да се изкарват парички. Сутрин излиза, вечер късно се прибира, ние спим и така. Свикнала съм вече и се оправям сама със всичко.

Бързо оздравяване на всички болнички Praynig И на  мен 3-4 дни ми беше супер отпаднало, нямах сили за нищо, болки в гърлото, хрема, но се оправих само със сребърна вода като пиех и си слагах в носа също от нея.
Хубав ден от нас Hug

# 526
Това с липсващите татковци... е много неприятно  ooooh! Нашия поне събота и неделя е не всяка, но все пак си е в къщи и естествено всичко останало си е за мен  Peace но живи и здрави ще се оправяме  Peace

Викичка Добре съм, само дето нещо ми липсва тонус, все нямам сили и съм като парцал  newsm78 на всичкото отгоре от вчера като са започнали едни контракции  #Crazy ту с болка ту без, не знам какво става  newsm78 newsm78 newsm78 . Утре съм на консултация и се надявам доки да каже, че всичко е наред   Praynig Praynig .  Ама и аз едни интересни неща ти писааааах  hahaha  Вчера разглеждах  чаршафчета от каката и ще трябва да си набява и други, че розови   hahaha малко странно ще му седят на младежа. Още не съм разгледала какво е останало от дрешките и, но все нещо има защото аз много обичах да я обличам в синьо  Joy и във всякакви други цветове  Mr. Green

Бишкота аз ако се натоваря малко повече и след това се схващам, така че едва мърдам, може би е добре все пак да се консултирам с невролог  newsm78

# 527
  • Sofia
Привет,

Първо към тутката, сайта наистина е доста добър, цените са супер според мен и за това го пуснах да го видят всички. Не съм разпитвала за начина на поръчване и начина на плащане, тъй като вече имаме доста неща и май няма да ни се налага да купуваме други дрешки скоро. Като се чуя с мацката ще искам инфо, за да ти пиша, пък може по-натам да поръчваме заедно Simple Smile

Сега да се оплача. Разболявам се доста упорито newsm45 newsm45 newsm45. Гърлото ме боли доста и от 5 часа сутринта постоянно съм с компрес с ракия. Пия доста чайове и се опитвам да ям лимони, но пък ме почнаха киселините и сега е просто ужасно. чувствам се като парцал. Днес съм си вкъщи с надеждата да се излекувам ама май няма да се получи Sad .

Бързо оздравяване на всички, който са като мен.

# 528

Бишкота аз ако се натоваря малко повече и след това се схващам, така че едва мърдам, може би е добре все пак да се консултирам с невролог  newsm78

взимаш ли магнезий? това със схващането и сковаването било един от първите признаци за магнезиев дефицит при бременните жени. Стискам палци да не е нещо сериозно  Peace

# 529
Ще ти бъда много благодарна,а и ще се радвам да поръчваме заедно,Shortyd.   bouquet
Бързо оздравяване на теб и всички мамчета, които да в твоето положение. Стига с тези настинки!!! #2gunfire
Да се похваля , че утре ми пристига количката и нямам търпение до тогава. Някой може да ме упрекне, че е рано, но е намалена с 250 лв и не се знае до кога, а много си я харесвам. Party

# 530
Стига сте боледували!!! Оздравявайте много бързо!!!!  Hug Hug Hug
Аз ви бях писала преди време, че ми изписа моята док едно лекарство, което е като ваксина за бременни, но са хапчета и се пие всяка сутрин на гладно по едно. Казва се БИОЗИН МАМА. Досега да чукна на дърво не съм се разболяла, а около мен винаги има някой с кашлица или хрема - или е майка ми, или свекървата, или племенниците, които са при нас всяка събота и неделя, независимо дали са болни или не...  ooooh! Никой не се съобразява...  #Cussing out Майка им само ми казва: Ами той е малко хремав, ама ти не го гушкай! или нещо от сорта... #Crazy
Питайте си докторите дали да го пиете.

А това за схващането и на мен док ми каза, че е липса на магнезий и сега го пия по 3-4 пъти дневно...

