Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 24 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Имай предвид, че са само 180 дни, след което се минава на ТЕЛК.
А тези 180 дни как се броят - от датата на термина или от 45-те дни за раждане назад?  Blush

# 556
За болничните при мен беше така:
Първоначално АГ ми издаде 7-дневен болничен. Оттам нататък всеки месец се явявах ва Лекарска комисия за удължаване с по 30 дни. Личният ми лекар ми издаваше направление за комисията всеки месец. Не съм лежала в болница. Не съм била болна. Просто работата ми не е подохдяща за бременна жена. 45-те дни преди раждане са отделно от 180-те дни.

# 557
  • ул. "Мечтание"
45-те дни не се броят към 180те дни.
Иначе при мен е подобна като при polina_a. С тази разлика, че не са ми давали 7 дневен болничен, а направо 30 дневен от ЛКК и всичко ми минава през АГ-то, което ми води женската консултация.

# 558
Аз излязох, когато направих 3 месеца от бременността. В 10 г.с. се записах на ЖК и месец по-късно поисках болничен. Издаваха ми такъв за 30 дни, трябваше да се явявам на ЛК и да лежа в болница, но ми предложжиха алтернатива и с/у 10 лв си спестявах разкарването и неприятните емоции от болницата. 180 дни са без 45- дневния болничен преди термина. 180 дни са почти 6 месеца, т.е почти от началото на бременността може да излезеш в болничен.

# 559
  Аз излязох в болничен в 7 г.с. Първогинекологът ми, ми даде 7 дена, после всеки месец ми даваше направление за ЛК и от там ми издаваха болничен за 30 дена. Тези 180 дена на мене не ми стигнаха и си пуснах после платен отпуск. Не съм плащала, нито съм лежала в болница.

# 560
Здравейте ,
Имам едно питане , моля ако някой е запознат да ми отговори .
В момента с мъжът ми правим опити за бебче и от няколко дни ме хвана цистит.
Наложи ми се да започна да пия антибиотик "ципрофлоксацин".
Има ли някаква опасност за бебето , ако съм забременяла и пия този антибиотик?
Моля ви , ако някои знае някакви безопасни лечения за цистит да ми пише.
Ще съм много благодарна !

# 561
За цистит знам седене в леген с топла отвара от смрадлика. Антибиотика аз не бих го пила. Или първо се увери, че не си бременна.

# 562
Няма как да знам дали съм бременна в момента защото овулацията ми беше тези дни .

# 563
Аз ако правя бебе, няма да пия антибиотик, при положение, че има други начини за лечение. Ти решаваш за себе си Peace.

# 564
  Изчакай ако трябва с антибиотика. Пробвай да пиеш и мноооооого течности.

# 565
Здравейте ,
Имам едно питане , моля ако някой е запознат да ми отговори .
В момента с мъжът ми правим опити за бебче и от няколко дни ме хвана цистит.
Наложи ми се да започна да пия антибиотик "ципрофлоксацин".
Има ли някаква опасност за бебето , ако съм забременяла и пия този антибиотик?
Моля ви , ако някои знае някакви безопасни лечения за цистит да ми пише.
Ще съм много благодарна !

от опит- на първо място- мнооооооооооооооогоооооооооооо вода(това май е най-важното), на второ място топло в областа на ....в долната част на корема, много помага бутилка с топла вода между краката...и един по-безвреден вариант на антибиотик(в случай,че положението е по- тежко) е бисептола- минава ми след 2 хапче...но мога да ти кажа, че пиенето на много вода за в бъдеще ще ти спести тия неприятности

# 566
Цитат
Най-общо може да се каже, че в първите 1-2 седмици от зачеването (жената още не е разбрала, че е бременна – до датата на очакваната менструация, която не идва), химичните вещества (лекарства) или увреждат бременността напълно (ембриона загива) или той се развива нормално. Т.е. няма риск от раждане на дете с малформации.

От тук. Успех!

# 567
Тези дни чух, че АБ не са вредни при бременност, а само някаква си група от тях. Аз не знам дали посоченият е точно от вредните, но ако ще се тормозя после цяла бременност и до раждането дали ще му има нещо на бебето ми, не, не бих пила, пък каквото и ще да ми казват Naughty.

# 568
Аз, доколкото разбрах, Мони вече е пила антибиотика. За това и публикувах намереното.

# 569
Аз, доколкото разбрах, Мони вече е пила антибиотика. За това и публикувах намереното.

Ами не знам дали го е почнала или не, аз просто написах лично как бих постъпила. Много неприятна ситуация. Confused

Общи условия

Активация на акаунт