# 531
Здарвейте тумбачета!
Хайде и аз да се разпиша,иначе не пропускам да ви прочета.Не ми беше хич добре без нашия татко-цял месец!В деня в който си дойде ми минаха всички болежки Simple Smile Чувствах се ужасно-имах жестоки проблеми с ходенето до тоалетна.Не се повлияваше от нищо,ама наистина от нищо.Цяла седмица бях на плодове и зеленчуци-умрях от глад.Сега е по търпимо положението.Появиха се и отвратителни болки в ребрата,и как няма-то нямаше място и за една чаша вода в тоя моя стомах.За капак на всичко и една остра болка долу в дясно,леле откачих Close .Помислих,че е апандисит и така се стреснах.Оказа се просто разпъване на връзките на матката.
Ох оплаках се.Май  повечето от нас   почват ни мъчат  неразположенията,а занапред какво ще става незнам ooooh!
За КОЛАСТРАТА-и на мен ми потече лека струйка миналата сутрин.При някой се случва,при други не-няма нищо страшно в това.
За КРЕМОВЕТЕ-гледам да съм стриктна,но не винаги ми се получава Embarassed Момичета,гледам,че използвате скъпи мазила,а гледате ли съставките newsm78 Не че можем да се опазим от всичко вредно,но все пак.Ето малко инфо за тези които се интересуват http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/  както и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235810.0
Отивам да хапна и пак ще се включа,че не можах да ви изчета!

# 532
Бишкота аз си пия магнезий заради контракциите 3*2 от вече 2 месеца, така че надали е дефицит.  newsm78
Аз сега се връщам от градината с малката, леееелеее какъв кошмар изкарах в колата  ooooh! едни болки едно чудо , спрях за да не направя някоя беля  Shocked какво беше това не разбрах. за около 25 - 30 минути такива страхотни контракции и болки  #Crazy направо се бях превила над волана и едвам дишах, чак се уплаших.  #Crazy #Crazy

tutkata на всички ни е мерак и въобще не се притеснявай, аз си имам количка и за това не бързам  Peace не съм суеверна и ми е страхотно да пазарувам за бебо.   bouquet

Хей какво става с визитата в понеделник на ДЖЪМБО ? има ли желаещи?

# 533
  • гр.София
Привет! След тридневно упорито звънене най-после успях да се свържа с Майчин дом, за да се запиша за Деня на отворените врати. Само че нямаше свободни места за 23ти ноември, та се записах чак за 21 декември. Ще ида там и в Шейново. Засега се отказвам от търсенето на други варианти. По-нататък ако ми щукне нещо друго ще го мисля пак Crazy Иначе снощи сънувах че раждам в Майчин дом и бях много доволна от "обслужването" Crazy

Искай моля те да разгледаш 12 или 13 етаж - не съм много сигурна кой беше - и после разкажи, че и аз натам съм се насочила за раждането.
7 етаж беше ужасен.
Аз ще ходя Януари, но все пак ще чакам отзиви.   bouquet

# 534
Май не съм само аз самотна,но няма как наистина работата зове.Но да сме живи и здрави само и аз работя само с болни хора,но засега не ползвам маска,но съм се запасила занапред с две опаковки,че нещо пак ги спряха по складовете.И може пак да настъпи паника с изчерпването им,но дано да няма проблем.
За болните мами със запушен нос искам да споделя,че аз лично ползвах най-обикновенните капки с ксилометазолин(Олинта е същото но на спрей),защото те ми помагаха да дишам спокойно и да спя цяла нощ.Иначе съвсем безопасни са Еuphorbium spray хомеопатичен спрей има ги и като капки,стават за хрема независимо от нейния произход(бактериален,вирусен,алергичен и т.н.)аз лично и тях си купих и си ги слагах през деня.Но какво да се прави някои път се налагат и лекарства,но да се надяваме,че бебоците ще са добре.А и в днешно време да ви кажа и храната и козметиката не са по-безобидни от лекарствата.Вчера един мой близък,който е в бизнеса със зеленчуци и плодове ми разказа,че прасковите лятото ги пръскат и не изчакват определения срок,в който се забранява консумацията им след пръскане,а препаратите са силно канцерогенни.Да не ви казвам,че ми разказа че е търгувал и с животни и знае,че всички пиленца са на хормони и на антибиотици и семейството му не консумира пиле.Ами вчера си купих маруля,която повече по размера приличаше на зеле,но с вкус и мекота и цвят на маруля(това си е Генно инженерство според мен) а тези консерванти и оцветители.Така че не бива да абсолютизираме,защото вече не остана какво да пием и ядем,освен ако не живеем на село.
Само ни остава да се молим да сме живи и здрави,че вече нищо не е като преди 30 години. ooooh!

# 535
Валари незнам, но май алмагела не е много полезен при бременност. Знам че е доста силен и са ми казвали, че не е безвреден, затова задължително питай доктора.
Аз ще ви кажа една рецепта, но незнам дали ще можеш да си я направиш Валари- една чаша червено вино+черен пипер + люта чушка нарязана се сгрява на котлона и се пие два три дни поред тази отвара! Винаги има ефект. Цялото ми семейство се лекува така. Но да не те почнат киселини незнам...

Здравейте момичета  bouquet
Валари, оправяй се мила и не се притеснявай за антибиотика има подходящи и за бременни.
По- принцип нее желателно, но понякога е необходимото зло, че усложненията са още по-гадни.
Аз утре съм на съдов хирург за разширените вени да ме види и да си каже компетентното мнение като специалист.
Надявам се заради тях да не се налага секцио Praynig
Kакви са ти разсширените вени? Повърхностни или дълбоки? Имаш ли тромби? Цялото ми семейство има, което значи,че и аз сум предразположена към тях. Имам вече пукнати повърхностни много и май и аз трябва да отида на лекар.
Преди време бяхте обсъждали един крем заразширени вени? Можете ли да се сетите как се казваше?
bzepic вие вече и сте я кръстили ли? Поздрави за добрите новини
cvete_78 добре дошла! а аз какво да кажа за капките за нос - капя си всеки ден поне по два пъти! Но ксилометазолин детски, защото имам проблем с лигавицата от години. И се надявам да не вредя на беба. Доктора уж каза,че няма проблем до два пъти дневно капане.
Commelina колко плащаш осигуровки? Нали знаете за новия закон от нова година? Че тези, които са се осигурявали "изведнъж" на най-високата заплата ще изгорят?
matza83 каква е тази сребърна вода?
Shortyd бързо озздравяване.
tutkata и аз съм навита за поръчка от този сайт. А за количката- кой да те упрекне! Не се смейте- аз си купих количката още преди да съм забременяла! Просто беше лимитирана и свършваше Simple Smile и сега седи на тавана Simple Smile
А за коластрата- мъжът ми каза,че я е усетил без да иска  Embarassed Embarassed Laughing Laughing Laughing
mama_vessy аз съм навита за Джъмбо! само казвате колко часа!
Да ви кажа почнах да си меря корема всяка седмица за да виждам колко расте Simple Smile Поздрави на всички пораснали тумбачета!

# 536
Привет на всички тумбачета.Минавам само да поздравя.Вчера са ми излезнали изследванията и ще ходя да ги взема-знам само че хемоглобина ми е паднал на 120,аз така си и мислех,защото леко започнаха да ми отичат краката и пръстите на ръцете.Лек ден на всички  bouquet

# 537
  • където и да е,само да не съм сама
Отговарям на Jessika за крема за вени
Казва се KrauterhoF с див кестен и червени лозови листа
Ефикасен е
но се консултирай и с лекар

# 538
Здравейте, момичета!Да се отчета и аз - вчера бях на фетална морфология.Валари, искам да помоля и аз за едно синьо щъркелче, защото вече потвърдиха със сигурност, че чакаме мъж Simple Smile  stork-boy
Иначе всичко му е ОК на бебчо, което е най-важното за нас Simple SmileВече сме 521 гр., растем ли растем......Simple Smile
Пуснах си и микробиология пак, за да съм спокойна, че не знам дали се оттървах от гъбичките.АГто по здравна каса се ослушва и не ми пусна контролен тест, но вчера го направих.По-добре да си платя, но да съм сигурна, че всичко е ОК.Макар че ме е яд, защото толкова години работя и толкова здравни осигуровки съм внесла на тази държава, а сега, за да получим ефективно здравно обслужване, трябва да си плащаме  #Cussing out
Направиха ми и скрийнинг на маточната шийка за преждевременно раждане.Всичко е ОК.
Само дето от два-три дни имам една болка долу, много ниско, в дясно.Попитах лекаря и той ме пита дали съм оперирана от апандисит.Понеже не съм, пуснаха ми пълна кръвна картина.Дано всичко е наред, че пак ще почна да се вкарвам в някакви филми.Само апандисит ми липсваше newsm45
Ходихме и във Вис Виталис в Пловдив.Леле, страхотни неща има там.Бяхме и двамата със съпруга ми мн развълнувани да обикаляме и гледаме.Имаше страхотни дървени легълца, но няма как да си вземем такова.Искаме детската да си я обзаведем с две ъглови легълца за по-големи дечица.Това ни е първото детенце, но човек трябва да мисли с перспектива Wink
Затова на първо време ще трябва да вземем едно от пластмасовите легълца, които се водят за пътуване.Те са мн сладки също  Hug
Някоя мама, която ги е ползвала, може ли да каже до колко години може да се ползват тези пластмасовките?
Е, стига толкова от мен!Желая на всички Ви един хубав, лъчезарен и усмихнат ден!

# 539
  • Пловдив
Commelina колко плащаш осигуровки? Нали знаете за новия закон от нова година? Че тези, които са се осигурявали "изведнъж" на най-високата заплата ще изгорят?

Знам го новия закон, Jessika , ще се взимат заплатите 18 мес назад при изчисленията, вместо 12 както досега. Но като сме се хванали, ще я караме докрая. В крайна сметка пак няма да сме на минус и да изгорят, а ще е по-малка ползата. Иначе плащаме около 600 лв. месечно и в крайна сметка се очаква вместо 300 лв да взимам крупната сума от около 600 лв майчинство  Joy

Между другото, вчера коментираха още изменения в КСО. От  01.01 се очаква да промени и начинът по който се изчисляват болничните за общо заболяване. Вместо 6 мес назад ще се взимат за база доходите вече 12 мес назад. Нас не ни бърка, но всички имаме работещи близки, на които може да се наложи да ползват болничен и ще бъдат ощетени при всички случаи. А тъпаците в националните телевизии говориха само за промените за пенсия и това най-нагло го пропуснаха  #Cussing out аман от платени журналисти  #2gunfire

hellen_law3, и ние с моя мъж вече 2-3 уикенда обикаляме детските магазини в Пловдив. Миналата събота 2 часа бляхме във Вис Виталис, огледахме всичко от-до - чаршафчета, дрехи, биберони, шишета, памперси, помпи, колички  Mr. Green Много е интересно, повечето неща не сме виждали през живота си Simple Smile и ако не беше интернет, нямаше да знаем за какво се ползват.
Ти всъщност от Пловдив ли си? Или идваш по-честичко на гости Simple Smile

И друго исках да ви питам. Онзи ден при Гала говореха за 7 месец от бременността и за записа на тонове. Откога трябва да се започнат записите, от 7 месец ли?

Привет на всички тумбачета.Минавам само да поздравя.Вчера са ми излезнали изследванията и ще ходя да ги взема-знам само че хемоглобина ми е паднал на 120,аз така си и мислех,защото леко започнаха да ми отичат краката и пръстите на ръцете.Лек ден на всички  bouquet
Мима, хемоглобин 120 е перфектен при бременност. Даже е в нормите за небременни, а при бременни започва да пада и за граница се счита 110. Под нея почват да изписват железни препарати.
Моят вече е 105, а нямам никакви симптоми  newsm78 Хич не ми се пие желязо  Sick

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 09:40 от Commelina

Общи условия

Активация на акаунт